Overstappen naar Argenta

Wil je als particuliere klant voor je betalingsverkeer overstappen van je huidige bank naar Argenta? Dat kan heel eenvoudig dankzij de gratis bankoverstapdienst. Met deze service vermijd je ook onderbrekingen in binnenkomende en uitgaande betalingen.

De bankoverstapdienst in een notendop

De bankoverstapdienst zorgt voor een vlotte overstap van je oude bank naar Argenta en voor de continuïteit van je betalingsverkeer. Argenta neemt alles van je over. Wij ondernemen in jouw plaats de nodige acties op de door jou gekozen datum:

 1. We zorgen voor een vlotte overdracht van je uitgaande betalingsopdrachten in euro. Dat zijn:
  alle doorlopende betalingsopdrachten;
  alle overschrijvingsopdrachten met uitvoeringsdatum in de toekomst.

 2. We informeren je schuldeisers en regelmatige betalers over de wijziging van je rekening. Met ‘schuldeisers’ en ‘regelmatige betalers’ bedoelen we:
  alle schuldeisers die gedurende de laatste 13 maanden een invordering via domiciliëring hebben gedaan;
  opdrachtgevers van inkomende overschrijvingen die in de 13 maanden vóór je aanvraag minstens 6 overschrijvingen hebben uitgevoerd naar jouw rekening of die minstens 1 overschrijving hebben gedaan waarvan de mededelingszone begint met /A/, /B/ of /C/ (bv. werkgever of ziekenfonds).

 3. Als je dit wenst, zorgen we ook voor de vereffening van je betaalrekening bij je vorige bank, de overschrijving van het saldo naar je nieuwe betaalrekening en het schrappen van je betaalkaarten bij je vorige bank.

Hoe werkt de bankoverstapdienst?

Standaard is de overstap afgerond 10 bankwerkdagen na je aanvraag, maar je kunt ook zelf een specifieke overstapdatum opgeven.

Wil je overstappen?

Belangrijke documenten