Ga voor gezond met deze zes gezondheidsapps

Laatst bijgewerkt: 20-10-2021 | 3 minuten

Soms weten we wel wat gezond en ongezond is, maar hebben we een duwtje in de rug nodig om een gezonde gewoonte vol te houden. Daar bestaan verschillende apps en horloges voor. We stellen er zes aan je voor. 

  1. Tabakstop-​app: om te stoppen met roken
  2. Start 2 Run-​app: om te starten met lopen
  3. Sleep Better-​app: om beter te slapen
  4. Aqualert-​app: om meer water te drinken
  5. MyFitnessPal: om gezond af te vallen
  6. De smartwatch: het hulpmiddel bij uitstek voor gevorderden

 

Tabakstop-​​app: om te stoppen met roken

Stoppen met roken? Laat je begeleiden door de gratis Tabak-stopapp. Beantwoord enkele vragen over je rookgedrag, je houding en motivatie en de app begeleidt je in vijf stappen naar een rookvrij leven. Zelfs als je je nog niet helemaal klaar voelt om te stoppen. Je krijgt motiverende berichten, gepersonaliseerd advies, en je kunt je voortgang bijhouden in een dagboek. Elke maand krijg je ook een overzicht van je vorderingen.

Download Tabak-stop in Google Play of de App Store.

Start 2 Run-​app: om te starten met lopen

Heb je zin om je loopschoenen aan te trekken? Bouw rustig op. In de Start 2 Run-app spoort de stem van Evy Gruyaert je aan om je grenzen te verkennen en te verleggen. Ze fluistert je tips in het oor en juicht je naar de finish. Ondertussen hoor je rustgevende achtergrondmuziek of stimulerende beats. De app bevat loopschema’s voor elk niveau, een trainingsdagboek en trainingsschema’s voor 5 en 10 kilometer, de 10 Miles en zelfs een halve marathon.

Download Start 2 Run in Google Play of de App Store.

Sleep Better-​​app: om beter te slapen

Heb je slaapproblemen? Of wil je gewoon beter slapen? De SleepBetter-app geeft je inzicht in je slaapgewoontes en helpt je om ze te verbeteren. Misschien drink je te veel koffie, beweeg je te weinig of heb je stress. Dat kan een invloed hebben op je slaap. Met de app breng je je slaapgewoontes over een langere periode in kaart. Zo leer je jezelf beter kennen. Je kunt zelfs een dromendagboek bijhouden in de app.

Download SleepBetter in Google Play of de App Store.

EHBO-​app van het Rode Kruis: voor eerste hulp bij ongevallen

Wie de eerste zorgen kan toedienen wanneer iemand zich kwetst of niet goed voelt, is vaak een echte redder in nood. Wil je weten wat je moete doen bij huis-, tuin- en keukenongelukjes? Met de EHBO-app van het Rode Kruis heb je altijd de nodige instructies op zak. Van brandwonden tot vergiftiging. Van een lichte kneuzing tot bewusteloosheid. In echte noodsituaties kun je in de app zelfs naar ingesproken instructies luisteren en eenvoudig de hulpdiensten oproepen.

Download de EHBO-app in Google Play of de App Store.

Aqualert-​​app: om meer water te drinken

Wist je dat ons lichaam voor 70 % uit water bestaat? Genoeg water drinken is dan ook een must als je wilt stralen. Vergeet je vaak te drinken? Kun je af en toe wel een reminder gebruiken? Installeer dan Aqualert. Dat is een gratis app die advies geeft over de hoeveelheid water die je nodig hebt. De app herinnert je er ook op geregelde tijdstippen aan om een glaasje water te drinken.

Download Aqualert in Google Play of de App Store.

MyFitnessPal: om gezond af te vallen

Hou je niet van crashdiëten en radicaal aangepaste voedingsschema’s, maar wil je toch een paar kilo’s kwijt? MyFitnessPal roept zichzelf uit tot de snelste en makkelijkste app om calorieën te tellen. De app groepeert de voedingswaarden van maar liefst 3 miljoen voedingsmiddelen. Je voert in wat je eet en hoeveel je beweegt, en ontdekt meteen of je voldoende eet en wat je kunt doen om af te vallen. Een voedingsdagboek bijhouden is dé manier om gezond en blijvend gewicht te verliezen.

Download MyFitnessPal in Google Play of de App Store.

De smartwatch: het hulpmiddel bij uitstek voor gevorderden

Ga je graag nog een stap verder? Kies dan voor een smartwatch. Die meet je fysieke gesteldheid met verschillende sensoren. Zo leer je je lichaam beter kennen, en manage je makkelijker je gezondheid. Deze slimme horloge telt je stappen, houdt je hartslag bij en spoort je aan om meer te bewegen en te sporten. Ook handig als je graag loopt of fietst met een doel.