Pers­be­rich­ten

Argenta optimaliseert zijn beleggingsaanbod

23 juni 2021

Argenta vernieuwt in 2021 grondig zijn beleggingsaanbod en kiest daarbij voluit voor fondsen onder eigen beheer. Daarmee zet Argenta verder in op lagere kosten en een eenvoudig aanbod, in combinatie met helder en persoonlijk advies. De klanten van de betrokken fondsen worden in juni geïnformeerd over wat dat voor hen concreet betekent.  

Succesvolle effectiseringstransactie door Argenta Spaarbank nv - Green Apple 2021-I b.v.

3 juni 2021

Voor de verdere financiering van zijn hypotheekactiviteiten, heeft Argenta vandaag EUR 650 mio opgehaald via de uitgifte van een nieuwe effectiseringstransactie, Green Apple 2021-I.

Argenta kerngezond op zijn 65ste verjaardag

1 april 2021

Op 18 april 1956 richtte Karel Van Rompuy Argenta op met een startkapitaal van 25.000 euro. Argenta groeide uit tot de vijfde grootste speler in ons land en richt zich voornamelijk tot gezinnen en particulieren. De bank-verzekeraar onderscheidt zich door een propositie die bouwt op de volgende waarden: nabij, eenvoudig, prijsbewust en langetermijndenken.

Dat deze succesformule aanslaat, bewijzen de cijfers: 65 jaar later beheert Argenta 52 miljard euro, behaalt het een nettowinst van 219 miljoen euro, een rendement op eigen vermogen van 7,6 %, een kosten-inkomstenratio van 59 % en legt het uitstekende kapitaalratio’s en liquiditeitsbuffers voor.

Argenta gaat in zee met Cake om rekeningen te laten opbrengen

10 maart 2021

Argenta gaat een samenwerking aan met Cake om Argenta-klanten te laten genieten van de Cake-cashbacks zonder dat zij daarvoor de Cake banking app hoeven te installeren. Vanaf deze zomer krijgen Argenta-klanten die hiervoor kiezen kleine automatische terugbetalingen op hun rekening wanneer ze aankopen doen bij de commerciële partners van Cake. Dit is een mooie extra dienstverlening voor de prijsbewuste klanten van Argenta.

Tariefverlaging (ecologische) renovatielening

26 februari 2021

Dit jaar gaat het traditionele batibouw-salon enkel digitaal door. De bouw- en verbouw markt is in volle beweging, vele consumenten vinden eindelijk de tijd om aan de slag te gaan met verbouwingen. Ook bij de digitale editie van batibouw wil argenta zijn klanten ondersteunen bij al hun verbouwprojecten.

Argenta lanceert een eerste uitgifte van 500 miljoen euro Belgische pandbrieven voor professionele beleggers

2 februari 2021

Argenta lanceerde vandaag onder zijn nieuwe ‘covered bond’ uitgifteprogramma succesvol een eerste uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds of pandbrieven. 

Tariefverlaging autolening en fietslening

18 december 2020

Op 4 januari 2021 verlaagt Argenta een aantal tarieven op zijn ‘mobiliteitsleningen’. Hoewel er geen fysiek autosalon is in januari 2021 vindt Argenta het belangrijk om de markt te ondersteunen in de verdere vergroening van de vloot van voertuigen.

Kies de rekening die bij jou past

23 november 2020

Argenta vernieuwt vanaf februari 2021 zijn aanbod voor dagelijks bankieren en behoudt een uitgebreide gratis dienstverlening

S&P bevestigt de Argenta Spaarbank rating op A-/A-2 en wijzigt de outlook van ‘negatief’ naar ‘stabiel’ 

26 oktober 2020

S&P bevestigt de rating van Argenta Spaarbank op A-/A-2 en verhoogt de rating outlook van ‘negatief’ naar ‘stabiel’.

Reden voor de stabiele outlook is de uitgifte door Argenta van een senior non-preferred uitgifte op 13 oktober 2020. 

Contactpersonen voor de pers

Christine Vermylen
Christine Vermylen Woordvoerster
Mieke Winne
Mieke Winne Contactpersoon

Neem contact op via pers@argenta.be.

Op zoek naar ons logo of een mooie foto voor je artikel?