Argenta wordt beloond voor duurzaamheidsbeleid

16 december 2019

Argenta zet sterk in op duurzaamheid. En onze inspanningen worden beloond. Bankwijzer analyseerde negen banken op het vlak van duurzaamheid. Argenta eindigde daarbij op de derde plaats en scoort zo beter dan de grootbanken. 

Kleine banken scoren beter dan grootbanken

Volgens Fairfin is het niet toevallig dat de top drie bestaat uit drie kleinere banken. Hun engagementen zijn vaak duidelijker dan die van de grootbanken en er zijn minder uitzonderingen op de principeverklaringen dan bij grootbanken. De banken uit de top drie zijn bovendien niet beursgenoteerd en betalen weinig of geen bonussen. Daardoor zijn ze minder gefocust op winst op korte termijn en hebben ze meer aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Argenta op de goede weg

Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen. Onze duurzame fondsen kregen bijvoorbeeld het duurzaamheidslabel van Febelfin, “Towards Sustainability”. Het doet ons dan ook plezier dat onze inspanningen beloond worden met een derde plaats in het onderzoek van Fairfin. We zijn dus op de goede weg, maar we zijn ervan overtuigd dat we nog heel wat meer kunnen en moeten doen. Daarom blijven we ook in de toekomst sterk inzetten op duurzaamheid.