Vernieuwde samenstelling van het directiecomité van Argenta

1 juni 2023

Sander Blommaert en Agnita Deweerdt vervoegen het directiecomité en de raad van bestuur van Argenta. Beide groeien hierbij intern door vanuit de Argenta-organisatie. Hun aanstelling is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.

Sander Blommaert, sinds januari 2017 CFRO en sinds augustus 2022 CEO van Argenta Nederland, neemt als lid van het directiecomité en de raad van bestuur van Argenta Spaarbank en Argenta Assuranties de verantwoordelijkheid op als CEO Argenta Nederland. Deze aanstelling bevestigt het huidige belang en de toekomstige ambitie van Argenta in Nederland.

Agnita Deweerdt, sinds juni 2019 directeur Distributie bij Argenta, wordt als Chief Officer Affluent & Zelfstandigen lid van het directiecomité en de raad van bestuur van Argenta Spaarbank en Argenta Assuranties. In deze functie neemt zij de commerciële en operationele verantwoordelijkheid op voor Vermogensbeheer (inclusief de asset management vennootschappen en levensverzekeringen), Ondernemen, Kantoren en Contactcenter. In deze functie wordt zij ook voorgedragen als lid van de raad van bestuur van Argenta Asset Management.

Ann Brands, sinds november 2016 lid van het directiecomité en de raad van bestuur als COO (Chief Operations Officer) van Argenta Spaarbank en Argenta Assuranties, neemt binnen het directiecomité de functie op van Chief Officer Retail. In deze functie neemt zij de commerciële en operationele verantwoordelijkheid op voor Gezin & Bescherming (dagelijks bankieren en schadeverzekeren), Wonen en Digitale kanalen.

Voor de andere leden van het directiecomité zijn er geen wijzigingen: dit zijn Peter Devlies, CEO sinds 1 januari 2023, Geert Ameloot, CFO, Brigitte Buyle, CIO en Gert Wauters, CRO.

Peter Devlies, CEO Argenta Bank- en Verzekeringsgroep: “Wij zijn verheugd Sander Blommaert en Agnita Deweerdt te verwelkomen als uitvoerend bestuurder van Argenta. Met hun aanstelling is het directiecomité van Argenta weer voltallig. Deze interne promoties bewijzen de sterkte van de talent pool van Argenta.”