Sommige bankautomaten tijdelijk buiten dienst

24 juli 2020

De voorbije weken waren er enkele digitale plofkraken op Argenta-automaten. Deze uitzonderlijke omstandigheden dwingen ons om uitzonderlijke maatregelen te nemen.

In de komende maanden vervangen we een aantal Argenta-bankautomaten door nieuwe automaten met de modernste beveiligingstechnieken. In tussentijd stellen we die automaten wel buiten dienst. Je kunt er dus geen geld meer afhalen. Ook je pincode wijzigen of je eID inlezen kan niet langer aan die automaten.

De meeste Argenta-bankautomaten blijven wel gewoon actief. Is de bankautomaat van jouw kantoor buiten dienst? Neem dan een kijkje in ons overzicht en ontdek bij welke bankautomaat in jouw regio je terechtkunt.  

Cash nodig?

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken raden we je aan om zoveel mogelijk de debetkaart, de kredietkaart, de Argenta-app of internetbankieren te gebruiken. Zo vermijd je aanrakingen met cash geld of de bankautomaat.

Heb je toch cash geld nodig en is jouw Argenta-geldautomaat buiten gebruik? Als alternatief kun je bijvoorbeeld geld afhalen bij:

  • een andere Argenta-geldautomaat bij jou in de buurt. (Die kun je vinden in dit overzicht.)
  • een geldautomaat van een andere bank (gratis met je debetkaart voor Argenta-klanten)
  • de meeste supermarkten (bij een aankoop)
  • het loket van jouw Argenta-kantoor (In het kader van COVID-19 gelden er specifieke veiligheidsmaatregelen. Bel daarom eerst met je Argenta-kantoor.)

Bedankt voor je begrip

Veiligheid komt op de eerste plaats. Wij zijn ervan overtuigd dat je dat als klant waardeert. En daarom danken we je ook voor je begrip voor deze tijdelijke maatregel.