Podcast over de financiële markten en onze beleggingsstrategie

5 oktober 2020

Beluister de podcast met Sebastiaan Grenné, een van de fondsbeheerders van Argenta Asset Management, over de financiële markten en de beleggingsstrategie.

De podcast is opgenomen met Investment Officer, een initiatief van Fondsnieuws voor professionals in de Belgische beleggingsindustrie.

Lees meer

 • De Verenigde Staten in de ban van de verkiezingen, Europa kleurt steeds groener

  2 oktober 2020

  Na enkele weken van consolidatie op de wereldbeurzen lijken de grootste indexen te stabiliseren. Binnenkort worden de bedrijfsresultaten voor het derde kwartaal bekendgemaakt, maar nu is de aandacht sterk gericht op de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

 • Alertheid is geboden maar de onderliggende trend is positief

  18 september 2020

  De laatste twee weken waren rijk gevuld met beursnieuws, economisch en politiek nieuws. Een verkoopgolf die op 3 september startte, viseerde voornamelijk technologiebedrijven. Er kwam een tijdelijke tegenslag in de vaccinontwikkeling op 8 september, even later gevolgd door een positieve ommezwaai.

 • De aandelenmarkt bereikt nieuwe records, met dank aan de techgiganten

  3 september 2020

  Gedreven door beter dan verwachte economische cijfers bereikte de Amerikaanse beurs zijn hoogste niveau ooit, met dank aan de techgiganten. De wereldwijde stimulus van een historische orde die de centrale banken en overheden hebben uitgevoerd, bevestigt nogmaals zijn nut. Verder stelde de Amerikaanse Centrale Bank zich extra flexibel op door het wijzigen van de inflatiedoelstellingen waardoor de beleidsrente voor een langere periode laag kan worden gehouden. Aan de andere kant leeft het besef dat het herstel langer zal duren dan eerst gehoopt. De evolutie van het aantal nieuwe COVID-19-gevallen is zeer uiteenlopend, maar het is duidelijk dat nieuwe besmettingen nog even zullen aanhouden. Door de nog steeds grote onzekerheid in combinatie met een gemiddelde marktwaardering behouden we een licht voorzichtige positionering.