Argenta lanceert in zijn app 'Mooi Meegenomen van Cake': Ontvang kleine terugbetalingen op je aankopen

9 augustus 2021

Makkelijk en voordelig

Alle Argenta-klanten vanaf 16 jaar kunnen binnenkort kleine terugbetalingen krijgen op aankopen die ze met hun Argenta-betaalrekening(en) uitvoeren bij commerciële partners van Cake. Deze samenwerking met Cake is een eerste stap in het kader van Open Banking bij Argenta.

De functionaliteit ‘Mooi Meegenomen van Cake’ is nu geïntegreerd in de Argenta-app en is beschikbaar voor alle klanten. Klanten die voor ‘Mooi Meegenomen van Cake’ kiezen hoeven geen extra app te downloaden of kortingsbonnen te verzamelen om terugbetalingen te krijgen: alles verloopt automatisch binnen de Argenta-app.

Wanneer een Argenta-klant met zijn Argenta-betaalrekening een aankoop doet in het kader van de aanbiedingen van de commerciële partners van Cake, ontvangt hij een terugbetaling op zijn Argenta-betaalrekening(en). Hij ontvangt via de app ook een duidelijk overzicht van die terugbetalingen.

Aanbiedingen op maat

Na de activatie van ‘Mooi Meegenomen van Cake’ ziet de klant in de Argenta-app een overzicht van alle beschikbare aanbiedingen. Die zijn steeds persoonlijk en op maat. Cake biedt een ruim aanbod van kortingen op voeding, kleding, doe-het-zelf-artikelen, dierenproducten, maar ook in tankstations en restaurants, bij telecom- en energieleveranciers. Er komen ook geregeld nieuwe aanbiedingen bij.

De klant kiest

Elke Argenta-app gebruiker die 16 jaar of ouder is, kan ‘Mooi Meegenomen van Cake’ activeren in de Argenta-app. Hij geeft daarbij de toestemming aan Cake om op een veilige manier toegang te krijgen tot informatie over de verrichtingen op zijn betaalrekening om zo in de app gepersonaliseerde kortingen te kunnen aanbieden en de terugbetalingen geautomatiseerd te laten verlopen.

Argenta deelt, na uitdrukkelijk akkoord van de klant, met Cake alleen de gegevens die gekoppeld zijn aan de geselecteerde rekening: naam, geboortedatum, rekeningnummer en transacties. Cake gebruikt deze gegevens niet om de klant te bellen of te mailen of communicatie via de post te sturen.

Cake verwerkt deze gegevens in anonieme statistieken en deelt die met zijn commerciële partners. In die statistieken worden geen persoonlijke gegevens vermeld, de persoonsgegevens worden dus niet gedeeld met de commerciële partners van Cake en de commerciële partners hebben dus geen toegang tot individuele gegevens waaronder rekeninggegevens. Argenta en Cake bewaren en verwerken de persoonsgegevens helemaal volgens de PSD2- en GDPR-regelgeving.

Voor de klant die niet geïnteresseerd is in ‘Mooi Meegenomen van Cake’ verandert er niets. De klant die ‘Mooi Meegenomen van Cake’ wil uitproberen en daarna toch wil opzeggen, kan héél eenvoudig via de app de dienst op elk moment deactiveren. De persoonsgegevens van de klant worden dan automatisch verwijderd bij Cake.