Pers­be­rich­ten

Lees het persbericht: Argenta blijft groeien en staat sterk voor de toekomst

Argenta blijft groeien en staat sterk voor de toekomst

28 maart 2024

Argenta Groep zet in 2023 opnieuw een mooie prestatie neer en klokt af op een groepswinst van 310 miljoen euro, een ROE van 9,6 %1, een CET 1 van 22,4 % en een kosten-inkomstenratio van 54 %. De gelden onder beheer doorbreken de grens van 60 miljard euro en er werden 4,2 miljard euro nieuwe hypotheekleningen verstrekt in België en Nederland, ondanks de terugval van de marktvolumes door de sterke rentestijging. Hiermee behoudt Argenta haar positie in de hypotheekmarkten.

In de Belgische depositomarkt verhoogde Argenta haar marktaandeel van 8,5 % naar 9,2 %.

Lees het persbericht: Tariefverlaging (ecologische) renovatieleningen

Tariefverlaging (ecologische) renovatieleningen

13 januari 2024

Op 19 februari 2024 verlaagt Argenta de tarieven van zijn renovatieleningen naar aanleiding van Batibouw. Het tarief voor de renovatielening daalt met 0,80 % van 5,09 %

Lees het persbericht: Tariefverlaging mobiliteitsleningen

Tariefverlaging mobiliteitsleningen

22 december 2023

Op 2 januari 2024 verlaagt Argenta een aantal tarieven van zijn ‘mobiliteitsleningen’. Geen fysiek autosalon in 2024, toch wil Argenta zijn klanten ondersteunen om te investeren in duurzame mobiliteitsoplossingen.

Lees het persbericht: Hogere rentes op meerdere Argenta-spaarrekeningen

Hogere rentes op meerdere Argenta-spaarrekeningen

27 november 2023

Argenta verhoogde in juli al de rente op al zijn gereglementeerde spaarrekeningen. Vanaf 1 december 2023 stijgt de rente voor de Groeirekening en de Getrouwheidsrekening opnieuw. Er is ook een renteverhoging op de niet-gereglementeerde spaarrekening Pro-plusrekening.

Lees het persbericht: Argenta verhoogt opnieuw de rente op de Groeirekening

Argenta verhoogt opnieuw de rente op de Groeirekening

6 oktober 2023

Argenta biedt vanaf 9 oktober 2023 een hogere rente op de Groeirekening. De getrouwheidspremie stijgt van 1,50 % naar 1,80 %. De basisrente blijft 0,75 %.

Lees het persbericht: Stijgende marktrente en gunstig verzekeringsresultaat stuwen de nettowinst in de eerste jaarhelft van 2023 naar 178 miljoen euro

Stijgende marktrente en gunstig verzekeringsresultaat stuwen de nettowinst in de eerste jaarhelft van 2023 naar 178 miljoen euro

31 augustus 2023

In een omgeving van de blijvend hoge inflatie in de Eurozone, stijgende kortetermijnrentes en volatiele financiële markten, zet Argenta solide resultaten neer in de eerste jaarhelft van 2023.

Lees het persbericht: Argenta verhoogt opnieuw de rente op zijn spaarproducten

Argenta verhoogt opnieuw de rente op zijn spaarproducten

30 juni 2023

Argenta biedt vanaf 17 juli 2023 een hogere rente op zijn bestaande gereglementeerde spaarrekeningen. Daarnaast breidt de bank zijn spaaraanbod uit met de Getrouwheidsrekening, een nieuwe gereglementeerde spaarrekening met een aantrekkelijke getrouwheidspremie.

Lees het persbericht: Vernieuwde samenstelling van het directiecomité van Argenta

Vernieuwde samenstelling van het directiecomité van Argenta

1 juni 2023

Sander Blommaert en Agnita Deweerdt vervoegen vanaf 1 juni het directiecomité en de raad van bestuur van Argenta. Beide groeien hierbij intern door vanuit de Argenta-organisatie. Hun aanstelling is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.

Lees het persbericht: Argenta zet zijn groeiverhaal verder

Argenta zet zijn groeiverhaal verder

30 maart 2023

Met een groepswinst van 238 miljoen euro, een ROE van 7,2 %, een CET 1 van 22 % en een cost-income ratio van 59,4 % zet Argenta in 2022 opnieuw een zeer degelijk resultaat neer. Er werden 7,2 miljard euro nieuwe hypotheekleningen verstrekt in België en Nederland. De spaargelden groeiden aan met 1,6 miljard euro.

Argenta investeert in een continue oplevering van klantgerichte digitale flows en functionaliteiten, zowel op vlak van gezin en bescherming, als op vlak van beleggen en wonen.

Contactpersoon voor de pers

Tiziana  Rizzo
Tiziana Rizzo Persverantwoordelijke – Woordvoerder

Neem contact op via pers@argenta.be.

Op zoek naar ons logo of een mooie foto voor je artikel?