In­te­res­taf­re­ke­ning van je re­ke­ning

​Vanaf 1 januari kun je de interestafrekening van je rekening raadplegen in de Argenta-app en internetbankieren.

29 december 2020

Interestafrekening in internetbankieren

Wil je in internetbankieren het detail van de interestafrekening consulteren? Daarvoor klik je op het startscherm op de rekening. Kies vervolgens 'interesten'. Op de volgende pagina klik je op 'details interesten'. Daar kies je dan de gewenste interestafrekening.

Interestafrekening op Argenta-app

In de Argenta-app vind je interestafrekening in de historiek van je rekening. Dat bedrag is een optelsom van de interesten en de verschuldigde taks en portkost.

Interestafrekening op de rekeninguittreksels

De rekeninguittreksels van de interestafrekening zijn beschikbaar via internetbankieren en op de rekeninguittrekselprinter in het kantoor vanaf 2 januari om 14.00 uur.

Krijg je je uittreksels via de post? Die versturen we vanaf 2 januari.

Aanrekening van 0,15 euro

Bij de intrestafrekening van 1 januari zal er op je zichtrekening een bedrag van 0,15 euro worden aangerekend.

Het gaat hier om het recht op geschriften. Dat is een wettelijk verschuldigde taks die wordt aangerekend bij elke interestberekening op een zichtrekening, ongeacht of je positieve, negatieve of geen interesten hebt.

Dit recht bedraagt 0,15 euro, conform artikel 8 van het Wetboek der diverse rechten en taksen.

Op je afrekening zal dit dus ook vermeld worden als 'Taks'.

Als je zichtrekening door de interestafrekening een negatief saldo vertoont, raden wij je aan om het saldo van je rekening zo snel mogelijk aan te zuiveren.

Nog vragen over je interestafrekening?

Neem een kijkje bij de meest gestelde vragen. Vind je het antwoord daar niet, dan helpt je kantoorhouder je graag verder.

Drie redenen om ook de Argenta-app te gebruiken

Argenta Internetbankieren is een handige tool om je bankzaken te regelen. Maar wist je dat de Argenta-app nóg handiger is?

  • De Argenta-app is onze eenvoudigste en meest flexibele oplossing om online te bankieren. Je regelt je bankzaken eender waar en eender wanneer, gewoon op je smartphone of tablet.
  • De Argenta-app biedt meer mogelijkheden dan Argenta Internetbankieren.
  • De Argenta-app staat in de top drie van beste bankapps in Google Play en de App Store, met een score van 4,6 sterren op 5.

Maak het jezelf gemakkelijk, download hem nu.