Argenta gaat in zee met Cake om rekeningen te laten opbrengen

10 maart 2021

Argenta gaat een samenwerking aan met Cake om Argenta-klanten te laten genieten van de Cake-cashbacks zonder dat zij daarvoor de Cake banking app hoeven te installeren. Vanaf deze zomer krijgen Argenta-klanten die hiervoor kiezen kleine automatische terugbetalingen op hun rekening wanneer ze aankopen doen bij de commerciële partners van Cake. Dit is een mooie extra dienstverlening voor de prijsbewuste klanten van Argenta.

De Belgische banking app van Cake laat toe om rekeningen van verschillende banken op een intuïtieve manier te beheren vanuit één bankonafhankelijke app. Ze geeft de gebruikers geautomatiseerde en proactieve inzichten in hun inkomsten en uitgaven. En ze laat ook bankrekeningen opnieuw opbrengen, onder andere door het aanbieden van automatische cashbacks en het delen van opbrengsten met de gebruikers.

Cake biedt een aantal technologieën uit de Cake banking app, waaronder zijn cashback-platform, ook aan voor integratie in bestaande banking apps.

Bijkomende interessante dienstverlening voor Argenta-klanten

Dankzij de commerciële samenwerking met Cake, een vergunde betalingsinstelling onder toezicht van de NBB, kan Argenta zijn Open Banking en digitale strategie kracht bijzetten.

Argenta kan hierdoor een extra en financieel interessante digitale dienstverlening aanbieden aan zijn klanten. Klanten die hiervoor kiezen ontvangen automatisch een kleine terugbetaling (cashback) bij aankopen bij de commerciële partners van Cake. Deze cashback-functionaliteit zal geïntegreerd worden in de Argenta-app en wordt voorzien voor deze zomer. Op dat moment zal Argenta zijn klanten uitnodigen om van deze dienst gebruik te maken. Zij kunnen dan kiezen om gratis toegang te krijgen tot de cashback-functionaliteit.

Inge Ampe, CCO Argenta: ‘Het gebruik van onze app steeg de afgelopen 12 maanden met 20 % naar 560.000. In de app stores scoren we momenteel 4,5 op 5. Klanten waarderen het gebruiksgemak. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze klanten nog actiever hun app zullen gebruiken dankzij de cashback-functionaliteit. Die sluit perfect aan bij wat onze prijsbewuste klanten zoeken.’

Acceleratie voor Cake

Zowel voor de commerciële partners van Cake als voor de Cake-gebruikers is dit goed nieuws. Deze implementatie in de Argenta-app zorgt voor een sterke groei van het aantal gebruikers waardoor Cake als marketingplatform nog interessanter wordt voor bedrijven. Voor consumenten betekent dit dat nog meer cashback-partners met hun aanbiedingen de weg zullen vinden naar het platform.

Voor de bestaande Cake-gebruikers verandert er niets. Zij blijven genieten van alle functionaliteiten die de Cake-app biedt: een beter overzicht en inzicht in inkomsten en uitgaven over alle bankrekeningen heen en de mogelijkheid om iets extra te verdienen via de cashbacks.

Davy Kestens, CEO Cake: ‘Het integreren van onze kant-en-klare oplossing vraagt voor een bank een relatief beperkte technische inspanning. Wij ontzorgen hen volledig, van het bouwen en onderhouden van het cashback-platform tot het sluiten en beheren van commerciële deals met de aanbieders van kortingen en promoties.’

Gegevensbescherming

Argenta en Cake zorgen ervoor dat de persoonsgegevens in een uiterst veilige omgeving worden bewaard en verwerkt volgens de PSD2- en GDPR-regelgeving.

Enkel na uitdrukkelijk akkoord van de klant zal Argenta de informatie over zijn transacties delen met Cake. Cake gebruikt deze gegevens uitsluitend om relevante acties van commerciële partners te delen met de Argenta-klanten en voor de automatische terugbetaling van de cashback op de rekening van de klant. Er worden nooit persoonsgegevens over Argenta-klanten doorgegeven aan de commerciële partners van Cake. Argenta zal zijn klanten hierover duidelijk informeren.

Bijkomende investering

Naast het commerciële partnership, investeert Argenta ook 1,5 miljoen euro extra werkings-kapitaal in Cake om het geloof in de agile en vernieuwende manier van werken van Cake te benadrukken.

Marc Lauwers, CEO Argenta: ‘Deze investering onderstreept enerzijds het vertrouwen van Argenta in Cake. Anderzijds biedt het aan Argenta de kans om de vinger aan de pols te houden met innovatieve spelers op het vlak van Open Banking. Dit partnership sluit naadloos aan bij de digitale strategie van Argenta. De samenwerking werd vergemakkelijkt door de goede culturele match en brand fit tussen beide bedrijven. Zowel Argenta als Cake varen immers een eigen koers, stellen het belang van de klant voorop en willen voor de klant een prijsbewuste vertrouwenspartner zijn die inzet op eerlijke en transparante communicatie.’

Cake zal deze investering gebruiken om zijn producten verder te ontwikkelen. Zo wil het zijn gebruikers een nog beter hulpmiddel geven om hun financieel welzijn te verbeteren.

‘Deze commerciële samenwerking met Argenta en hun investering in Cake zijn een nieuwe stap in het waarmaken van de Belgische en Europese ambities van Cake.’ aldus Davy Kestens.