Argenta sluit zijn bank­au­to­ma­ten voor on­be­paal­de duur

30 oktober 2019

Argenta heeft in overleg met zijn kantoorhouders besloten om al zijn bankautomaten vandaag leeg te maken en voor onbepaalde tijd te sluiten. Klanten kunnen aan de Argenta-bankautomaat dus geen geld meer afhalen en ook geen andere verrichtingen meer uitvoeren. 

De veiligheid van onze klanten, kantoorhouders, medewerkers, omwonenden en voorbijgangers gaat boven alles. De aanhoudende golf van steeds agressievere plofkraken dwingt Argenta om deze drastische maatregel te nemen.

Deze ingrijpende maatregel is het onmiddellijke gevolg van drie plofkraken in oktober op Argenta-bankautomaten, telkens met een enorme materiële schade. Tot nu toe waren er gelukkig geen slachtoffers. We stellen echter vast dat de criminelen, zowel in België als in het buitenland, steeds zwaardere springstoffen gebruiken omdat de automaten steeds beter beveiligd zijn en omdat ze bij Argenta nog nooit een buit hebben kunnen maken.

Alternatieven

We beseffen dat deze maatregel een grote impact heeft.

Gelukkig zijn er alternatieven:

  • Betaal zoveel mogelijk met de Argenta-app of met je kaart.
  • Heb je toch cash geld nodig? Als Argenta-klant kun je gratis geld afhalen aan de automaten van andere banken. En ook de supermarkt is een optie. Tijdens de openingstijden ben je natuurlijk ook altijd welkom aan het loket van je Argenta-kantoor.