Wat kan je allemaal doen met de Argenta-app?

Nieuw en gratis: instantoverschrijving

In de Argenta-app schrijf je supersnel over. 5 seconden nadat jij een bedrag overschreef, ziet de begunstigde het al op zijn rekening staan.
 

Nieuw: tekenen met Face ID en Touch ID

Vroeger had je je pincode nodig om heel wat acties in de Argenta-app te bevestigen. Vandaag kan dat ook met Face ID (gezichtsherkenning) of Touch ID (vingerafdruk).
 

Berichtenservice in de Argenta-app

Heb je een vraag voor onze klantendienst? Stel ze via de Argenta-app. Onze medewerkers beantwoorden jouw bericht zo snel mogelijk.

De Argenta-App: snelmenu
  • Demo

    Maak jij optimaal gebruik van alle mogelijkheden in de Argenta-app? Krijg jij weleens vragen van vrienden of familieleden over de app die je niet kunt beantwoorden? Of wil je zelf als gebruiker meer weten over de app? Bekijk de demo en ontdek alle functionaliteiten.

  • Heb je een vraag?

    Heb je een vraag over de app? Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Wellicht staat jouw vraag er ook tussen. 

In detail

Ontdek de mogelijkheden van de Argenta-app met itsme

Overschrijvingen boven je ingestelde limiet bevestigen? Limieten voor betalingen in de Argenta-app aanpassen? Of nieuwe begunstigden toevoegen? Daarvoor heb je je digipas niet meer nodig. Je bevestigt snel en eenvoudig met itsme®.

Overzicht van je producten raadplegen

Heb je verschillende producten bij Argenta? Dankzij het productoverzicht in de app heb je een overzicht van al je producten bij de hand. Zo kun je bijvoorbeeld je beleggingen makkelijk opvolgen.

Snel een overschrijving doen

Via de app schrijf je over tussen je eigen rekeningen en naar andere rekeningenVeilig, want je bevestigt iedere transactie met je pincode. Snel, want je Argenta-digipas heb je niet nodig voor overschrijvingen binnen je persoonlijke limieten.

Altijd en overal je saldo checken

De app vertelt je hoeveel er op je rekeningen staat en welke verrichtingen er zijn uitgevoerd. Voor alle rekeningen die aan je abonnement internetbankieren zijn gekoppeld. Tot drie jaar terug.

Itsme

Je registreren in de Argenta-app? Dat doe je met itsme®. Zonder digipas. En binnenkort kun je ook bepaalde transacties tekenen met itsme®. Zonder digipas. Toch liever een toestelletje in je hand? Dan blijf je gewoon je digipas gebruiken. Lees hier hoe je je moet registreren.

Instantoverschrijving

Je overschrijvingen worden in de Argenta-app supersnel uitgevoerd dankzij de gratis ‘instantoverschrijving’. Je schrijft een bedrag over en 5 seconden later ziet de begunstigde het al op zijn rekening staan. Heb je vragen over de instantoverschrijving? Bekijk dan de FAQ-pagina op deze website.

Berichtenservice in de Argenta-app

Heb je een vraag voor onze klantendienst? Stel ze via de Argenta-app. Onze medewerkers beantwoorden jouw bericht zo snel mogelijk.

Simulatie Verzekerd Wonen+ voor huurders

Huur je een appartement en heb je een brand- en familiale verzekering nodig? In de Argenta-app maak je in enkele klikken een simulatie voor Verzekerd Wonen+ (pakket brand- + familiale verzekering). Al wat je moet doen is enkele vragen beantwoorden. De simulatietool berekent de kost van je verzekering voor jou.
Voorlopig kun je alleen een simulatie maken voor een huurappartement. Deze functionaliteit wordt later verder uitgebreid naar andere types woningen.

Documenten ontvangen

Wil je je bank- en verzekeringsdocumenten alleen nog digitaal in je app ontvangen? Of ook met de post? Dat kies je zelf in de Argenta-app.

Simulatie fietslening

Nieuwe fiets kopen? Maak in enkele klikken een simulatie voor je fietslening. Vul het te lenen bedrag en de looptijd in, en de simulatietool berekent voor jou de totale interestlast en het totale terug te betalen bedrag.

Cash overschrijven van en naar je effectenrekening

Je kunt geld dat binnenkomt op de cashpositie van je effectenrekening gemakkelijk overschrijven naar je zicht- of spaarrekening. En je kunt eenvoudig cash bijstorten op je effectenrekening om vervolgens weer te investeren in nieuwe beleggingen.

Overschrijvingsformulieren scannen

Facturen waarbij je een papieren overschrijvingsformulier ontvangt, betaal je voortaan nóg sneller dankzij de nieuwe scanfunctie in de Argenta-app. Je hoeft de gegevens dus niet meer manueel in te geven in de app. Zo voer je de betaling niet alleen sneller uit, maar vermijd je ook fouten bij het overtypen van de gegevens.

Een kredietkaart aanvragen

Je kunt voortaan snel en makkelijk een kredietkaart aanvragen in de Argenta-app.

Hoe werkt het?

1. Ga in de app naar je kaartenoverzicht en swipe naar links tot je het kaartje ‘Een kredietkaart aanvragen’ ziet.

2. Klik op ‘Nu een nieuwe kredietkaart aanvragen’.

3. Wanneer je de aanvraag start, wordt automatisch gecheckt voor welke kredietkaart(en) je in aanmerking komt. Duid aan welke van de voorgestelde kredietkaarten je wilt aanvragen. Het is mogelijk dat er maar één kredietkaart verschijnt en dat je dus alleen die kaart kunt aanduiden.

4. Vul de rekening in waaraan je de kaart wilt koppelen. En bevestig naar welk adres we je kaart mogen opsturen.

5. We sturen je kredietkaart en de bijhorende code op via de post in aparte enveloppes. Als we je gsm-nummer kennen ontvang je je activatiecode via sms.  

Als een online aanvraag niet mogelijk zou zijn, word je doorverwezen naar je Argenta-kantoor. 

Documenten raadplegen

De volgende documenten kun je vandaag al in de app raadplegen: fiscale attesten, betalingsattesten, vervaldagberichten, rekeninguittreksels met waarde-overzicht per product Verzekeren en Leven. Andere documenten volgen later.

Kiezen voor verhoogd fiscaal maximum pensioensparen

Wil je voor je pensioensparen kiezen voor het verhoogde fiscale maximumbedrag van 1.230 euro? Dat kun je eenvoudig via de app doorgeven. Je kunt in de app ook ineens bijstorten tot je het gekozen fiscale maximum bereikt.

Kiezen welke informatie je ziet

Jij bent degene die de app gebruikt dus jij beslist welke informatie je wilt raadplegen. Je kiest zelf welke rekeningen de app toont en in welke volgorde hij dat doet.

Verbruik kredietkaart opvolgen

In de Argenta-app vind je niet alleen een gedetailleerd overzicht van de transacties met je kredietkaart, maar ook een algemeen overzicht van de limieten, het totaalbedrag van je transacties, het gereserveerde bedrag en het nog beschikbare bedrag.

Een Argenta-kantoor opzoeken

Via de app vind je snel en makkelijk een Argenta-kantoor bij jou in de buurt. De app geeft je voor elk kantoor de contactgegevens en een routebeschrijving.

Op de hoogte blijven

Net zoals in Argenta’s internetbankieren ontvang je ook in de app nieuwsberichten van Argenta. Je leest ze in de app en verwijdert ze daar ook als je ze niet meer nodig hebt.

Doorlopende betalingsopdrachten en domciliëringen raadplegen

In de Argenta-app kun je al je doorlopende betalingsopdrachten en domiciliëringen raadplegen. Handig om op elk moment te weten welke betalingen nog in de pijplijn zitten.

Effectenrekeningen raadplegen

Weet je welk bedrag er op je effectenrekening staat? In de Argenta-app check je het snel en eenvoudig. Eender waar. Eender wanneer. Ontdek het hier.

In­stel­lin­gen debet­kaar­ten en kre­diet­kaar­ten

Met je debetkaart kan je standaard in heel Europa betalen en geld afhalen, met je kredietkaart in de hele wereld.
Wil je die regio’s wijzigen? Of wil je je kaart blokkeren voor online betalingen? In de Argenta-app pas je het in enkele seconden aan.

Snel facturen betalen met QR-code

Je kon al een factuur inscannen en betalen in de app. Nu wordt het nog gemakkelijker om een factuur te betalen. Als er een QR-code op staat, kun je die scannen. Het overschrijvingsscherm wordt dan automatisch ingevuld in de app. Nog even nakijken, tekenen en de betaling is vertrokken.

Als je een overschrijvingsformulier scant worden de gegevens niet altijd correct of volledig ingelezen en moet je ze soms nog aanvullen of verbeteren. Dat heeft te maken met de kwaliteit van het document dat je scant. Als je de QR-code scant, heeft de kwaliteit van het document geen invloed en worden alle gegevens meteen correct overgenomen van de factuur. Kijk voor alle zekerheid de gegevens altijd nog even na voor je je betaling bevestigt.

Download de Argenta-app

Overschrijving uitvoeren? Saldo checken? Met de Argenta-app doe je het in een handomdraai. Waar je ook bent. Wanneer je maar wilt. Download de app en ontdek de voordelen van mobiel bankieren.