Pro-plusrekening

Spaarrekening voor rechtspersonen

Nieuwe spaarrekening voor rechtspersonen*

Op 1 juli 2020 lanceert Argenta de Pro-plusrekening. Dat is een nieuwe niet-gereglementeerde spaarrekening voor rechtspersonen, groeperingen, juridische structuren zonder rechtspersoonlijkheid en feitelijke verenigingen. Daaronder vallen bijvoorbeeld een vzw, een bv en een VME (bekijk de volledige lijst).

Vanaf dan is de Pro-plusrekening de enige spaarrekening die je op naam van deze entiteiten kunt openen. 

Heb je al een spaarrekening op naam van een rechtspersoon* bij Argenta?

Dan wordt die rekening op 1 juli 2020 automatisch overgezet naar een Pro-plusrekening. Dat betekent concreet:

  • Je rekeningnummer blijft hetzelfde, alleen het type rekening verandert.
  • Je kunt nog altijd betalingen met de rekening uitvoeren in Argenta Internetbankieren en de Argenta-app. En het overzicht van je betalingen uit het verleden blijft zichtbaar in Argenta Internetbankieren en de Argenta-app.
  • De basisrente en getrouwheidspremie die je eventueel hebt opgebouwd op de spaarrekening voordat ze werd overgezet naar een Pro-plusrekening, ontvang je op 1 juli 2020.
  • Je betaalt geen kosten voor deze spaarrekening.

* Rechtspersonen zijn groeperingen, juridische structuren zonder rechtspersoonlijkheid en feitelijke verenigingen. Bekijk hier de volledige lijst van rechtspersonen.

Veelgestelde vragen

Belangrijke documenten

Niet helemaal tevreden?

Ook interessant

Starten met beleggen

Als je geld opzij wilt zetten, is sparen een prima keuze. Maar je kunt het ook beleggen. Bij Argenta doe je dat niet alleen. Onze kantoorhouders staan voor jou klaar met persoonlijk advies. Zij zoeken samen met jou naar een beleggingsproduct dat bij je past.