Levensverzekeringen

Bescherm jouw toekomst en die van je dierbaren

Waarom een levensverzekering?

Op maat dankzij het juiste advies

Voor elk wat wils

Vermogen overdragen

Wat is een levensverzekering?

Veel mensen denken dat een levensverzekering alleen maar dient om een bepaald bedrag te laten uitkeren wanneer je overlijdt. Dat is inderdaad een mogelijkheid, maar een levensverzekering is meer dan dat.

Sparen of beleggen voor je toekomst

Je wettelijk pensioen ligt meestal lager dan het inkomen dat je verdient als je werkt. Het is dan ook verstandig om een extra spaarpotje op te bouwen en om daar nu al werk van te maken, bijvoorbeeld met pensioensparen of langetermijnsparen. Zo kun je ook na je pensioen van het leven genieten en kun je onvoorziene kosten opvangen.

Wil je naast pensioensparen of langetermijnsparen op een andere manier sparen voor later? Of voor een ander doel? Ook dat kan met een levensverzekering. De twee types levensverzekeringen die vaak voorkomen zijn tak 21 en tak 23. 

Ontdek de verschillende levensverzekeringen

Sparen of beleggen voor de toekomst van je (klein)kind of petekind

Wil je je (klein)kind of petekind een duwtje in de rug geven? Dat kan op verschillende manieren. Zo kun je het kind rechtstreekse begunstigde maken van je levensverzekering en kun je kiezen voor een aanvullende waarborg. Met die aanvullende waarborg krijgt je (klein)kind of petekind altijd een vast kapitaal, ook als je overlijdt voor het einde van je contract.

Je vermogen plannen

Met een levensverzekering bouw je een vermogen op voor de begunstigde en behoud je de volledige controle, zelfs na je overlijden.

 • Jij beslist hoeveel en wanneer je spaart.
 • Je kunt op elk moment geld afhalen of het contract volledig opzeggen, rekening houdend met eventuele negatieve fiscale gevolgen en/of afkoopkosten.
 • Zolang je leeft, beslis je zelf of en wanneer de begunstigde het opgebouwde vermogen of een deel ervan krijgt.
 • Je kunt op voorhand vastleggen wat er moet gebeuren als je vroegtijdig overlijdt.

Bovendien komt het geld van een levensverzekering snel vrij na een overlijden, terwijl betaal- en spaarrekeningen geblokkeerd worden. Dat maakt het makkelijker voor de begunstigden om de periode waarin de rekeningen geblokkeerd zijn te overbruggen.

Nabestaanden beschermen

Een woning aankopen doe je gewoonlijk met een krediet. De aflossing van dat krediet is vaak de grootste kost in het gezinsbudget. Een zware financiële last als je die in je eentje moet dragen. Met een schuldsaldoverzekering wordt (een deel van) het kapitaal terugbetaald bij het overlijden van je partner.

Je kunt ook een extra waarborg toevoegen aan je levensverzekering. Die zorgt ervoor dat je nabestaanden een aanvullende uitkering krijgen bovenop het gespaarde kapitaal. De door jou gekozen begunstigde krijgt dan minimum een vooraf bepaald bedrag. Zo kunnen je dierbaren dezelfde levensstandaard behouden na je overlijden. 

Welke types levensverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten levensverzekeringen, maar de twee meest voorkomende types levensverzekeringen zijn tak 21 en tak 23-levensverzekeringen:

Tak 21-levensverzekering

 • minimaal gewaarborgde interestvoet’
 • Niet-gewaarborgde winstdeling

Tak 23-levensverzekering

 • Zonder kapitaalbescherming
 • Keuze uit verschillende fondsen

Wat de juiste levensverzekering is voor jou, hangt af van verschillende factoren:

 • Hoe lang wil je je geld opzijzetten?
 • Welk rendement heb je voor ogen?
 • ...

Is een levensverzekering iets voor jou?

Duid aan wat voor jou belangrijk is:

✔ Ik wil een bepaald kapitaal voorzien na mijn overlijden. 

✔ Ik wil dat mijn dierbaren snel geld krijgen als ik overlijd.

✔ Ik wil geld aan mijn (klein)kind of petekind schenken maar wil niet dat die er gekke dingen mee doet.

✔ Ik wil dat mijn gezin voldoende middelen heeft om erfbelasting te betalen.

✔ Ik wil dat mijn gezin dezelfde levensstandaard kan behouden als ik overlijd.

✔ Ik wil zelf kiezen wie mijn geld krijgt als ik overlijd.

Productaanbod bij Argenta

Le­vens­ver­ze­ke­rin­gen met als doel ka­pi­taal op­bou­wen

Argenta Life Plan

Een Argenta Life Plan is een levensverzekering waarbij je kiest om te beleggen in tak 21- of tak 23-beleggingen of een combinatie van beide. Lees eerst de relevante essentiële beleggingsinformatie voor je een Argenta Life Plan afsluit. 

Pensioensparen met Argenta-Flexx

Argenta-Flexx (pensioensparen) is een tak 21-levensverzekering. Er is geen informatiedocument voor dit verzekeringsproduct wettelijk verplicht.

Langetermijnsparen met Argenta-Flexx

Argenta-Flexx (langetermijnsparen) is een levensverzekering waarbij je kiest om te beleggen in tak 21- of tak 23-beleggingen of een combinatie van beide. Lees eerst het relevante beheersreglement voor je een Argenta-Flexx afsluit.

Le­vens­ver­ze­ke­rin­gen die je be­scher­men tegen een on­voor­zie­ne ge­beur­te­nis

Tijdelijke Verzekering Overlijden

Een Tijdelijke Verzekering Overlijden is een overlijdensverzekering waarmee je een bedrag aan je nabestaanden nalaat dat je zelf gekozen hebt. Er is geen informatiedocument voor dit verzekeringsproduct wettelijk verplicht. 

Schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering is een overlijdensverzekering waarmee je tijdens de looptijd van je krediet een bedrag aan je nabestaanden nalaat dat je zelf gekozen hebt. Er is geen informatiedocument voor dit verzekeringsproduct wettelijk verplicht. 

Maak een afspraak

Bekijk samen met je kantoorhouder wat een levensverzekering voor jou kan betekenen. Vul het formulier hieronder in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met jou op te nemen en je beter voort te helpen. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.