Pers­be­rich­ten

Tariefverlaging autolening en fietslening

18 december 2020

Op 4 januari 2021 verlaagt Argenta een aantal tarieven op zijn ‘mobiliteitsleningen’. Hoewel er geen fysiek autosalon is in januari 2021 vindt Argenta het belangrijk om de markt te ondersteunen in de verdere vergroening van de vloot van voertuigen.

Kies de rekening die bij jou past

23 november 2020

Argenta vernieuwt vanaf februari 2021 zijn aanbod voor dagelijks bankieren en behoudt een uitgebreide gratis dienstverlening

S&P bevestigt de Argenta Spaarbank rating op A-/A-2 en wijzigt de outlook van ‘negatief’ naar ‘stabiel’ 

26 oktober 2020

S&P bevestigt de rating van Argenta Spaarbank op A-/A-2 en verhoogt de rating outlook van ‘negatief’ naar ‘stabiel’.

Reden voor de stabiele outlook is de uitgifte door Argenta van een senior non-preferred uitgifte op 13 oktober 2020. 

Argenta toont zich veerkrachtig en levert sterke halfjaarcijfers 2020

27 augustus 2020

De wereldwijde coronapandemie veroorzaakte tijdens de eerste helft van 2020 een ongezien snelle omwenteling in de sociale en economische omgeving.

Ook in die omstandigheden bleef Argenta garant staan voor persoonlijke dienstverlening, dicht bij de klant. De medewerkers van de hoofdzetel werken sinds 16.03.2020 bijna allemaal van thuis uit; de Argenta-kantoren zijn altijd opengebleven op afspraak. Daarnaast informeert Argenta geregeld zijn klanten over de impact van corona op hun beleggingen. Dat geeft de klanten vertrouwen: door een stijging met 3 miljard euro overschrijden de funds under management voor de eerste keer bij Argenta de kaap van 50 miljard euro. Naast de groei op spaar- en zichtrekeningen is er ook een sterke groei in de Argenta-beleggingsfondsen en beleggingsverzekeringen.

Argenta vernieuwt begin 2021 zijn aanbod voor dagelijks bankieren en behoudt een uitgebreide gratis dienstverlening

14 augustus 2020

Argenta hanteert in zijn productaanbod consistent transparante tarieven en wordt algemeen erkend voor zijn uitgebreide gratis dienstverlening. Om dit ook in de toekomst te blijven waarmaken, onderzocht Argenta de mogelijkheden om naast een uitgebreid gratis aanbod ook bepaalde diensten en producten te tariferen.

Argenta scoort in een wereldwijd onderzoek van KPMG als beste Belgische merk op vlak van klantbeleving

4 augustus 2020

In het derde KPMG Global Customer Experience Excellence Report, een speciale editie van hun rapport over klantbeleving naar aanleiding van COVID-19, staat Argenta op de eerste plaats op het vlak van klantbeleving in België. Het KPMG-rapport is het resultaat van een wereldwijd onderzoek over klantbeleving met 4 miljoen klantevaluaties van zo’n 3.500 merken. 

Argenta meest klantvriendelijke bank en verzekeraar

9 juni 2020

Argenta is verkozen tot de meest klantvriendelijke bank en verzekeraar. Dat blijkt uit een onderzoek bij 4.000 Belgische consumenten. 

S&P bevestigt de Argenta Spaarbank rating op A-/A-2

24 april 2020

S&P nam een aantal rating acties n.a.v. de risico’s die corona voor banken met zich meebrengt.

S&P bevestigt de Argenta Spaarbank rating op A-/A-2 maar verlaagt de rating outlook van Argenta Spaarbank van stabiel naar negatief.

Argenta zet in 2019 sterke prestaties neer en versterkt hiermee zijn reserves

26 maart 2020

Argenta legt op financieel vlak voor 2019 opnieuw sterke prestaties voor met een mooie groei in alle segmenten, een nettowinst van 174,1 miljoen euro, een rendement op eigen vermogen van 6,5 %, een kosten-inkomstenratio van 64,1 % en uitstekende kapitaalratio’s en liquiditeitsbuffers en dit ondanks de uitdagende lagerenteomgeving.

Contactpersonen voor de pers

Christine Vermylen
Christine Vermylen Woordvoerster
Mieke Winne
Mieke Winne Contactpersoon

Neem contact op via pers@argenta.be.

Op zoek naar ons logo of een mooie foto voor je artikel?