Om je schadevergoeding te bepalen, moeten we eerst bewijzen dat de tegenpartij in fout was en hoeveel schade jij daardoor geleden hebt.
Wat moet je doen?
Bezorg ons bewijsstukken van je schade. Dat kan in de vorm van een bestek of offerte, of een factuur voor de herstelling ervan. Wij bezorgen je bewijsstukken aan de tegenpartij. We vragen hen om akkoord te gaan met de voorgestelde bedragen.
Houd er rekening mee dat je mogelijk niet het hele bedrag terugkrijgt als de beschadigde goederen al een aantal jaar oud zijn.
Wat als de tegenpartij niet akkoord is?
Zeker bij hoge schadebedragen gaat de tegenpartij niet altijd akkoord. Soms betwisten ze zelfs dat de schadevergoeding verband houdt met de fout. Meestal wordt er dan een expert aangesteld om de schade vast te stellen. Daarom is het belangrijk dat je beschadigde spullen bewaart in plaats van ze meteen te laten herstellen. Je schadebeheerder kan je daar advies over geven.
Wat moet je doen bij lichamelijke schade?
Vraag aan je behandelende arts of het ziekenhuis om een ‘attest van eerste vaststellingen’ te maken en bezorg dat aan ons. De tegenpartij beslist op basis van dat document of ze contact opneemt met je eigen arts, of zelf een andere arts (raadsdokter) inschakelt.
Als de tegenpartij een raadsdokter heeft aangesteld en jij het niet eens bent met de conclusies van die arts, kun je je eigen arts vragen om een tegenvoorstel te doen.
Raak je het niet eens? Dan kun je een ‘minnelijke medische expertise’ opstarten. Dat is een procedure waarbij je zelf een raadsdokter kiest om te bepalen hoeveel lichamelijke schade je hebt geleden. Je verzekering betaalt het ereloon van die raadsdokter.