Sparen of beleggen?

Samen vinden we de juiste balans

Maak nu een afspraak in een Argenta-kantoor

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met jou op te nemen en je beter voort te helpen. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.

Sparen doe je voor plannen op korte termijn en voor onverwachte uitgaven. Beleggen doe je met geld dat je wat langer kunt missen. Simpel. Of toch niet?

Hoe vind je de juiste balans tussen sparen en beleggen? Wat is ‘korte termijn’ en ‘wat langer’? En is beleggen voor jou wel interessant?

Kom eens langs en vertel ons alles over jouw financiële situatie, je plannen op korte en lange termijn en wat jij belangrijk vindt. Dan bekijken we samen wat voor jou de juiste balans is tussen sparen en beleggen en welke producten bij jou passen.

Wat brengt het meest op: sparen of beleggen?

Geld opzijzetten doe je om een reserve op te bouwen. En liefst wordt je geld na verloop van tijd ook wat meer waard. Spaar je dan best? Of is beleggen een betere keuze? En hoe vind je de juiste balans tussen rendement en looptijd?

Stel: je spaart 100 euro en je belegt 100 euro. Met welke van die twee keuzes is de kans op een mooie opbrengst het grootst?

Een goeie vuistregel wanneer je gaat beleggen: bewaar een comfortbedrag van 6 maandlonen op je spaarrekening voor onvoorziene uitgaven. Natuurlijk hangt jouw comfortbedrag af van je persoonlijke situatie. Daarom bepalen we samen jouw ideale buffer tijdens een persoonlijk gesprek.

Ons aanbod in spaarrekeningen en beleggingen

Pensioensparen

Wil je sparen voor later? Dan kun je kiezen voor een van onze pensioenspaarproducten.

Beleggingsfondsen

Is rendement jouw voornaamste reden om te beleggen? Dan kun je kiezen voor een beleggingsfonds.

Levensverzekeringen

Wil je een bedrag veiligstellen voor je dierbaren? Dan kun je kiezen voor een levensverzekering.

Beleggingsplan

Met het beleggingsplan van Argenta beleg je vanaf 25 euro per maand. Zo bouw je op jouw tempo een kapitaal op. En als je wilt kan dat zelfs helemaal automatisch. Zo hoef je er zelf niet aan te denken.

Spaarrekening voor particulieren

Regelmatig sparen is een goed idee. Kies voor een van onze spaarrekeningen.

Ontdek meer