Pers­be­rich­ten archief

Tariefverlaging autolening en fietslening

18 december 2020

Op 4 januari 2021 verlaagt Argenta een aantal tarieven op zijn ‘mobiliteitsleningen’. Hoewel er geen fysiek autosalon is in januari 2021 vindt Argenta het belangrijk om de markt te ondersteunen in de verdere vergroening van de vloot van voertuigen.

Kies de rekening die bij jou past

23 november 2020

Argenta vernieuwt vanaf februari 2021 zijn aanbod voor dagelijks bankieren en behoudt een uitgebreide gratis dienstverlening

S&P bevestigt de Argenta Spaarbank rating op A-/A-2 en wijzigt de outlook van ‘negatief’ naar ‘stabiel’ 

26 oktober 2020

S&P bevestigt de rating van Argenta Spaarbank op A-/A-2 en verhoogt de rating outlook van ‘negatief’ naar ‘stabiel’.

Reden voor de stabiele outlook is de uitgifte door Argenta van een senior non-preferred uitgifte op 13 oktober 2020. 

Argenta toont zich veerkrachtig en levert sterke halfjaarcijfers 2020

27 augustus 2020

De wereldwijde coronapandemie veroorzaakte tijdens de eerste helft van 2020 een ongezien snelle omwenteling in de sociale en economische omgeving.

Ook in die omstandigheden bleef Argenta garant staan voor persoonlijke dienstverlening, dicht bij de klant. De medewerkers van de hoofdzetel werken sinds 16.03.2020 bijna allemaal van thuis uit; de Argenta-kantoren zijn altijd opengebleven op afspraak. Daarnaast informeert Argenta geregeld zijn klanten over de impact van corona op hun beleggingen. Dat geeft de klanten vertrouwen: door een stijging met 3 miljard euro overschrijden de funds under management voor de eerste keer bij Argenta de kaap van 50 miljard euro. Naast de groei op spaar- en zichtrekeningen is er ook een sterke groei in de Argenta-beleggingsfondsen en beleggingsverzekeringen.

Argenta vernieuwt begin 2021 zijn aanbod voor dagelijks bankieren en behoudt een uitgebreide gratis dienstverlening

14 augustus 2020

Argenta hanteert in zijn productaanbod consistent transparante tarieven en wordt algemeen erkend voor zijn uitgebreide gratis dienstverlening. Om dit ook in de toekomst te blijven waarmaken, onderzocht Argenta de mogelijkheden om naast een uitgebreid gratis aanbod ook bepaalde diensten en producten te tariferen.

Argenta scoort in een wereldwijd onderzoek van KPMG als beste Belgische merk op vlak van klantbeleving

4 augustus 2020

In het derde KPMG Global Customer Experience Excellence Report, een speciale editie van hun rapport over klantbeleving naar aanleiding van COVID-19, staat Argenta op de eerste plaats op het vlak van klantbeleving in België. Het KPMG-rapport is het resultaat van een wereldwijd onderzoek over klantbeleving met 4 miljoen klantevaluaties van zo’n 3.500 merken. 

Argenta meest klantvriendelijke bank en verzekeraar

9 juni 2020

Argenta is verkozen tot de meest klantvriendelijke bank en verzekeraar. Dat blijkt uit een onderzoek bij 4.000 Belgische consumenten. 

S&P bevestigt de Argenta Spaarbank rating op A-/A-2

24 april 2020

S&P nam een aantal rating acties n.a.v. de risico’s die corona voor banken met zich meebrengt.

S&P bevestigt de Argenta Spaarbank rating op A-/A-2 maar verlaagt de rating outlook van Argenta Spaarbank van stabiel naar negatief.

Argenta zet in 2019 sterke prestaties neer en versterkt hiermee zijn reserves

26 maart 2020

Argenta legt op financieel vlak voor 2019 opnieuw sterke prestaties voor met een mooie groei in alle segmenten, een nettowinst van 174,1 miljoen euro, een rendement op eigen vermogen van 6,5 %, een kosten-inkomstenratio van 64,1 % en uitstekende kapitaalratio’s en liquiditeitsbuffers en dit ondanks de uitdagende lagerenteomgeving.

Argenta heropent ruim de helft van zijn bankautomaten 

22 november 2019

Na een uitgebreide risicoanalyse en in overleg met de kantoorhouders heeft Argenta intussen beslist om ruim de helft van zijn bankautomaten opnieuw te activeren.

12 beleggingsoplossingen bij Argenta krijgen een nieuw Febelfin-duurzaamheidslabel

7 november 2019

Twaalf beleggingsoplossingen binnen het argenta-aanbod dragen het ‘Towards Sustainability’-label van Febelfin. Het Febelfin-label is een Belgische kwaliteitsnorm toegekend door een onafhankelijke instantie die de klant verzekert dat een beleggingsproduct duurzaam is.

Argenta sluit bankautomaten voor onbepaalde duur

30 oktober 2019

Argenta heeft in overleg met zijn kantoorhouders besloten om al zijn bankautomaten vanaf vandaag leeg te maken en voor onbepaalde tijd te sluiten. Klanten kunnen aan de Argenta-bankautomaat dus geen geld meer afhalen en ook geen andere verrichtingen meer uitvoeren.

Solide groei in het eerste halfjaar van 2019 ondersteunt de resultaten van zowel de bank- als de verzekeringsactiviteit

30 augustus 2019

Argenta bevestigt zijn stevige positie in het Belgische bank- en verzekeringslandschap en op de Nederlandse hypotheekmarkt door in de eerste jaarhelft van 2019 opnieuw gezonde groeicijfers voor te leggen.

Jong geleerd is oud gedaan: de meeste jongeren beschikken over zakgeld, een eigen zichtrekening en een debetkaart

9 augustus 2019

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat 69 % van de 12- tot 13-jarigen in Vlaanderen zakgeld krijgt, 60 % over een eigen zichtrekening beschikt en 44 % een eigen debetkaart heeft. Met de stijging van de leeftijd nemen ook deze percentages toe.

Sparen voor kinderen blijft ondanks de lage rente een no-​brainer

15 juli 2019

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat 77 % van de ouders spaart voor de kinderen en dat ruim de helft van alle ouders jaarlijks gemiddeld 821 euro per kind spaart, meestal via de klassieke spaarrekening. Het moment waarop dat spaargeld aan de kinderen wordt gegeven, varieert.

S&P bevestigt de A-/A-2 rating van Argenta Spaarbank

1 juli 2019

Standard & Poor’s bevestigt de lange termijn A- en korte termijn A-2 rating van Argenta Spaarbank dankzij de goede algemene kredietwaardigheid, sterke kapitaalratio’s en goede winstgevendheid ondanks de sterke concurrentie en de lage rente omgeving.

Argenta bouwt klantgedreven en duurzaam aan de toekomst

28 maart 2019

Vandaag stelde het directiecomité van Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv zijn jaarresultaten voor. Argenta behaalde in 2018 ondanks de aanhoudende lagerenteomgeving en belangrijke investeringen in IT-infrastructuur, digitalisering en adviesverlening een bevredigend resultaat. Argenta stelt zijn klanten centraal en zet zich actief in voor een duurzame toekomst.

Anne Leclerq vervoegt de raad van bestuur van Argenta

26 april 2019

De raad van bestuur van Argenta draagt Anne Leclercq voor als onafhankelijk bestuurder van de raden van bestuur van Argenta en als lid van het remuneratiecomité en het auditcomité.

Klanten kunnen met Argenta communiceren via de Argenta-app

29 januari 2019

In een veilige omgeving die aanvoelt als WhatsApp, communiceren klanten binnen hun vertrouwde mobiele app met bank- en verzekeringsmedewerkers van Argenta.

Jan Cerfontaine draagt zijn mandaat als voorzitter van Argenta over aan Marc van Heel

15 november 2018

Jan Cerfontaine legt op de algemene vergadering van 26 april 2019 na een succesvolle periode van ruim 10 jaar zijn mandaat neer als voorzitter van de raden van bestuur van Argenta. Marc van Heel wordt voorgedragen als opvolger van Jan Cerfontaine. Hij zal als voorzitter worden aangesteld na goedkeuring door de toezichthouder.

Argenta en Degroof Petercam Asset Management richten joint venture ARVESTAR op

8 november 2018

  • Argenta en Degroof Petercam Asset Management (DPAM) bestendigen hun samenwerking met de oprichting van de beheersvennootschap ‘Arvestar Asset Management’ (Arvestar).
  • De aandelen van Arvestar zijn voor respectievelijk 74,99 % en 25,01 % in handen van Argenta Asset Management en DPAM.

Solide resultaat in het eerste halfjaar van 2018

29 augustus 2018

Argenta verstevigt voortdurend zijn fundamenten om de dienstverlening naar zijn klanten toe te verbeteren. De focus ligt daarbij op de digitale kanalen.

Inge Ampe wordt nieuwe CCO van Argenta

8 juni 2018

De raad van bestuur van Argenta draagt Inge Ampe voor als bestuurder en als lid van de directiecomités van Argenta Spaarbank en Argenta Assuranties.

Belg heeft minder beleggingsplannen en meer spaarplannen

4 mei 2018

41 % van de Belgen belegt. 26 % van de Belgen plant de volgende drie maanden te beleggen. Ze houden daarbij steeds meer rekening met de factor duurzaamheid.

Argenta bouwt klantgedreven verder aan de toekomst

22 maart 2018

Vandaag stelde het directiecomité van Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv zijn jaarresultaten voor.
In 2017 verstevigde Argenta de fundamenten om zijn klanten nog beter en steeds meer digitaal van dienst te zijn. Ondanks de lage renteomgeving, stijgende kosten en investeringen rekent Argenta deze kosten niet door aan zijn klanten maar kiest resoluut voor groei op lange termijn.