Termijndeposito

Je geld veilig laten renderen gedurende een vaste looptijd

Waarom een termijndeposito bij Argenta?

Gegarandeerde rentevoet

Vaste looptijd naar keuze

Veilige spaarformule

Hoe werkt een termijndeposito?

Met een termijndeposito kun je sparen aan een vaste rentevoet. Daar staat wel tegenover dat je geld een tijdje vaststaat. Je kunt tijdens de looptijd van de termijndeposito dus geen geld bijstorten of afhalen, zoals je bij een spaarrekening wel kunt. Er zijn verschillende looptijden mogelijk. Je kiest zelf welke het best bij jou past. Het rendement is afhankelijk van de looptijd van je contract en is gegarandeerd. Je kunt al starten met een termijndeposito vanaf 250 euro.

Termijndeposito

Je krijgt een vaste rente gedurende de looptijd van je contract.

  • Looptijd: 3, 4 of 5 jaar
  • Interest: jaarlijkse uitbetaling of aangroei op je termijnrekening
Looptijd Brutorente Nettorente*
3 jaar 2,10 % 1,47 %
4 jaar 2,10 % 1,47 %
5 jaar 2,25 % 1,575 %

* De nettorente houdt rekening met de roerende voorheffing van 30 % die automatisch van de brutorente wordt afgehouden.

Deze tarieven zijn geldig sinds 15 maart 2023 en kunnen op elk moment veranderen. Raadpleeg de tarieflijst voor meer informatie. 

Wat je verder nog moet weten

  • De termijndeposito is een product onderworpen aan het Belgisch recht, dat wordt aangeboden door Argenta Spaarbank nv. Neem de contractvoorwaarden door voor je kiest voor dit product. Voor dit type rekening bestaat er geen document essentiële spaardersinformatie.
  • Er zijn geen in- of uitstapkosten als je het termijndeposito behoudt tot en met de eindvervaldag.
  • Binnen de 5 bankwerkdagen na intekening kan de termijndeposito kosteloos worden geannuleerd. Na het verstrijken van deze termijn wordt er een kost aangerekend voor de vervroegde terugbetaling. De berekeningsmodaliteiten worden beschreven in het Algemeen Reglement der Verrichtingen.
  • Er wordt een roerende voorheffing van 30 % afgehouden op de brutorente.
  • Bij een faillissement of risico op faillissement van de financiële instelling loop je als spaarder het risico je spaargeld te verliezen. Je spaargeld bij Argenta Spaarbank nv wordt voor maximaal 100.000 euro per persoon onder bepaalde voorwaarden gewaarborgd door het Garantiefonds voor financiële diensten. Het bedrag van je vordering op Argenta boven de 100.000 euro kun je verliezen, kan worden verminderd of omgezet in aandelen (bail-in).
  • Je kunt een termijndeposito openen in je Argenta-kantoor. 
  • Je vindt de belangrijkste informatie hieronder. Je kunt deze documenten ook gratis krijgen in je Argenta-kantoor.

Documenten

Ook interessant

Beleggen bij Argenta

Als je geld opzij wilt zetten, is sparen een prima keuze. Maar je kunt het ook beleggen. Bij Argenta doe je dat niet alleen. Onze kantoorhouders staan voor jou klaar met persoonlijk advies. Zij zoeken samen met jou naar een beleggingsproduct dat bij je past.

Eenvoudig en altijd dichtbij. In het kantoor en online. Dat is waar we bij Argenta voor staan.
Onze klanten weten: zo simpel kan het zijn

Niet helemaal tevreden?

Maak een afspraak

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met jou op te nemen en je beter voort te helpen. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.