Beschikbare Skiplinks

Uw browser heeft momenteel geen ondersteuning voor Flash-gebaseerde inhoud.

Download nu de Flash-speler om deze inhoud te zien.

Lenen

Woonlening

hypotheeklening

 

Kom thuis bij een gezonde bank. Ook voor uw woonkrediet.

U gaat een huis kopen, bouwen of verbouwen? Dat kost geld. Veel geld. De woonlening van Argenta is daar de ideale oplossing voor. En ze levert u vaak een niet te missen belastingvoordeel op.
Voor kleinere verbouwingen aan uw woning raden wij u een lening op afbetaling aan.

Bescherm wat u lief is. Neem aanvullend:

Al een lening bij een andere financiële instelling? Daag ons uit het beter te doen.

Kom meer te weten over Argenta’s aanbod voor uw huis.

hypotheeklening

Woonlening

Elk gezin en elk budget zijn anders. Dus waarom zouden onze kredieten allemaal hetzelfde zijn? Voor elke situatie werken we een plan op maat uit.

 

Uw budget als uitgangspunt

De meeste banken of kredietverstrekkers vragen u hoeveel u wilt lenen over welke periode. Pas daarna krijgt u een zicht op de aflossingstabel. Dat pakken we bij Argenta anders aan.

Onze formule ziet er zo uit:

 1. Uw budget is het uitgangspunt voor de berekening.
  Volgende vragen komen aan bod:
  • Welk bedrag kunt u vrijmaken voor uw eerste maandelijkse aflossing?
  • Kiest u voor een vaste of variabele rentevoet?
  • Hoe lang wilt u dat uw lening loopt?

 2. Met die gegevens stellen wij uw aflossingstabel op.

Flexibel

We houden het totaal te betalen bedrag zo laag mogelijk, dat is logisch. De aflossingstabel is afgestemd op uw volledige financiële draagkracht en dat over de hele looptijd. U kunt ervoor kiezen om in het begin meer af te betalen. Zo hebt u later extra financiële ruimte voor andere zaken.
Andersom kan het ook. Dan betaalt u in het begin minder en later meer, omdat u bijvoorbeeld verwacht later een hoger inkomen te hebben.


Onze formules

>> 1. Vaste rentevoet :

Als de rentevoet vast is, blijft hij de hele looptijd van het krediet hetzelfde. Doorgaans ligt die hoger dan een variabele rentevoet. 

>> 2. Variabelen rentevoet :

Een variabele rentevoet kan, na een overeengekomen eerste periode, aangepast worden. Dat gebeurt, afhankelijk van uw eerste rentevaste periode na 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, 7 jaar, 10 jaar ...
De rentevoet is aanpasbaar naar beneden of naar boven. Het percentage waarmee een variabele rentevoet maximaal kan stijgen, wordt vooraf bepaald (2 %, 3 %, 5 % …). De rentevoet stijgt ten hoogste tot het dubbele van de rentevoet van bij de start van het krediet.

Een voorbeeld : Als u een rentevoet van 0,226 % op maandbasis hebt (2,75 % op jaarbasis), kan die maximaal verdubbelen tot 0,452 % (5,56 % op jaarbasis).

>> 3. Looptijd

De looptijd van uw krediet bedraagt bij Argenta maximum 30 jaar.


Andere factoren

Naast uw krediet zijn er nog andere zaken die een rechtstreekse invloed hebben op uw budget. Wat kosten uw brandverzekering en uw schuldsaldoverzekering? Ook daarvoor willen we de beste voorwaarden bieden. Hoeveel kost het beheer van uw rekening per jaar? Bij Argenta kost dat u geen cent. En ook uw kaarten krijgt u er volledig gratis bij.


Bijkomende investeringen?

In de meeste gevallen kunt u het stuk kapitaal dat u al afbetaald hebt, opnieuw opnemen. Dat is wat we noemen een wederopname. Het voordeel is dat uw krediet niet opnieuw beschreven moet worden bij de notaris. U betaalt dus geen extra notariskosten.
Hebt u renovatieplannen? Of is het tijd om uw tuin te laten aanleggen, maar hebt u niet meteen budget vrij? Dan kan een wederopname de oplossing zijn.

Een voorbeeld: 

 • In 2005 leende u 100.000 euro op 20 jaar aan een vaste rentevoet van 5,00 %.
 • Na 6 jaar hebt u ongeveer 20.000 euro kapitaal afgelost. Dat bedrag kunt u opnieuw opvragen aan uw bank zonder dat uw krediet opnieuw beschreven moet worden bij de notaris.
 • U krijgt een extra aflossingstabel en u kunt de 20.000 euro opnieuw gebruiken voor onroerende doeleinden: zonnepanelen installeren, een zwembad plaatsen of een complete renovatie.

hypotheeklening

Uw bericht moet snel bij de juiste persoon terechtkomen. Selecteer daarom eerst een Argenta-kantoor in uw buurt. Kies uw kantoor

hypotheeklening

 

Fiscaliteit

Het fiscale voordeel van uw woonkrediet

Er zijn 2 scenario’s mogelijk. In beide gevallen moet het om uw enige en eigen woning gaan.

>> U ging uw krediet aan NA 1 januari 2005.

U kunt het kapitaal en de interesten die u dat jaar betaald hebt, opnemen in de korf van de woonbonus. Ook de premie van uw schuldsaldoverzekering kunt u inbrengen.

Hoeveel mag u maximaal in de korf opnemen voor inkomstenjaar 2014?

 • een basisbedrag van 2.280 euro;
 • 760 euro extra en dat de eerste 10 jaar van het krediet;
 • eventueel nog 80 euro extra als u 3 of meer kinderen ten laste hebt op 1 januari van het jaar dat volgt op het jaar waarin u de lening hebt afgesloten.

De belastingvermindering wordt berekend aan de marginale aanslagvoet. Dat is het hoogste belastingtarief waaraan uw inkomsten worden belast. Een mooi en niet te missen voordeel, want dat marginale tarief bereikt al snel 40 % of zelfs 50 %.

Voor het aanslagjaar 2014 (inkomstenjaar 2013) was het basisbedrag 2.260 euro, 750 euro extra voor de eerste 10 jaar van het krediet en 80 euro als u 3 of meer kinderen ten laste hebt op 1 januari van het jaar dat volgt op het jaar waarin u de lening hebt afgesloten.

>> U ging uw krediet aan VOOR 1 januari 2005.

Vraag raad aan uw kantoorhouder. Hij legt u alle details uit.

Ga naar de tab “Simulatie” voor nuttige links in verband met aktekosten, premies en uw personenbelasting.

hypotheeklening

 

Simulatie

1. Bereken de notaris- en registratiekosten op www.notaris.be.

2. Kijk op www.premiezoeker.be want de overheid geeft heel wat premies als u koopt, bouwt of verbouwt.

3. Bereken uw personenbelasting met Tax-Calc (Anonieme berekening van de belastingen).

 • In bepaalde gevallen kunt u het terugbetaalde kapitaal opnieuw opnemen.
 • Opgelet, geld lenen kost ook geld.