Beschikbare Skiplinks

Uw browser heeft momenteel geen ondersteuning voor Flash-gebaseerde inhoud.

Download nu de Flash-speler om deze inhoud te zien.

Fondsen

Argenta Pensioenspaarfonds Defensive

dossier pensioensparen

 

Het belang van pensioensparen.

Later genieten begint nu. Doe aan pensioensparen. [PDF, 657,9 Kb]

Bent u financieel voorbereid op de dag dat u stopt met werken? Want dan moet u het stellen met uw wettelijk pensioen. Zal dat voldoende zijn om uw huidige levensstandaard te behouden? Mogelijk niet. U legt best zelf nog een extra appeltje voor de dorst aan.

Met het Argenta Pensioenspaarfonds Defensive (afgekort Arpe Defensive) doet u aan pensioensparen via een gemeenschappelijk beleggingsfonds. De beheerders beleggen uw stortingen in aandelen en obligaties van topkwaliteit. En dit op een defensieve manier, waardoor u minder risico loopt. U kent de eindopbrengst niet.
Bent u een meer dynamische belegger? Dan is het Argenta Pensioenspaarfonds (afgekort Arpe) mogelijk iets voor u.
Hebt u liever een gewaarborgd rendement? Bekijk dan Argenta-Flexx.

Wilt u starten met pensioensparen? Of zit u nog met een vraag? Ga dan langs bij uw kantoorhouder of lees alvast ons dossier of onze brochure.

De webpagina’s over dit product omvatten alleen productinformatie en zijn geen beleggingsadvies. Lees ook alle informatie over de MiFID-richtlijn en de beleggingsdiensten die Argenta aanbiedt.

dossier pensioensparen

Argenta Pensioenspaarfonds Defensive  (afgekort Arpe Defensive) is een gemeenschappelijk beleggingsfonds naar Belgisch recht. Het is erkend in het kader van het wettelijk pensioensparen.

Arpe belegt in aandelen van kleine, middelgrote en grote beurskapitalisaties en in obligaties. Daarbij ligt de focus op Europese aandelen. Petercam Management Services NV beheert het fonds actief.

Er is een minimum 50 euro per storting.

Dit compartiment heeft nog geen Tijd-rating daar het nog niet lang genoeg bestaat.

Algemene eigenschappen

Risicoschaal: (op een schaal van 1 tot 7)
4
ISIN BE6208865897
Aard Pensioenspaarfonds - ICB
Rechtsvorm Pensioenspaarfonds naar Belgisch recht
Geografische spreiding Europa
Tijd rating (0-3)
Inventariswaarde 61.30 EUR - 19-12-2014
Frequentie Dagelijks
Deelbewijzen Kapitalisatie
Beleggingshorizon 5 jaar

dossier pensioensparen

Uw bericht moet snel bij de juiste persoon terechtkomen. Selecteer daarom eerst een Argenta-kantoor in uw buurt. Kies uw kantoor

dossier pensioensparen

 

Fiscaliteit

Het Argenta Pensioenspaarfonds Defensive (afgekort Arpe Defensive) is een gemeenschappelijk beleggingsfonds naar Belgisch recht. Het werd opgericht in het kader van het pensioensparen (wet van 22 december 1986, verschenen in het Belgische staatsblad van 1 januari 1987).

Wie kan sparen in het Argenta Pensioenspaarfonds Defensive?
U kunt vanaf uw 18de sparen in het Argenta Pensioenspaarfonds Defensive. En dat tot en met het jaar waarin u 64 wordt.

Wat is het voordeel?
Als u aan pensioensparen doet, kunt u uw stortingen fiscaal inbrengen in het kader van het langetermijnsparen. U moet wel rekening houden met het maximumbedrag dat de overheid oplegt. Elke storting in het Argenta Pensioenspaarfonds moet minimaal 50 euro bedragen.
Ga langs bij uw kantoorhouder voor de volledige informatie over de fiscaliteit van het Argenta Pensioenspaarfonds of lees er meer over in het dossier.

Hoe worden de stortingen belast?
Als u 60 wordt, betaalt u in principe een eenmalige belasting op het kapitaal. Die noemen we de anticipatieve taks. U kunt nog blijven voortsparen tot en met het jaar waarin u 64 wordt. Ook die stortingen kunt u nog fiscaal in mindering brengen. Ze worden achteraf ook niet meer belast. Erg voordelig dus.

De anticipatieve taks is 10 % voor stortingen die u gedaan hebt vanaf 1 januari 1993. De financiële instelling heft de taks automatisch. Die eenmalige taxatie is in de meeste gevallen een heel stuk lager dan het fiscale voordeel dat u elk jaar hebt genoten.
Voor stortingen van voor 1 januari 1993 bedroeg de anticipatieve taks 16,5 %.Daarvan werd 6,5 % al geïnd in 2012. De overige 10 % wordt geïnd samen met de taks verschuldigd op de stortingen van na 1 januari 1993.

Om het kapitaal samen te stellen waarop u de taks moet betalen, wordt rekening gehouden met een fictieve opbrengst van 6,25% per jaar voor stortingen van voor 1992 en 4,75 % per jaar voor stortingen van na 1992.

De bovenstaande fiscale informatie is slechts een korte samenvatting van het fiscale regime met betrekking tot pensioensparen. Ga langs bij uw kantoorhouder voor de volledige informatie over de fiscaliteit van het Argenta Pensioenspaarfonds of lees er meer over in het dossier of in het prospectus