Nieuwe versie Argenta Internetbankieren

8 december 2020

We lanceerden een nieuwe versie van Argenta Internetbankieren. Wat is er precies veranderd?

Sneller en eenvoudiger

De nieuwe versie van Argenta Internetbankieren is sneller en eenvoudiger. Zo vind je er nog makkelijker je weg in en zijn je bankzaken in 1-2-3, en uiteraard helemaal veilig, geregeld. Wat er precies veranderd is?

 • De aanmeldpagina ziet er anders uit.
 • Een aantal functionaliteiten zijn niet meer beschikbaar. Ze blijven wel beschikbaar in de Argenta-app. 

Nieuw in internetbankieren

Sommige functionaliteiten zijn eenvoudiger geworden. We voegden ook nieuwe functionaliteiten toe.

 • Domiciliëringen blokkeren en opnieuw activeren
  Wanneer je een rekening selecteert, zie je meteen een knop ‘Domiciliëringen’. Daar vind je een ‘Blokkeer’/’Deblokkeer’ knop op elk mandaat. Je hoeft geen begin- en einddatum meer in te vullen.
 • Informatie over je kaarten
  Je vindt alle informatie over je kaarten in de nieuwe rubriek ‘Mijn kaarten’ onder het hoofdstuk ‘Dagelijks bankieren’.
 • Zie welke betaalrekening gekoppeld is aan welke kaart
  Je ziet in het kaartoverzicht nu meteen het kaartnummer dat op je kaart staat, en aan welke rekening de kaart gekoppeld is.
 • Afmeldscherm na afmelden
  Als je er zelf voor kiest om af te melden via Mijn Argenta > Afmelden, kom je vanaf nu terecht op een scherm met een expliciete bevestiging dat je werd afgemeld. Hier kun je kiezen om terug naar het aanmeldscherm van het internetbankieren te gaan of verder te surfen op argenta.be.
 • Gebruik kaarten in het buitenland aanpassen
  In deze versie kun je de mogelijkheid om je kaarten in het buitenland te gebruiken, checken en aanpassen. Je kunt deze instelling aanpassen per kaart (zowel debet als kredietkaart) en per regio. Een 'regio' is een verzameling van meerdere landen die meestal samenvalt met een continent. Je kunt op de landenlijst klikken om na te kijken welke landen bij een bepaalde regio horen.
 • Kaartlimieten raadplegen
  Je kunt voor elke kaart een aantal limieten nakijken. Voor de kredietkaart is dit de limiet per kaart en de algemene limiet als je over meerdere kredietkaarten beschikt. Voor de debetkaart is dit de wekelijkse en dagelijkse limiet om geld af te halen, alsook de wekelijkse limiet om te betalen aan een terminal. Hiernaast wordt ook de limiet per rekening per dag weergegeven.
 • Verzendwijze uitgavenstaten raadplegen en wijzigen
  Je kunt de uitgavenstaten van je kredietkaart digitaal of via de post ontvangen. Kies je voor digitaal? Dan kun je de uitgavenstaten bekijken in het internetbankieren via Kaart > Verrichtingen > Uitgavenstaten.
 • Kaartinstellingen om te betalen op internet raadplegen en wijzigen
  Zowel voor debetkaarten als kredietkaarten kies je zelf of je met die kaart op het internet kunt betalen. Betalen op het internet betekent dat je de kaart kunt gebruiken om af te rekenen op websites en apps (hotels, webshops, vliegtuigreizen…).

Drie redenen om ook de Argenta-app te gebruiken

Argenta Internetbankieren is een handige tool om je bankzaken te regelen. Maar wist je dat de Argenta-app nóg handiger is?

 • De Argenta-app is onze eenvoudigste en meest flexibele oplossing om online te bankieren. Je regelt je bankzaken eender waar en eender wanneer, gewoon op je smartphone of tablet.
 • De Argenta-app biedt meer mogelijkheden dan Argenta Internetbankieren.
 • De Argenta-app staat in de top drie van beste bankapps in Google Play en de App Store, met een score van 4,6 sterren op 5.

Maak het jezelf gemakkelijk, download hem nu.