Sparen of beleggen?

Sparen heeft voor- en nadelen. En dat geldt ook voor beleggen.

Maak nu een afspraak in een Argenta-kantoor.

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met jou op te nemen en je beter voort te helpen. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.

Ons aanbod in Sparen en Beleggen

Sparen is ideaal voor geld dat je op korte termijn nodig hebt. Een spaarrekening biedt zekerheid, maar ook een laag rendement, op dit moment lager dan de inflatie. Beleggen kan dan weer een goed idee zijn voor geld dat je wat langer kunt missen. Als je belegt, behaal je mogelijk een hoger rendement, maar beleggen biedt ook minder zekerheid.

Daarom is het een goed idee om sparen en beleggen te combineren.

Voorzie een buffer van zes maandlonen voor onvoorziene uitgaven wanneer je wilt beleggen.

Dat geld zet je best op je spaarrekening zodat het altijd beschikbaar is.

Met het geld dat je langer kunt missen, kun je meer risico nemen. Je kunt het beleggen.

Je kantoorhouder bekijkt samen met jou hoeveel risico je wilt en kunt nemen. Hoe langer je je geld kunt missen, hoe meer risico je kunt nemen en hoe groter de kans op een hoger rendement.

Wist je dit?

Beleggen brengt meestal meer op dan sparen op de klassieke manier. Toch twijfelen heel wat mensen om te beleggen omwille van verschillende redenen. Redenen die vaak gebaseerd zijn op misverstanden.
 

Beleggen hoeft niet ingewikkeld te zijn

Wat is de beurs? Wanneer moet ik kopen en verkopen? In welke bedrijven investeer ik best?

Beleggen roept al snel veel vragen op. Bij Argenta staat je beleggingsadviseur voor je klaar. Hij beantwoordt al je vragen. En hij is niet alleen. Een heel team van beleggingsspecialisten volgt dagelijks de evolutie van de markten op.

Voor je start met beleggen, is het wel belangrijk dat je de basisbegrippen begrijpt. We leggen ze eenvoudig uit in een paar korte filmpjes. Bekijk ze vandaag nog en zet zo jouw eerste stap in de beleggingswereld.

Er is een belegging voor iedereen, ook voor wie weinig risico neemt

Risico en rendement gaan hand in hand. Het is belangrijk dat je het juiste evenwicht vindt in functie van jouw persoonlijke situatie en wensen. Daarom maken we een risicoprofiel voor je op als je start met beleggen. Dat geeft weer hoeveel risico je kunt en wilt nemen.

Een risicoprofiel kan variëren van zeer defensief tot dynamisch en bepaalt in welk type beleggingen je kunt investeren. Zo weet je welke beleggingen het best passen bij jouw verwachtingen.

Je hoeft niet rijk te zijn om te beleggen

We raden altijd aan om wat spaargeld achter de hand te houden voor onverwachte uitgaven. Beleggen combineer je altijd met sparen. Maar je hoeft naast je spaargeld geen groot kapitaal over te hebben om te beleggen. Beleggen kan al vanaf 25 euro.

Vergelijk zelf

Stel: je spaart 100 euro en je belegt 100 euro. Met welke van die twee keuzes is de kans op een mooie opbrengst het grootst? 

Tien redenen om te beleggen bij Argenta

Bij Argenta kan je beleggen op een persoonlijke, duurzame en kostenbewuste manier. Omdat we vinden dat iedereen moet kunnen beleggen. Hoe we dat doen? En wat ons anders maakt dan andere banken?

De dienstverlening bij Argenta wordt steeds beter en efficiënter en is nog altijd gratis. De mobiele app is top. Allen daarheen.

– Paul De Wilde

Super! Wij zijn al 15 jaar klant van het kantoor in Wijnegem. Echt een topteam.

– Lisette Weets

Sinds 2003 een heel tevreden klant.

– Mireille Smeulders

Ontdek meer