Beleggen bij Argenta

Bij Argenta vinden we dat beleggen voor iedereen is. Ons aanbod is eenvoudig, onze producten transparant en je krijgt altijd advies op maat.

Ons aanbod

Waarom beleggen?

Beleggen brengt doorgaans meer op dan sparen op de klassieke manier. Toch twijfelen heel wat mensen om te beleggen omwille van verschillende redenen. Wist je dat:

Beleggen niet ingewikkeld hoeft te zijn?

Wat is de beurs? Wanneer moet ik kopen en verkopen? In welke bedrijven?

Beleggen roept al snel veel vragen op. Bij Argenta staat je beleggingsadviseur je bij. Hij beantwoordt al je vragen. En hij is niet alleen. Een heel team van beleggingsspecialisten volgt dagelijks de evolutie van de markten op.

Maar voor je start met beleggen, is het belangrijk dat je de basisbegrippen begrijpt. Op onze beleggen-voor-iedereen-pagina leggen we ze eenvoudig uit in enkele korte filmpjes. Bekijk ze vandaag nog en zet zo jouw eerste stap in de beleggingswereld.

Er een belegging is voor iedereen, ook als je weinig risico wilt of kunt nemen?

Risico en rendement gaan hand in hand. Het is belangrijk om daarin het juiste evenwicht te vinden in functie van jouw persoonlijke situatie en wensen. Daarom maken we een risicoprofiel voor jou op als je start met beleggen.  Dat geeft weer hoeveel risico je kunt en wilt nemen. Een risicoprofiel kan variëren van zeer defensief tot dynamisch en bepaalt in welk type beleggingen je kunt investeren. Zo weet je welke beleggingen het best passen bij je verwachtingen.

Je niet rijk hoeft te zijn om te kunnen beleggen?

We raden altijd aan om wat spaargeld achter de hand te houden voor onverwachte uitgaven. Beleggen combineer je dus altijd met sparen. Maar dat betekent niet dat je naast je spaargeld een groot kapitaal over moet hebben om te kunnen beleggen. Beleggen kan al vanaf een veel lager bedrag. 

Nieuws over beleggen

We willen graag weten wat jou bezighoudt als het over beleggen gaat. En waar je duidelijkheid over wilt. Daarom antwoorden onze specialisten graag op al je vragen.