Pers­be­rich­ten

Argenta verhoogt de rente op zijn spaarproducten

29 december 2022

Argenta is qua klantenaantal de tweede bank1 in Vlaanderen voor gezinnen en particulieren en is uitgegroeid tot een meerpijlerbank. Toch heeft Argenta nog steeds een heel trouw spaarpubliek. Daarom is de bankverzekeraar tevreden om na een periode van aanhoudende lage rente een hogere rente te bieden op de gereglementeerde spaarrekeningen, dankzij de recente rentestijgingen op de financiële markten.

Tariefverlaging mobiliteitsleningen

23 december 2022

Op 2 januari 2023 verlaagt Argenta een aantal tarieven op zijn ‘mobiliteitsleningen’. Naar aanleiding van de 100ste editie van het autosalon van 14 januari – 22 januari 2023 wil Argenta zijn klanten ondersteunen om te investeren in duurzame mobiliteitsoplossingen.

Argenta brengt zijn tweede groene senior non-preferred uitgifte van 500 miljoen euro uit voor professionele beleggers

22 november 2022

Argenta heeft vandaag in het kader van het Green Bond Framework binnen zijn European Medium Term Note programma een groene senior non-preferred bond uitgegeven. Het is de tweede groene uitgifte van Argenta gericht naar professionele beleggers.

S&P verhoogt de rating van Argenta Spaarbank naar A/A-1 met stabiele outlook

25 oktober 2022

In een persbericht licht Standard & Poor´s vandaag toe dat het heeft besloten om de langetermijnrating van Argenta Spaarbank te verhogen van A- naar A met stabiele outlook. De kortetermijnrating stijgt van A-2 naar A-1. De langetermijnresolutierating verhoogt van A naar A+.

Argenta lanceert een uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds voor professionele beleggers

12 oktober 2022

Argenta lanceerde vandaag onder zijn ‘covered bond’ uitgifteprogramma succesvol een vierde uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds.

Argenta en Antwerp Management School breiden samenwerking uit: "We willen samen sociale impact creëren"

6 oktober 2022

Antwerp Management School (AMS), een van de top business schools die ons land rijk is, en Argenta, de vijfde grootste bankinstelling in België, breiden hun partnerschap verder uit voor de komende drie jaar. Argenta maakt voortaan deel uit van het corporate membership-netwerk van Antwerp Management School, momenteel goed voor een netwerk van zo’n 25 bedrijven, waarbij dialoog en uitwisseling van expertise centraal staan. Via lerende netwerken, gerichte netwerkevents en een voortdurende verdieping van kennis en research willen ze samen sociale impact creëren.

Peter Devlies volgt Marc Lauwers op als CEO van Argenta

28 september 2022

De raden van bestuur van Argenta Bank- en Verzekeringsgroep, Argenta Spaarbank en Argenta Assuranties hebben unaniem Peter Devlies aangeduid als volgende CEO van Argenta. Deze aanstelling is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Mooie commerciële resultaten overvleugelen de effecten van de marktvolatiliteit in de 1ste jaarhelft

1 september 2022

Argenta zet mooie commerciële resultaten neer in de 1ste jaarhelft van 2022, al zijn de financiële resultaten lager door de impact van de volatiliteit op de financiële markten.

Schrapping negatieve rente op professionele rekeningen

26 augustus 2022

Vanaf 1 september 2022 schrapt Argenta de negatieve rente op de professionele rekeningen (Pro-pakket en Pro-plusrekening) voor saldo’s boven 500.000 euro. 

Contactpersonen voor de pers

Christine Vermylen
Christine Vermylen Woordvoerster
Mieke Winne
Mieke Winne Contactpersoon

Neem contact op via pers@argenta.be.

Op zoek naar ons logo of een mooie foto voor je artikel?