Argenta lanceert een uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds voor professionele beleggers

12 oktober 2022

Argenta lanceerde vandaag onder zijn ‘covered bond’ uitgifteprogramma succesvol een vierde uitgifte van 500 miljoen euro Belgische covered bonds.

Onder impuls van stijgende marktrentes is de looptijd van 4 jaar beduidend korter dan de vorige uitgiftes. De covered bonds genieten een AAA-rating van Standard & Poor’s.

De uitgifteprijs bedraagt 99,874 % en de jaarlijkse coupon bedraagt 3,25 %. Dit geeft een rendement van 3,284% op jaarbasis.

Deze benchmark-uitgifte van Belgische covered bonds zal de naam en het kredietverhaal van Argenta als emittent op de obligatiemarkten verder versterken. Bovendien is dit voor Argenta een bijkomende bron van financiering.

Distributie

Op 11 oktober maakte Argenta zijn intentie bekend naar institutionele beleggers om een vierde uitgifte van Belgische covered bonds te lanceren. De gezamenlijke bookrunners waren Belfius, LBBW (Landesbank Baden-Württemberg), Barclays en Natixis.

De uitgifte werd, ondanks moeilijke marktomstandigheden door de geopolitieke spanningen en marktvolatiliteit, goed onthaald.

Bij aankondiging was de pricing guidance Mid Swap + 16bp.

Het orderboek bedroeg 60 minuten na de opening reeds meer dan 500 miljoen euro. Het bouwde vervolgens verder op tot boven 730 miljoen euro voor 35 verschillende investeerders. Finaal werd het boek gesloten om 11:30u aan een spread van 14bp.