Re­ke­ning­uit­trek­sel­prin­ters ver­dwij­nen op 28 april 2023

Vanaf 28 april 2023 worden de rekeninguittrekselprinters in alle Argenta-kantoren weggehaald. Je kunt dan geen uittreksels meer afdrukken in je vertrouwde Argenta-kantoor.

Voorlopig hoef je niets te doen. Begin 2023 krijg je een bericht waarin we uitleggen welke optie om je rekeninguittreksels te ontvangen het best bij jou past (digitaal of via de post). 

  • Ga je akkoord met het voorstel? Dan hoef je niets te doen en krijg je je uittreksels vanaf 28 april via de voorgestelde weg.
  • Ga je niet akkoord met het voorstel? Laat het dan aanpassen in je Argenta-kantoor. Dan krijg je je uittreksels via de weg die jij kiest.

Jij kiest dus zelf hoe je jouw rekeninguittreksels wilt ontvangen.

Heb je hierover een vraag?

Veel­ge­stel­de vra­gen

Waarom verdwijnen de rekeninguittrekselprinters binnenkort uit de Argenta-kantoren?

De rekeninguittrekselprinters zijn verouderd. Steeds minder klanten gebruiken de printers en je kunt je rekeninguittreksels op een makkelijke en duurzame manier via Argenta Internetbankieren bekijken. Daarom besliste Argenta om de toestellen niet meer te vervangen. De papieren rekeninguittreksels zijn bovendien slecht voor het milieu. Ze passen dan ook niet in het duurzaamheidsbeleid van Argenta, want we proberen om tegen eind 2023 onze ecologische voetafdruk te halveren.

Wanneer moet ik de laatste keer naar de rekeninguittrekselprinter gaan om geen uittreksels te missen?

  • Je zult hoe dan ook geen enkel rekeninguittreksel missen. Als je toegang hebt tot Argenta Internetbankieren kun je op eender welk moment al je rekeninguittreksels tot 30 november 2015 bekijken. Ook als je je rekeninguittreksels vandaag via de post of via de rekeninguittrekselprinter ontvangt.
  • Koos je in het verleden ‘rekeninguittrekselprinter’ als verzendwijze en schakel je over naar ‘post’? Dan worden al je nieuwe uittreksels van na je laatste bezoek aan de rekeninguittrekselprinter via de post naar jou opgestuurd. Vanaf 28 april 2023 zijn de rekeninguittrekselprinters niet meer actief dus we raden je aan om in april 2023 nog een laatste keer je uittreksels te printen in je kantoor.

Ik print vandaag regelmatig mijn uittreksels via de rekeninguittrekselprinters. Hoe kan ik in de toekomst mijn uittreksels nog ontvangen?

Je kunt je rekeninguittreksels op twee andere manieren ontvangen of bekijken:  

  • Via de post (wekelijks/maandelijks)
  • Digitaal via Argenta internetbankieren

Gebruik je Argenta Internetbankieren niet, maar iemand anders met toegang tot je rekening(en) wel? Ook die persoon kan je rekeninguittreksels eenvoudig via zijn toegang tot Argenta Internetbankieren voor jou downloaden en eventueel afdrukken.

Wil je alleen je saldo checken? Dat kan digitaal via de Argenta-app of Argenta Internetbankieren. Vanaf het voorjaar van 2023 kun je je saldo ook checken aan de Argenta-bankautomaten.

Begin 2023 krijg je nog een bericht met alle informatie. Bespreek de mogelijke alternatieven gerust nu al met je kantoor. 

Hoe kan ik kiezen hoe ik in de toekomst mijn rekeninguittreksels wil ontvangen?

Begin 2023 krijg je een bericht waarin we uitleggen welke optie om je rekeninguittreksels te ontvangen het best bij jou past (digitaal of via de post). Zodra je dat bericht gekregen hebt, kies je zelf of je akkoord gaat met de voorgestelde optie:

  • Ga je akkoord? Dan hoef je niets te doen. Vanaf 28 april 2023 ontvang je je uittreksels op de nieuwe manier.
  • Ga je niet akkoord en wil je je uittreksels op een andere manier ontvangen? Dan neem je contact op met je kantoor. Wees gerust, we zorgen ervoor dat je geen enkel rekeninguittreksel mist.

Je kunt de manier waarop je rekeninguittreksels ontvangt altijd aanpassen. Ook nadat de printers verdwenen zijn. 

Moet ik mijn (elektronische) rekeninguittreksels afdrukken?

Nee, het is niet nodig om je rekeninguittreksels op papier te bewaren. 

Tip: Download je rekeninguittreksels via Argenta Internetbankieren via 'Mijn rekeninguittreksels' en sla ze op je computer op in plaats van ze af te drukken. Een besparing voor jou en goed voor het milieu. 

Hoe lang moet ik als klant mijn re­ke­ning­uit­trek­sels be­wa­ren?

We raden aan om de uittreksels van al je rekeningen tien jaar te bewaren. Die bewaartermijn van tien jaar is verplicht voor onder meer fiscale documenten en bankdocumenten die betrekking hebben op een lening. Het kan zeker geen kwaad om uittreksels van belangrijke grote aankopen (bv. je huis) of verrichtingen binnen de familie langer dan tien jaar bij te houden.

Hoe lang bewaart Argenta mijn rekeninguittreksels?

Argenta bewaart je rekeninguittreksels tien jaar. Als je een uittreksel mist of je wilt er een opvragen, dan kan Argenta je altijd tegen betaling een elektronisch of papieren duplicaat bezorgen. Een digitale versie heeft dezelfde wettelijke bewijswaarde als de papieren variant.

  

Hoeveel kost het om mijn rekeninguittreksels elektronisch te raadplegen?

 

  Rekeninguittreksels van 30 november 2015 tot nu Rekeninguittreksels van voor 30 november 2015
Digitaal Gratis via Argenta Internetbankieren Tegen betaling op te vragen in je Argenta-kantoor
Op papier Tegen betaling op te vragen in je Argenta-kantoor

 

Hoe­veel kost het om mijn re­ke­ning­uit­trek­sels via de post te laten op­stu­ren?

  Heb je geen toegang tot Argenta Internetbankieren of de Argenta-app? Heb je wel toegang tot Argenta Internetbankieren of de Argenta-app?
Green, Pro of geen pakket Je betaalt* per enveloppe 1 euro + het standaardtarief van een postzegel om je uittreksels via de post te laren versturen.
Silver of Gold pakket

Vanaf 28 april 2023 kun je je rekeninguittreksels gratis elke maand via de post ontvangen.

Wil je ze wekelijks ontvangen?

Dan betaal* je per enveloppe 1 euro + het standaardtarief van een postzegel.

Je betaalt* per enveloppe 1 euro + het standaardtarief van een postzegel om je uittreksels via de post te laten versturen.

*Het vermelde bedrag is de verzendkost die gold op het moment van publicatie van deze tabel (1 november 2022). De kosten worden bij elke interestafrekening mee afgerekend

Ik ontvang mijn rekeninguittreksels via de post. Wanneer worden de kosten afgerekend?

De kosten per enveloppe: (1 euro + het standaardtarief van een postzegel) worden bij elke interestafrekening mee afgerekend. Afhankelijk van het type rekening gebeurt de interestberekening per kwartaal of per jaar.

Documenten