Pers­be­rich­ten

Lees het persbericht: Vernieuwde samenstelling van het directiecomité van Argenta

Vernieuwde samenstelling van het directiecomité van Argenta

1 juni 2023

Sander Blommaert en Agnita Deweerdt vervoegen vanaf 1 juni het directiecomité en de raad van bestuur van Argenta. Beide groeien hierbij intern door vanuit de Argenta-organisatie. Hun aanstelling is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.

Lees het persbericht: Argenta zet zijn groeiverhaal verder

Argenta zet zijn groeiverhaal verder

30 maart 2023

Met een groepswinst van 238 miljoen euro, een ROE van 7,2 %, een CET 1 van 22 % en een cost-income ratio van 59,4 % zet Argenta in 2022 opnieuw een zeer degelijk resultaat neer. Er werden 7,2 miljard euro nieuwe hypotheekleningen verstrekt in België en Nederland. De spaargelden groeiden aan met 1,6 miljard euro.

Argenta investeert in een continue oplevering van klantgerichte digitale flows en functionaliteiten, zowel op vlak van gezin en bescherming, als op vlak van beleggen en wonen.

Lees het persbericht: Argenta begeleidt klanten naar alternatieven bij afschaffing rekeninguittrekselprinters

Argenta begeleidt klanten naar alternatieven bij afschaffing rekeninguittrekselprinters

9 maart 2023

Vanaf 28 april 2023 kunnen Argenta-klanten hun rekeninguittreksels niet meer afdrukken op kantoor. Argenta is één van de laatste banken die de rekeninguittrekselprinters nog aanbiedt en ziet het gebruik van de printers elk jaar dalen. Argenta heeft daarom besloten om de printers niet te vernieuwen en wil zijn klanten die de printers nog gebruiken begeleiden naar alternatieven waarmee ze hun rekeninguittreksels en saldo kunnen blijven raadplegen.

Lees het persbericht: Argenta verhoogt de rente op zijn spaarproducten

Argenta verhoogt de rente op zijn spaarproducten

29 december 2022

Argenta is qua klantenaantal de tweede bank in Vlaanderen voor gezinnen en particulieren en is uitgegroeid tot een meerpijlerbank. Toch heeft Argenta nog steeds een heel trouw spaarpubliek. Daarom is de bankverzekeraar tevreden om na een periode van aanhoudende lage rente een hogere rente te bieden op de gereglementeerde spaarrekeningen, dankzij de recente rentestijgingen op de financiële markten.

Lees het persbericht: Tariefverlaging mobiliteitsleningen

Tariefverlaging mobiliteitsleningen

23 december 2022

Op 2 januari 2023 verlaagt Argenta een aantal tarieven op zijn ‘mobiliteitsleningen’. Naar aanleiding van de 100ste editie van het autosalon van 14 januari – 22 januari 2023 wil Argenta zijn klanten ondersteunen om te investeren in duurzame mobiliteitsoplossingen.

Lees het persbericht: Argenta brengt zijn tweede groene senior non-preferred uitgifte van 500 miljoen euro uit voor professionele beleggers

Argenta brengt zijn tweede groene senior non-preferred uitgifte van 500 miljoen euro uit voor professionele beleggers

22 november 2022

Argenta heeft vandaag in het kader van het Green Bond Framework binnen zijn European Medium Term Note programma een groene senior non-preferred bond uitgegeven. Het is de tweede groene uitgifte van Argenta gericht naar professionele beleggers.

Lees het persbericht: S&P verhoogt de rating van Argenta Spaarbank naar A/A-1 met stabiele outlook

S&P verhoogt de rating van Argenta Spaarbank naar A/A-1 met stabiele outlook

25 oktober 2022

In een persbericht licht Standard & Poor´s vandaag toe dat het heeft besloten om de langetermijnrating van Argenta Spaarbank te verhogen van A- naar A met stabiele outlook. De kortetermijnrating stijgt van A-2 naar A-1. De langetermijnresolutierating verhoogt van A naar A+.

Lees het persbericht: Argenta lanceert een uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds voor professionele beleggers

Argenta lanceert een uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds voor professionele beleggers

12 oktober 2022

Argenta lanceerde vandaag onder zijn ‘covered bond’ uitgifteprogramma succesvol een vierde uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds.

Lees het persbericht: Argenta en Antwerp Management School breiden samenwerking uit: "We willen samen sociale impact creëren"

Argenta en Antwerp Management School breiden samenwerking uit: "We willen samen sociale impact creëren"

6 oktober 2022

Antwerp Management School (AMS), een van de top business schools die ons land rijk is, en Argenta, de vijfde grootste bankinstelling in België, breiden hun partnerschap verder uit voor de komende drie jaar. Argenta maakt voortaan deel uit van het corporate membership-netwerk van Antwerp Management School, momenteel goed voor een netwerk van zo’n 25 bedrijven, waarbij dialoog en uitwisseling van expertise centraal staan. Via lerende netwerken, gerichte netwerkevents en een voortdurende verdieping van kennis en research willen ze samen sociale impact creëren.

Contactpersonen voor de pers

Christine Vermylen
Christine Vermylen Woordvoerster
Mieke Winne
Mieke Winne Contactpersoon

Neem contact op via pers@argenta.be.

Op zoek naar ons logo of een mooie foto voor je artikel?