Hypothecaire lening

Al meer dan 20.000 tevreden klanten per jaar financieren hun ideale woning met Argenta. En jij?

Bekijk samen met je kantoorhouder hoe jouw hypothecaire lening eruit kan zien. Vul het formulier hieronder in. We nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Zoek op postcode of gemeente

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met jou op te nemen en je beter van dienst te zijn. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.

Waar­om een hy­po­the­cai­re le­ning* bij Argenta?

Geniet 0,10 % korting als je duurzaam renoveert of bouwt

Je kantoorhouder berekent voor jou het beste tarief

Maak snel een online simulatie

Maak een simulatie

Hoeveel kan ik lenen?**

Wat is mijn Argenta-​tarief?

Benieuwd naar je Argenta-tarief aan een vaste rentevoet? Bereken hoeveel je maandelijks betaalt.

Gratis en vrijblijvend

Andere kredietformule?

Niet zeker of je voor een vaste of variabele rentevoet moet kiezen? We informeren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend

Betalingsuitstel van je woonkrediet

Stijgende energieprijzen. Wegen ze ook bij jou of bij je gezin door? Dan helpen we je graag in deze moeilijke periode. Ontdek of je voldoet aan de voorwaarden om een betalingsuitstel van je woonkrediet te vragen.

Alles op een rij

Hoeveel kun je lenen?
 • Je leent minimaal 25.000 euro en maximaal 1.000.000 euro. Het exacte bedrag dat je kunt lenen, is beperkt tot de geschatte verkoopwaarde van je woning.
 • Bij een wederopname is het minimumbedrag 5.000 euro.
Hoelang loopt je lening?
 • Je leent met een looptijd van minimaal 5 jaar en maximaal 25 jaar.

Hoe betaal je je lening af?

 • Er zijn verschillende manieren om je krediet terug te betalen:
  • Vaste mensualiteiten: je betaalt maandelijks een vast bedrag
  • Vaste kapitaalaflossingen: je betaalt maandelijks een dalend bedrag
  • Variabele lineaire kapitaalaflossingen: je betaalt een aanpasbare kapitaalaflossing op maat

Ook interessant

Laat je krediet uitbetalen via de app

Zodra je (ver)bouwproject start en je facturen ontvangt, kun je je krediet in delen laten uitbetalen.
Snel, eenvoudig en veilig via de Argenta app.

Ken je het Vlaams renovatiekrediet met rentesubsidie?

Koop je een oud huis of appartement dat allesbehalve energiezuinig is? Wacht niet om te renoveren. Doe het nu met het renovatiekrediet met rentesubsidie van de Vlaamse overheid. Je kunt deze lening samen afsluiten met de financiering van je aankoop. Zo geef je de EPC-waarde van je woning meteen een flinke duw in de rug. 

Verzeker je goed

 • Je kunt onder bepaalde voorwaarden een gratis Verzekering gewaarborgd wonen afsluiten via de Vlaamse overheid.  Zo ben je verzekerd tegen inkomensverlies door plotse werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. De overheid helpt je dan om je lening af te betalen.
 • Bescherm jezelf en je dierbaren. Denk ook aan een brandverzekering en schuldsaldoverzekering

Documenten

Eenvoudig en altijd dichtbij. In het kantoor en online. Dat is waar we bij Argenta voor staan.
Onze klanten weten: zo simpel kan het zijn

Mijn kantoorhouder heeft ons heel goed geholpen bij de afhandeling van onze hypothecaire lening.

– Lars Stevens

Ik ben heel tevreden over de warme ontvangst bij Argenta in Maria-ter-Heide. De mensen in het kantoor maakten echt tijd om te zoeken naar de beste oplossingen voor mijn situatie. Alles werd zorgvuldig uitgelegd. Zo kan ik nu gerust uitkijken naar de aankoop van mijn eerste eigen woning.

– Eline Meeuw

Mijn kantoorhouder heeft me goed geïnformeerd over mijn hypothecaire lening. De service was prima.

– Joeri Dequevy

Disclaimer

* Kredietvorm:
Kredietvorm: hypothecair krediet met onroerende bestemming met zekerheid, onderworpen aan boek VII (titel 4, hoofdstuk 2) van het Wetboek van Economisch Recht. Kredietgever: Argenta Spaarbank nv, Belgiëlei 49-53, 2018 Antwerpen, RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen, btw BE 0404 453 574. Onder voorbehoud van aanvaarding door Argenta Spaarbank nv en wederzijds akkoord.

** Simulatie

Let op: de berekening van het maximumbedrag dat je kunt lenen, is gebaseerd op een gemiddeld tarief van het afgelopen jaar en het acceptatiekader van Argenta. Schommelingen in het tarief hebben dus een impact op het maximumbedrag dat je kunt lenen.

Representatief voorbeeld

Je betaalt 300 maandelijkse aflossingen van 846,12 euro of in totaal 253.836,00 euro voor een hypothecair krediet met onroerende bestemming en zekerheden, met vaste mensualiteiten van 175.079 euro en met een looptijd van 300 maanden aan een vaste debetrentevoet van 3,22 % of een jaarlijks kostenpercentage van 3,47 %.

In het jaarlijks kostenpercentage werd rekening gehouden met de debetrentevoet van het basistarief, een dossierkost van 500 euro  en een notariskost van 4.084,13 euro. Deze kosten werden niet opgenomen: de premie van de schuldsaldoverzekering en de premie van de brandverzekering. De brandverzekering en de schuldsaldoverzekering zijn steeds verplicht bij Argenta. De kandidaat-ontlener heeft zelf de keuze bij welke verzekeraar hij deze verzekeringen afsluit.