Pers­be­rich­ten archief

2022

Lees het persbericht: Argenta verhoogt de rente op zijn spaarproducten

Argenta verhoogt de rente op zijn spaarproducten

29 december 2022

Argenta is qua klantenaantal de tweede bank in Vlaanderen voor gezinnen en particulieren en is uitgegroeid tot een meerpijlerbank. Toch heeft Argenta nog steeds een heel trouw spaarpubliek. Daarom is de bankverzekeraar tevreden om na een periode van aanhoudende lage rente een hogere rente te bieden op de gereglementeerde spaarrekeningen, dankzij de recente rentestijgingen op de financiële markten.

Lees het persbericht: Tariefverlaging mobiliteitsleningen

Tariefverlaging mobiliteitsleningen

23 december 2022

Op 2 januari 2023 verlaagt Argenta een aantal tarieven op zijn ‘mobiliteitsleningen’. Naar aanleiding van de 100ste editie van het autosalon van 14 januari – 22 januari 2023 wil Argenta zijn klanten ondersteunen om te investeren in duurzame mobiliteitsoplossingen.

Lees het persbericht: Argenta brengt zijn tweede groene senior non-preferred uitgifte van 500 miljoen euro uit voor professionele beleggers

Argenta brengt zijn tweede groene senior non-preferred uitgifte van 500 miljoen euro uit voor professionele beleggers

22 november 2022

Argenta heeft vandaag in het kader van het Green Bond Framework binnen zijn European Medium Term Note programma een groene senior non-preferred bond uitgegeven. Het is de tweede groene uitgifte van Argenta gericht naar professionele beleggers.

Lees het persbericht: S&P verhoogt de rating van Argenta Spaarbank naar A/A-1 met stabiele outlook

S&P verhoogt de rating van Argenta Spaarbank naar A/A-1 met stabiele outlook

25 oktober 2022

In een persbericht licht Standard & Poor´s vandaag toe dat het heeft besloten om de langetermijnrating van Argenta Spaarbank te verhogen van A- naar A met stabiele outlook. De kortetermijnrating stijgt van A-2 naar A-1. De langetermijnresolutierating verhoogt van A naar A+.

Lees het persbericht: Argenta lanceert een uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds voor professionele beleggers

Argenta lanceert een uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds voor professionele beleggers

12 oktober 2022

Argenta lanceerde vandaag onder zijn ‘covered bond’ uitgifteprogramma succesvol een vierde uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds.

Lees het persbericht: Argenta en Antwerp Management School breiden samenwerking uit: "We willen samen sociale impact creëren"

Argenta en Antwerp Management School breiden samenwerking uit: "We willen samen sociale impact creëren"

6 oktober 2022

Antwerp Management School (AMS), een van de top business schools die ons land rijk is, en Argenta, de vijfde grootste bankinstelling in België, breiden hun partnerschap verder uit voor de komende drie jaar. Argenta maakt voortaan deel uit van het corporate membership-netwerk van Antwerp Management School, momenteel goed voor een netwerk van zo’n 25 bedrijven, waarbij dialoog en uitwisseling van expertise centraal staan. Via lerende netwerken, gerichte netwerkevents en een voortdurende verdieping van kennis en research willen ze samen sociale impact creëren.

Lees het persbericht: Peter Devlies volgt Marc Lauwers op als CEO van Argenta

Peter Devlies volgt Marc Lauwers op als CEO van Argenta

28 september 2022

De raden van bestuur van Argenta Bank- en Verzekeringsgroep, Argenta Spaarbank en Argenta Assuranties hebben unaniem Peter Devlies aangeduid als volgende CEO van Argenta. Deze aanstelling is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Lees het persbericht: Mooie commerciële resultaten overvleugelen de effecten van de marktvolatiliteit in de 1ste jaarhelft

Mooie commerciële resultaten overvleugelen de effecten van de marktvolatiliteit in de 1ste jaarhelft

1 september 2022

Argenta zet mooie commerciële resultaten neer in de 1ste jaarhelft van 2022, al zijn de financiële resultaten lager door de impact van de volatiliteit op de financiële markten.

Lees het persbericht: Schrapping negatieve rente op professionele rekeningen

Schrapping negatieve rente op professionele rekeningen

26 augustus 2022

Vanaf 1 september 2022 schrapt Argenta de negatieve rente op de professionele rekeningen (Pro-pakket en Pro-plusrekening) voor saldo’s boven 500.000 euro. 

Uitstekende resultaten voor Argenta door succesvolle diversificatie

31 maart 2022

In 2021 vierde Argenta zijn 65ste verjaardag. Een briljanten verjaardag die Argenta heeft bekroond met erg mooie commerciële en financiële resultaten.

Argenta lanceert een uitgifte van 500 miljoen euro Belgische Pandbrieven voor professionele beleggers

23 februari 2022

Argenta lanceerde vandaag onder zijn ‘covered bond’ uitgifteprogramma succesvol een derde uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds of pandbrieven.

Meer dan de helft van de jongeren bespreekt geldzaken met vrienden

15 februari 2022

Bank en verzekeraar Argenta heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd om de verwachtingen van jongeren naar hun bank in kaart te brengen. Hieruit blijkt onder meer dat jongeren tussen 18 en 24 jaar heel frequent praten over geldzaken met vrienden en kennissen. Op belangrijke momenten kloppen ze nog steeds graag aan bij een fysiek kantoor om hun bankzaken te bespreken. 

2021

Argenta presteert sterk in de eerste helft van 2021

26 augustus 2021

Argenta presenteert op groepsniveau een geconsolideerd resultaat van 143 miljoen euro voor de eerste helft van 2021, ten opzichte van 94 miljoen euro voor de eerste zes maanden van 2020.

Argenta lanceert in zijn app 'Mooi Meegenomen van Cake'

9 augustus 2021

Alle Argenta-klanten vanaf 16 jaar kunnen binnenkort kleine terugbetalingen krijgen op aankopen die ze met hun Argenta-betaalrekening(en) uitvoeren bij commerciële partners van Cake. Deze samenwerking met Cake is een eerste stap in het kader van Open Banking bij Argenta.

Argenta blijft een sterke kapitaalpositie aanhouden volgens ECB stresstesten

30 juli 2021

In de recente stresstesten van de ECB bedraagt de Argenta CET 1 kernkapitaalratio 18,0 %. Daarmee blijft Argenta ver boven de vereiste minimumgrens van 10,6 % voor kernkapitaal en zou het zich ook in erg ongunstige economische omstandigheden positioneren aan de top van de best gekapitaliseerde Europese banken.

Argenta optimaliseert zijn beleggingsaanbod

23 juni 2021

Argenta vernieuwt in 2021 grondig zijn beleggingsaanbod en kiest daarbij voluit voor fondsen onder eigen beheer. Daarmee zet Argenta verder in op lagere kosten en een eenvoudig aanbod, in combinatie met helder en persoonlijk advies. De klanten van de betrokken fondsen worden in juni geïnformeerd over wat dat voor hen concreet betekent.  

Succesvolle effectiseringstransactie door Argenta Spaarbank nv - Green Apple 2021-I b.v.

3 juni 2021

Voor de verdere financiering van zijn hypotheekactiviteiten, heeft Argenta vandaag EUR 650 mio opgehaald via de uitgifte van een nieuwe effectiseringstransactie, Green Apple 2021-I.

Argenta kerngezond op zijn 65ste verjaardag

1 april 2021

Op 18 april 1956 richtte Karel Van Rompuy Argenta op met een startkapitaal van 25.000 euro. Argenta groeide uit tot de vijfde grootste speler in ons land en richt zich voornamelijk tot gezinnen en particulieren. De bank-verzekeraar onderscheidt zich door een propositie die bouwt op de volgende waarden: nabij, eenvoudig, prijsbewust en langetermijndenken.

Dat deze succesformule aanslaat, bewijzen de cijfers: 65 jaar later beheert Argenta 52 miljard euro, behaalt het een nettowinst van 219 miljoen euro, een rendement op eigen vermogen van 7,6 %, een kosten-inkomstenratio van 59 % en legt het uitstekende kapitaalratio’s en liquiditeitsbuffers voor.

Argenta gaat in zee met Cake om rekeningen te laten opbrengen

10 maart 2021

Argenta gaat een samenwerking aan met Cake om Argenta-klanten te laten genieten van de Cake-cashbacks zonder dat zij daarvoor de Cake banking app hoeven te installeren. Vanaf deze zomer krijgen Argenta-klanten die hiervoor kiezen kleine automatische terugbetalingen op hun rekening wanneer ze aankopen doen bij de commerciële partners van Cake. Dit is een mooie extra dienstverlening voor de prijsbewuste klanten van Argenta.

Tariefverlaging (ecologische) renovatielening

26 februari 2021

Dit jaar gaat het traditionele batibouw-salon enkel digitaal door. De bouw- en verbouw markt is in volle beweging, vele consumenten vinden eindelijk de tijd om aan de slag te gaan met verbouwingen. Ook bij de digitale editie van batibouw wil argenta zijn klanten ondersteunen bij al hun verbouwprojecten.

Argenta lanceert een eerste uitgifte van 500 miljoen euro Belgische pandbrieven voor professionele beleggers

2 februari 2021

Argenta lanceerde vandaag onder zijn nieuwe ‘covered bond’ uitgifteprogramma succesvol een eerste uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds of pandbrieven. 

2020

Tariefverlaging autolening en fietslening

18 december 2020

Op 4 januari 2021 verlaagt Argenta een aantal tarieven op zijn ‘mobiliteitsleningen’. Hoewel er geen fysiek autosalon is in januari 2021 vindt Argenta het belangrijk om de markt te ondersteunen in de verdere vergroening van de vloot van voertuigen.

Kies de rekening die bij jou past

23 november 2020

Argenta vernieuwt vanaf februari 2021 zijn aanbod voor dagelijks bankieren en behoudt een uitgebreide gratis dienstverlening

S&P bevestigt de Argenta Spaarbank rating op A-/A-2 en wijzigt de outlook van ‘negatief’ naar ‘stabiel’ 

26 oktober 2020

S&P bevestigt de rating van Argenta Spaarbank op A-/A-2 en verhoogt de rating outlook van ‘negatief’ naar ‘stabiel’.

Reden voor de stabiele outlook is de uitgifte door Argenta van een senior non-preferred uitgifte op 13 oktober 2020. 

Argenta toont zich veerkrachtig en levert sterke halfjaarcijfers 2020

27 augustus 2020

De wereldwijde coronapandemie veroorzaakte tijdens de eerste helft van 2020 een ongezien snelle omwenteling in de sociale en economische omgeving.

Ook in die omstandigheden bleef Argenta garant staan voor persoonlijke dienstverlening, dicht bij de klant. De medewerkers van de hoofdzetel werken sinds 16.03.2020 bijna allemaal van thuis uit; de Argenta-kantoren zijn altijd opengebleven op afspraak. Daarnaast informeert Argenta geregeld zijn klanten over de impact van corona op hun beleggingen. Dat geeft de klanten vertrouwen: door een stijging met 3 miljard euro overschrijden de funds under management voor de eerste keer bij Argenta de kaap van 50 miljard euro. Naast de groei op spaar- en zichtrekeningen is er ook een sterke groei in de Argenta-beleggingsfondsen en beleggingsverzekeringen.

Argenta vernieuwt begin 2021 zijn aanbod voor dagelijks bankieren en behoudt een uitgebreide gratis dienstverlening

14 augustus 2020

Argenta hanteert in zijn productaanbod consistent transparante tarieven en wordt algemeen erkend voor zijn uitgebreide gratis dienstverlening. Om dit ook in de toekomst te blijven waarmaken, onderzocht Argenta de mogelijkheden om naast een uitgebreid gratis aanbod ook bepaalde diensten en producten te tariferen.

Argenta scoort in een wereldwijd onderzoek van KPMG als beste Belgische merk op vlak van klantbeleving

4 augustus 2020

In het derde KPMG Global Customer Experience Excellence Report, een speciale editie van hun rapport over klantbeleving naar aanleiding van COVID-19, staat Argenta op de eerste plaats op het vlak van klantbeleving in België. Het KPMG-rapport is het resultaat van een wereldwijd onderzoek over klantbeleving met 4 miljoen klantevaluaties van zo’n 3.500 merken. 

Argenta meest klantvriendelijke bank en verzekeraar

9 juni 2020

Argenta is verkozen tot de meest klantvriendelijke bank en verzekeraar. Dat blijkt uit een onderzoek bij 4.000 Belgische consumenten. 

S&P bevestigt de Argenta Spaarbank rating op A-/A-2

24 april 2020

S&P nam een aantal rating acties n.a.v. de risico’s die corona voor banken met zich meebrengt.

S&P bevestigt de Argenta Spaarbank rating op A-/A-2 maar verlaagt de rating outlook van Argenta Spaarbank van stabiel naar negatief.

Argenta zet in 2019 sterke prestaties neer en versterkt hiermee zijn reserves

26 maart 2020

Argenta legt op financieel vlak voor 2019 opnieuw sterke prestaties voor met een mooie groei in alle segmenten, een nettowinst van 174,1 miljoen euro, een rendement op eigen vermogen van 6,5 %, een kosten-inkomstenratio van 64,1 % en uitstekende kapitaalratio’s en liquiditeitsbuffers en dit ondanks de uitdagende lagerenteomgeving.

2019

Argenta heropent ruim de helft van zijn bankautomaten 

22 november 2019

Na een uitgebreide risicoanalyse en in overleg met de kantoorhouders heeft Argenta intussen beslist om ruim de helft van zijn bankautomaten opnieuw te activeren.

12 beleggingsoplossingen bij Argenta krijgen een nieuw Febelfin-duurzaamheidslabel

7 november 2019

Twaalf beleggingsoplossingen binnen het argenta-aanbod dragen het ‘Towards Sustainability’-label van Febelfin. Het Febelfin-label is een Belgische kwaliteitsnorm toegekend door een onafhankelijke instantie die de klant verzekert dat een beleggingsproduct duurzaam is.

Argenta sluit bankautomaten voor onbepaalde duur

30 oktober 2019

Argenta heeft in overleg met zijn kantoorhouders besloten om al zijn bankautomaten vanaf vandaag leeg te maken en voor onbepaalde tijd te sluiten. Klanten kunnen aan de Argenta-bankautomaat dus geen geld meer afhalen en ook geen andere verrichtingen meer uitvoeren.

Solide groei in het eerste halfjaar van 2019 ondersteunt de resultaten van zowel de bank- als de verzekeringsactiviteit

30 augustus 2019

Argenta bevestigt zijn stevige positie in het Belgische bank- en verzekeringslandschap en op de Nederlandse hypotheekmarkt door in de eerste jaarhelft van 2019 opnieuw gezonde groeicijfers voor te leggen.

Jong geleerd is oud gedaan: de meeste jongeren beschikken over zakgeld, een eigen zichtrekening en een debetkaart

9 augustus 2019

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat 69 % van de 12- tot 13-jarigen in Vlaanderen zakgeld krijgt, 60 % over een eigen zichtrekening beschikt en 44 % een eigen debetkaart heeft. Met de stijging van de leeftijd nemen ook deze percentages toe.

Sparen voor kinderen blijft ondanks de lage rente een no-​brainer

15 juli 2019

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat 77 % van de ouders spaart voor de kinderen en dat ruim de helft van alle ouders jaarlijks gemiddeld 821 euro per kind spaart, meestal via de klassieke spaarrekening. Het moment waarop dat spaargeld aan de kinderen wordt gegeven, varieert.

S&P bevestigt de A-/A-2 rating van Argenta Spaarbank

1 juli 2019

Standard & Poor’s bevestigt de lange termijn A- en korte termijn A-2 rating van Argenta Spaarbank dankzij de goede algemene kredietwaardigheid, sterke kapitaalratio’s en goede winstgevendheid ondanks de sterke concurrentie en de lage rente omgeving.

Argenta bouwt klantgedreven en duurzaam aan de toekomst

28 maart 2019

Vandaag stelde het directiecomité van Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv zijn jaarresultaten voor. Argenta behaalde in 2018 ondanks de aanhoudende lagerenteomgeving en belangrijke investeringen in IT-infrastructuur, digitalisering en adviesverlening een bevredigend resultaat. Argenta stelt zijn klanten centraal en zet zich actief in voor een duurzame toekomst.

Anne Leclerq vervoegt de raad van bestuur van Argenta

26 april 2019

De raad van bestuur van Argenta draagt Anne Leclercq voor als onafhankelijk bestuurder van de raden van bestuur van Argenta en als lid van het remuneratiecomité en het auditcomité.

2018

Jan Cerfontaine draagt zijn mandaat als voorzitter van Argenta over aan Marc van Heel

15 november 2018

Jan Cerfontaine legt op de algemene vergadering van 26 april 2019 na een succesvolle periode van ruim 10 jaar zijn mandaat neer als voorzitter van de raden van bestuur van Argenta. Marc van Heel wordt voorgedragen als opvolger van Jan Cerfontaine. Hij zal als voorzitter worden aangesteld na goedkeuring door de toezichthouder.

Argenta en Degroof Petercam Asset Management richten joint venture ARVESTAR op

8 november 2018

  • Argenta en Degroof Petercam Asset Management (DPAM) bestendigen hun samenwerking met de oprichting van de beheersvennootschap ‘Arvestar Asset Management’ (Arvestar).
  • De aandelen van Arvestar zijn voor respectievelijk 74,99 % en 25,01 % in handen van Argenta Asset Management en DPAM.

Solide resultaat in het eerste halfjaar van 2018

29 augustus 2018

Argenta verstevigt voortdurend zijn fundamenten om de dienstverlening naar zijn klanten toe te verbeteren. De focus ligt daarbij op de digitale kanalen.

Inge Ampe wordt nieuwe CCO van Argenta

8 juni 2018

De raad van bestuur van Argenta draagt Inge Ampe voor als bestuurder en als lid van de directiecomités van Argenta Spaarbank en Argenta Assuranties.

Belg heeft minder beleggingsplannen en meer spaarplannen

4 mei 2018

41 % van de Belgen belegt. 26 % van de Belgen plant de volgende drie maanden te beleggen. Ze houden daarbij steeds meer rekening met de factor duurzaamheid.

Argenta bouwt klantgedreven verder aan de toekomst

22 maart 2018

Vandaag stelde het directiecomité van Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv zijn jaarresultaten voor.
In 2017 verstevigde Argenta de fundamenten om zijn klanten nog beter en steeds meer digitaal van dienst te zijn. Ondanks de lage renteomgeving, stijgende kosten en investeringen rekent Argenta deze kosten niet door aan zijn klanten maar kiest resoluut voor groei op lange termijn.