Argenta lanceert een uitgifte van 500 miljoen euro Belgische Pandbrieven voor professionele beleggers

23 februari 2022

Argenta lanceerde vandaag onder zijn ‘covered bond’ uitgifteprogramma succesvol een derde uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds of pandbrieven.

Onder impuls van stijgende marktrentes is de looptijd van 7 jaar beduidend korter dan de 10 jaar resp. 20 jaar van de vorige uitgiftes. De pandbrieven genieten een AAA-rating van Standard & Poor’s.

De uitgifteprijs bedraagt 99,607 % en de jaarlijkse coupon bedraagt 0,75 %. Dit geeft een rendement van 0,808 % op jaarbasis.

Deze benchmark-uitgifte van Belgische pandbrieven zal de naam en het kredietverhaal van Argenta als emittent op de obligatiemarkten verder versterken. Bovendien is dit voor Argenta een bijkomende bron van financiering tegen interessante voorwaarden.

Distributie

Op 21 februari maakte Argenta zijn intentie bekend naar institutionele beleggers om een derde uitgifte van Belgische pandbrieven te lanceren. De gezamenlijke bookrunners waren Belfius, LBBW (Landesbank Baden-Württemberg), Barclays en Natixis.

De uitgifte werd, ondanks moeilijke marktomstandigheden door de geopolitieke spanningen, goed onthaald.

Bij aankondiging was de pricing guidance Mid Swap + 10bp.

Het orderboek bedroeg 90 minuten na de opening ruim 750 miljoen euro. Het bouwde vervolgens verder op tot boven 900 miljoen euro voor 46 verschillende investeerders. Finaal werd het boek gesloten om 12:15u aan een spread van 7bp.