Brandverzekering

Verzekerd tegen meer dan alleen maar brand

Waar­om een brand­ver­ze­ke­ring bij Argenta?

Ruime dekking

Je aansprakelijkheid beschermd

Inhoud verzekerd tegen diefstal

Is een brand­ver­ze­kering ver­plicht?

Huur of verhuur je een woning in het Vlaamse of Waalse Gewest? Dan ben je wettelijk verplicht om een brandverzekering te hebben. Woon je in het Brusselse Gewest of ben je eigenaar van het huis waarin je woont? Dan ben je niet wettelijk verplicht om een brandverzekering te hebben. Maar als je er geen hebt kunnen de kosten bij een schadegeval hoog oplopen. Bijna 95 % van de eigenaars en 85 % van de huurders hebben een brandverzekering. Het is dan ook de meest genomen verzekering in België.

De brand­ver­ze­ke­ring: alleen bij brand?

Een brandverzekering moet wettelijk een aantal soorten schade dekken, zoals schade door natuurrampen, glasbreuk en waterschade. Eigenlijk is de term 'woonverzekering' dus correcter.

Opgelet! Diefstal wordt niet automatisch gedekt door je brandverzekering. Je kunt wel een extra waarborg aan je verzekering toevoegen die diefstal dekt.

Bescherm ook je gezin

Wil je naast je woning ook je gezin beschermen? Met een familiale verzekering ben je verzekerd bij schade aangericht door jou of iemand voor wie je verantwoordelijk bent. Je kunt voor een brandverzekering en familiale verzekering in één pakket kiezen. Voor een volledige bescherming van je thuis.

Ontdek ons aanbod

Wat doen bij scha­de, brand of een on­ge­val?

Schade aan je huis? Wees gerust, Argenta staat voor je klaar. Ontdek hoe je de schade doorgeeft en wat je verder nog moet weten over je brandverzekering.