Brexit

Onzekerheid alom

  • De impasse rond de brexit blijft duren. Het akkoord tussen de EU en de Britse regering werd door het Britse parlement meermaals weggestemd. Geen van de gestemde alternatieve oplossingen vond een meerderheid in het parlement. Ondertussen heeft het Verenigd Koninkrijk uitstel gekregen van de EU tot eind oktober.
  • De effectieve uitkomst van de brexit-saga kan niemand voorspellen. Wel blijven we ervan overtuigd dat het sowieso heel moeilijk zal worden om in dit verhaal een goede uitkomst te vinden.
  • Aandelen uit het Verenigd Koninkrijk presteerden dit jaar iets minder dan Europese aandelen, maar dankzij de stijging van het pond ten opzichte van de euro hebben de Britse aandelen beter gepresteerd dan de Europese aandelen, uitgedrukt in euro.
  • We houden vast aan onze sterk verkleinde positie in zowel Britse aandelen als op het Britse pond. Hiermee gaan we in tegen het marktsentiment dat ondanks de brexit positief blijft over het pond.
  • De onzekerheid die de brexit creëert – en de impact op de Europese economie bij  een no deal -is een van de redenen waarom we binnen onze kernfondsen nog altijd een verkleinde positie in Europese aandelen aanhouden, ondanks de zeer aantrekkelijke risicopremie.

 

Auteur: Argenta Asset Management-expert

Lees meer