Levensverzekeringen

Jouw toekomst en die van jouw dierbaren beschermd

Waarom een levensverzekering?

Product dat past bij jouw situatie

Je kiest uit verschillende producten, op basis van je situatie, verwachtingen en profiel.

Investering in de toekomst

Je investeert in je toekomst of in die van je dierbaren door te sparen, te beleggen of door een overlijdensverzekering af te sluiten.

Successieplanning

Je kiest de begunstigde aan wie je jouw kapitaal wilt laten uitkeren.

Voordelen van een levensverzekering

Kiezen voor rendement
  • Met een spaarverzekering (tak 21) heb je een gewaarborgd rendement, een garantie van je kapitaal en een niet-gegarandeerde winstdeling.
  • Met een beleggingsverzekering (tak 23) beleg je in fondsen en heb je geen kapitaalsgarantie. Dat betekent een hoger risico, maar mogelijk ook meer rendement.

Denken aan de toekomst
Je kunt sparen of beleggen voor bijvoorbeeld je kinderen of kleinkinderen of voor jezelf. Voor je pensioen, of de aankoop van een woning bijvoorbeeld. Of je kunt met een overlijdensverzekering een bepaald bedrag laten verzekeren dat wordt uitgekeerd wanneer je overlijdt.

Plannen van je successie
Je kiest een begunstigde bij overlijden. Dat maakt een levensverzekering uniek. Die begunstigde is een persoon of instelling naar keuze die jouw kapitaal meteen krijgt wanneer je overlijdt. Het kan gaan om je partner, je kleinkinderen of iemand anders.

Bij een overlijden vallen vaak inkomsten weg. En diegenen die achterblijven dragen de kosten. Met een levensverzekering kun je een bedrag voorzien om die kosten te dekken. Zo hoeven je nabestaanden zich daar alvast geen zorgen over te maken.

Spaar- en beleggingsverzekeringen

Je bouwt kapitaal op door te sparen en beleggen. En je combineert dat met de voordelen van een levensverzekering.

Overlijdensverzekeringen

Je betaalt een premie, maar bouwt geen kapitaal op. Er wordt een bedrag uitgekeerd wanneer je overlijdt.

Levensverzekering