Sommige bankautomaten tijdelijk buiten dienst

24 juli 2020

De voorbije weken waren er enkele digitale plofkraken op Argenta-automaten. Deze uitzonderlijke omstandigheden dwingen ons om uitzonderlijke maatregelen te nemen.

In de komende maanden vervangen we een aantal Argenta-bankautomaten door nieuwe automaten met de modernste beveiligingstechnieken. In tussentijd stellen we die automaten wel buiten dienst. Je kunt er dus geen geld meer afhalen. Ook je pincode wijzigen of je eID inlezen kan niet langer aan die automaten.

De meeste Argenta-bankautomaten blijven wel gewoon actief. Als de bankautomaat van jouw kantoor buiten dienst is, lees je dat bij de kantoordetails van jouw kantoor. Als Argenta-klant kun je met je debetkaart gratis cash afhalen aan de bankautomaat van een ander Argenta-kantoor of van een andere bank. 

Cash nodig?

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken raden we je aan om zoveel mogelijk de debetkaart, de kredietkaart, de Argenta-app of internetbankieren te gebruiken. Zo vermijd je aanrakingen met cash geld of de bankautomaat.

Heb je toch cash geld nodig en is jouw Argenta-geldautomaat buiten gebruik? Als alternatief kun je bijvoorbeeld geld afhalen bij:

  • een andere Argenta-geldautomaat bij jou in de buurt.
  • een geldautomaat van een andere bank (gratis met je debetkaart voor Argenta-klanten)
  • de meeste supermarkten (bij een aankoop)
  • het loket van jouw Argenta-kantoor (In het kader van COVID-19 gelden er specifieke veiligheidsmaatregelen. Bel daarom eerst met je Argenta-kantoor.)

Bedankt voor je begrip

Veiligheid komt op de eerste plaats. Wij zijn ervan overtuigd dat je dat als klant waardeert. En daarom danken we je ook voor je begrip voor deze tijdelijke maatregel.