Golden kredietkaart

De kredietkaart die je comfort en bescherming biedt

 • Voor maar 40 euro per jaar
 • Uitgavenlimiet van 5.000 euro
 • Uitgebreid verzekeringspakket

Waarom een Golden kredietkaart?

Betaling na aankoop

Als je met een klassieke debetkaart betaalt, gaat het bedrag meteen van je rekening. Met de Golden kredietkaart later pas.

Overal betalen

Je betaalt veilig, overal ter wereld en online via het netwerk van MasterCard.

Verzekering voor aankopen

In de Golden kredietkaart is een verzekeringspakket* inbegrepen. Zo zijn online en offline aankopen vanaf 50 euro die je met de Golden kredietkaart betaalt, verzekerd.

Hoe werkt de Golden kredietkaart?

Met een kredietkaart betaal je achteraf pas wat je koopt. Je uitgaven worden gebundeld en één keer per maand afgerekend. Dat gebeurt op de 13de van de maand of op de eerstvolgende bankwerkdag als de 13de in het weekend of op een feestdag valt. Handig om een reis te boeken, online aankopen te doen of grotere aankopen te financieren.

Maar de Golden kredietkaart is meer dan een gewone kredietkaart. Zo is de uitgavenlimiet hoger en biedt ze een extra verzekeringspakket.

Uitgavenlimiet

Deze kredietkaart heeft een uitgavenlimiet van 5.000 euro.

Betalen en geld afhalen

 • Met de Golden kredietkaart kun je wereldwijd betalen op plaatsen waar MasterCard aanvaard wordt.
 • Je kunt er ook wereldwijd geld mee afhalen aan geldautomaten.
 • Als het MasterCard SecureCode-logo op een website vermeld is, kun je met jouw Golden kredietkaart veilig online betalen.

Contactloos betalen met je Golden kredietkaart

Met alle nieuwe Golden kredietkaarten die Argenta uitgeeft kun je contactloos betalen. Eenvoudig. Snel. En veilig. Op die kaarten staat het volgende icoon: 

Om contactloos te betalen hou je je kaart (of het toestel dat met je kaart verbonden is) dichtbij de betaalterminal. Je pincode heb je niet nodig als het om een klein bedrag gaat:

 • Voor aankopen van minder dan 25 euro hoef je geen pincode in te voeren. Wanneer je in totaal voor 50 euro betalingen hebt uitgevoerd zonder pincode, moet je de eerstvolgende betaling wel bevestigen met je pincode. Vanaf dan kun je opnieuw betalen zonder pincode.
 • Voor aankopen van meer dan 25 euro, moet je je pincode wel nog invoeren als extra beveiliging.

Je kunt eender welke aankoop contactloos betalen. Ongeacht het bedrag. 

Lees onze veelgestelde vragen als je nog meer vragen hebt over contactloze kaarten.

Extra

 • Met Argenta’s Golden kredietkaart geniet je nog meer voordelen. Ontdek ze op www.priceless.com.
 • Met een Golden kredietkaart op zak geniet je ook extra financiële bescherming. Dankzij het verzekeringspakket* dat inbegrepen is. Zo biedt deze kredietkaart je zekerheid wanneer je reist, (online) winkelt of naar een concert gaat. En kun je onbezorgd genieten. Meer informatie over het verzekeringspakket vind je verderop op deze pagina.

Kosten

Opstartkosten Gratis
Vaste jaarlijkse kosten 40 euro
Verlies of diefstal van de kaart Gratis vervanging
Betalingen in de eurozone Gratis
Geldopneming in euro (binnen- en buitenland) 5 euro
Betalingen of geldopneming in andere valuta 1,5 % wisselkoerscommissie

Kosten van toepassing op 09-12-2018. Raadpleeg de tarieflijst voor actuele informatie over de geldende tarieven.

Hoe een Golden kredietkaart aanvragen?

Je kunt een Golden kredietkaart aanvragen in de Argenta-app. In een paar klikken is je kaart aangevraagd. Snel en eenvoudig. Ga je liever langs in je kantoor? Dat kan uiteraard ook.

Gerust dankzij het verzekeringspakket

Je krijgt bij je Golden kredietkaart automatisch een verzekeringspakket*. Dat is geldig voor aankopen die je met je Golden kredietkaart betaalt.

Reizen met een gerust gemoed

Reisannulatieverzekering
Moet je jouw geplande privéreis annuleren of onderbreken omdat je ziek bent of een ongeval had, of omdat dat het geval is voor een van je gezinsleden? Dan kun je tot 6.500 euro annuleringskosten per schadegeval, per reis en per opeenvolgende periode van 12 maanden terugbetaald krijgen. Ook bij een overlijden in de familie (tot de tweede graad) kun je een beroep doen op deze verzekering. Op voorwaarde dat je je reis voor minstens 70% met jouw Golden kredietkaart betaald hebt.

Onbezorgd naar evenementen gaan

Ticketannulatieverzekering
Tickets voor cultuur- en sportevenementen zijn vaak prijzig. Dankzij de ticketannulatieverzekering wordt jouw ticket terugbetaald als je net op het moment van je favoriete concert of evenement ziek bent. Het blijft jammer, maar je hebt tenminste toch je geld terug. Je kunt maximum 1.000 euro per schadegeval, per evenement en per opeenvolgende periode van 12 maanden terugkrijgen. Als je je tickets met de Golden kredietkaart hebt betaald.

Aankopen met extra bescherming

Verzekering levering online aankopen
Online shoppen evolueert snel. Maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Heb je met je Golden kredietkaart online iets gekocht maar niet ontvangen? Of ontving je een fout of beschadigd artikel? Als de leverancier weigert tussen te komen, wordt de aankoopwaarde via de verzekering van jouw Golden kredietkaart terugbetaald. En dat tot 90 dagen na aankoop en voor een maximumbedrag van 1.500 euro per verzekerde, per schadegeval en per opeenvolgende periode van 12 maanden.

Hou er wel rekening mee dat sommige goederen niet als verzekerd goed beschouwd worden. Meer informatie hierover vind je in de algemene voorwaarden.

Aankoopverzekering
Je hebt net een nieuw servies gekocht maar liet het vallen omdat iemand tegen jou aanliep? Je bent met je gloednieuwe maatpak blijven haken achter een loshangend stukje van uw stoel en het is gescheurd? Je kunt de pijn verzachten als je je aankoop deed met de Golden kredietkaart. Bij accidentele schade of zelfs diefstal met braak worden jouw aankopen van minimum 50 euro tot 90 dagen na aankoop hersteld of terugbetaald. Dit voor een maximumbedrag van 1.500 euro per verzekerde, per schadegeval en per opeenvolgende periode van 12 maanden. Zowel voor online als voor offline aankopen.

Let op, sommige goederen worden niet als verzekerd goed beschouwd. Bijvoorbeeld tweedehandsgoederen zijn niet verzekerd. Meer informatie hierover vind je in de algemene voorwaarden.

Verlengde garantie
Soms gaan elektronische toestellen stuk net na het verstrijken van de wettelijke garantietermijn. Geen nood! Via je Golden kredietkaart ontvang je bovenop de wettelijke garantietermijn vanaf de einddatum van de oorspronkelijke waarborg nog een extra jaar garantie. Je toestel wordt dan hersteld of vervangen tot een maximumbedrag van 1.000 euro per verzekerde, per schadegeval en per opeenvolgende periode van 12 maanden.

Wereldwijd geld afhalen zonder zorgen

Je gaat in eigen land of in het buitenland geld afhalen aan een geldautomaat met eender welke debet- of kredietkaart van Argenta en je wordt overvallen binnen de 4 uren na de geldopneming? Dankzij de verzekering Diefstal bij geldopneming krijg je het gestolen bedrag terugbetaald. En dat tot een maximumbedrag van 1.000 euro per verzekerde, per schadegeval en per opeenvolgende periode van 12 maanden.

De verzekerde moet titularis zijn van de Golden kredietkaart voor de schade zich voordoet, om aanspraak te kunnen maken op het verzekeringspakket van de Golden kredietkaart.

Hoe een beroep doen op het verzekeringspakket?

Heb je een Golden kredietkaart en wil je een beroep doen op een van de inbegrepen verzekeringen? Meer informatie vind je op de pagina over schadeaangifte.

Pincode via mobiele telefoon

Bij Argenta kies je snel en eenvoudig jouw persoonlijke pincode via je mobiele telefoon. Je hoeft dus niet naar een kantoor of bankautomaat te gaan.

 1. Nadat je je kredietkaart hebt aangevraagd, krijg je binnen 48 uren een sms met een code.
 2. Bel binnen 8 dagen gratis naar 0800 23 444* en kies jouw pincode.
 3. Vervolgens sturen we jou binnen 4 werkdagen je kaart per post toe.

*Vanuit het buitenland bel je naar +32 2 403 16 00. Je betaalt dan de gebruikelijke kosten.

Belangrijke documenten

Golden kredietkaart

 • voor maar 40 euro per jaar
 • uitgavenlimiet van 5.000 euro
 • uitgebreid verzekeringspakket

Ook interessant

Gratis kredietkaart

Een kredietkaart biedt je wereldwijd betaalcomfort. Bovendien heb je een ruime uitgavenlimiet.
Lees meer
 • Is je kaart verloren, gestolen of ingeslikt door de automaat?

 • Heb je vragen over een transactie met je kaart?

  Ga naar Mijnkaart.be voor meer informatie.

  Een transactie betwisten kan via het betwistingsformulier.

Meer informatie over de voorwaarden, uitsluitingen en beperkingen van de verzekeringen, vind je in de algemene voorwaarden van de verzekeringsdekkingen van de Golden kredietkaart. Je kunt deze hier raadplegen. Argenta Spaarbank nv is uitgever van de kredietkaart.

*Het gaat om verzekeringen onder polis 2.040.147, onderschreven door Argenta Spaarbank nv, kredietinstelling naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel in 2018 Antwerpen, Belgiëlei 49-53, bij Inter Partner Assistance Verzekeringsmaatschappij, erkend door de Nationale Bank van België onder het nummer 0487, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 1050 Brussel, Louizalaan 166.