Argenta zorgt voor jouw welzijn. Je krijgt ook de kans om zelf je eigen ontwikkeling in handen te nemen. Zo kun jij groeien en door zelf te groeien bouw je ook mee aan de langetermijngroei van Argenta. Gezonde groei, noemen we dat.

Jouw loopbaan, jouw traject

Bij Argenta neem je je eigen ontwikkeling in handen. Je beslist zelf welke kennis, vaardigheden of attitudes je verder wilt ontwikkelen om te groeien. Je kiest je eigen weg. Jouw loopbaan, jouw ontwikkelingstraject. Je leidinggevende steunt je en geeft waardevolle input.

Je kiest uit een uitgebreid leeraanbod dat jou helpt om de waarden en strategie van Argenta nog meer in de praktijk toe te passen:

Opleidingen en workshops om professioneel en persoonlijk te groeien

Bv. communicatie-opleidingen, workshops in energiemanagement …

Leiderschaps- en teamontwikkeling

Elke leidinggevende volgt bij Argenta een meerdaagse externe opleiding rond leiden vanuit verbinding. We moedigen elk team ook aan om één dag per jaar een teamontwikkelformule te volgen, zoals een wandelcoaching.

Vaktechnische opleidingen

Je kunt je kennis over jouw vakgebied uitbreiden via allerlei vaktechnische opleidingen.

Wettelijk verplichte opleidingen

Er zijn een aantal opleidingen die je moet volgen als je in de banksector werkt. Het gaat om wettelijk verplichte opleidingen.

Digitaal leren op jouw tempo

Je kunt op je eigen tempo online leren op digitale leerplatformen zoals GoodHabitz en LinkedIn Learning.

Welzijn en vitaliteit

Vitaliteit en welzijn zijn belangrijke thema’s bij Argenta. We maken op verschillende vlakken bewuste keuzes om jouw vitaliteit en welzijn te bevorderen:

 • Gezonde gewoonten@Argenta

Binnen dit programma bieden we activiteiten aan zoals yoga, mindfulness-meditatie, slaapbegeleiding, workshops rond gezonde voeding, ergonomie en rookstopbegeleiding.

 • Gezonde voeding

We besteden aandacht aan gezonde voeding op de hoofdzetel, want die draagt bij aan jouw vitaliteit. Zo kun je in de koffiebar een gratis stuk fruit halen. In de werkwijken drink je gratis water, koffie of thee. En in het bedrijfsrestaurant geniet je van een gezonde lunch.

 • Nieuwe manier van werken

Bij het ontwerp en de inrichting van onze nieuwe hoofdzetel hielden we rekening met de nieuwe manier van werken, waarbij je jouw werkuren en werkplek flexibel invult. We bieden ook ondersteuning om je thuiswerkplek ergonomisch in te richten.

Argenta Pas­poort

Samen met Antwerp Management School (AMS) en professor A. De Vos brachten we in kaart welke expertise en vaardigheden onmisbaar zijn voor de toekomst. Zo definieerden we vier cruciale competenties. Die zijn samengebracht in het Argenta Paspoort:

 • Het Argenta Paspoort is een leidraad die onze medewerkers helpt om de juiste leerinitiatieven te volgen om meer toekomstbestendig te zijn.
 • We stellen in het paspoort een aantal opleidingen voor rond de vaardigheden, attitude en kennis die je nodig hebt om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te kunnen.
 • De focus ligt op vier toekomstgerichte competenties:
  • ­   Klantgericht denken en doen
  • ­   Focus op resultaat
  • ­   Flexibel in verandering
  • ­   Digitale gretigheid

Ontdek onze vacatures

Vacatures

Ontdek onze vacatures. Vind je de job die helemaal bij jou past? We kijken uit naar je sollicitatie.

Spontane sollicitatie

Je wilt Argentaan worden, maar vindt niet meteen de job die helemaal bij jou past? Laat het ons weten. We kijken uit naar je bericht.

Schuilt er een Argentaan in jou?

Benieuwd of Argenta bij jou past en jij bij Argenta?