Ik spaar niet voor mijn oude dag. Ik beleg ervoor.

Meer dan 3 miljoen Belgen beleggen al.* Bij Argenta doe je dat met een persoonlijke beleggingsadviseur.

Maak een afspraak in je kantoor. Dan bekijken we samen wat beleggen voor jou kan betekenen.

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met jou op te nemen en je beter van dienst te zijn. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.

Op maat van jouw situatie

✔ Al vanaf 25 euro

✔ Lage kosten

✔ Flexibel en comfortabel

Jij en je kantoor: één team

✔ Persoonlijk

✔ Je beleggingsadviseur staat voor je klaar

✔ Makkelijk in en uit een fonds stappen

Beleggen is voor iedereen

✔ We houden het eenvoudig

✔ Ook voor wie graag op veilig speelt

✔ Je hoeft niet rijk te zijn

Waarom beleggen?

Een belegging kan meer opbrengen dan een spaarrekening. ‘Kan’, want er zijn ook risico’s aan verbonden. Maar als je op een verstandige manier belegt, kun je die beperken: 

 • Beleg op lange termijn. Want hoe langer je beleggingshorizon is, hoe groter de kans is op een mooi rendement. Beleg je bijvoorbeeld voor je kind? Dan kun je op lange termijn beleggen en is de kans groter dat je een mooi rendement behaalt dan wanneer je het geld bijvoorbeeld maar een jaar laat staan.
 • Beleg gespreid. Investeer niet al je geld in één keer in één bedrijf. Beleg in verschillende regio’s en sectoren. Zo is de kans op een mooi rendement groter. Je kunt ook beleggen op verschillende momenten en je beleggingen dus spreiden in de tijd.

Benieuwd wat je spaargeld opbrengt en wat je opbrengst zou zijn als je dat geld zou beleggen? Bereken het met onze simulator.

Doe een simulatie en vergelijk zelf

Stel: je spaart 100 euro en je belegt 100 euro. Met welke van die twee keuzes is de kans op een mooie opbrengst het grootst? 

Wat is beleggen?

Beleggen is geld investeren. Maar wat betekent dat precies? Hoe zit het met rendement? Wat is een fonds? En hoe werkt een belegging precies? Zijn er risico’s aan verbonden?

Beleggen doen we samen

Beleg je een klein of een groot bedrag? Voor jezelf of voor je kinderen? Neem je risico’s of ben je voorzichtig? Jij hebt je eigen verhaal. Daarom heb je bij Argenta een persoonlijke beleggingsadviseur

 • Hij luistert naar jouw verhaal. En volgt de beurs op de voet.
 • Hij weet welke belangrijke dingen er in jouw leven gebeuren.
 • Hij kent jouw financiële plaatje. En de financiële markten.

Gratis, eenvoudig en altijd dichtbij. Dat is waar we bij Argenta voor staan.

Onze klanten weten: zo simpel kan het zijn. 

De pro-actieve opvolging van mijn beleggingen in het kantoor van Wuustwezel is top. Je wordt er steeds met de glimlach ontvangen en je krijgt er een deskundige uitleg bovenop.

– Jacobs Francois

Zeer tevreden over de uitleg en opvolging van het kantoor. Ze zijn altijd bereid om meer verduidelijking te geven. Bedankt.

– Chris Staepels

Al vele jaren zeer tevreden klanten. Steeds vriendelijke dienstverlening en uiterst professioneel beleggingsadvies. Dank aan Yves en zijn team!

– De Laet Guy & Geeraerts Agnes

Vijf mythes over beleggen doorprikt

Er doen nogal wat verhalen de ronde over beleggen: het is alleen voor rijke mensen weggelegd, de beurs is een casino, je moet elke dag met beleggen bezig zijn…

Bij Argenta geloven we dat beleggen ook anders kan. Hoe verhoudt Argenta zich tot de clichés die over beleggen bestaan?

Waarom beleggen onze klanten?

We laten Bruce, Isha, François en Nathalie aan het woord. Waarom beleggen ze en hoe is hun ervaring tot nog toe?

“Voeten op de grond en dicht bij de klant”

Hoe onderscheidt de beleggingsaanpak van Argenta zich van andere banken en fondsenhuizen? Twee Argenta-experts vatten de essentie samen in 4 bouwstenen: expertise & teamwork, eenvoud & dichtbij de klant, duurzaamheid, kostenbewust & een goed rendement.

Ontdek 10 redenen om te beleggen bij Argenta

Bij Argenta kan je beleggen op een persoonlijke, duurzame en kostenbewuste manier. Omdat we vinden dat iedereen moet kunnen beleggen. Hoe we dat doen? En wat ons anders maakt dan andere banken?

Ons aanbod

 • Sparen of beleggen voor je (klein)kind

  Leg een spaarpotje aan voor je kind voor later. Met een spaar- of beleggingsformule op maat van jouw wensen.

 • Beleggingsplan

  Met het beleggingsplan van Argenta beleg je vanaf 25 euro per maand. Zo bouw je op jouw tempo een kapitaal op. En als je wilt kan dat zelfs helemaal automatisch. Zo hoef je er zelf niet aan te denken.

Disclaimer