Verzekering in het Silver-pakket

Bescherm jezelf en je gezin met de Bijstand online veiligheid en de Online-aankoopverzekering

Waarom een verzekering tegen online fraude?

Bescherming bij online aankopen

Bijstand bij identiteitsdiefstal en aantasting online reputatie

Bijstand bij misbruik van je betaalmiddelen op het internet

Bescherm je tegen online fraude

We regelen tegenwoordig veel online: onze bankzaken, nieuwe kleren, contact met familie en vrienden. Handig, maar het gemak van online heeft ook een keerzijde: online fraude, identiteitsdiefstal en reputatieschade loeren om de hoek. Dankzij het verzekeringspakket1 van het Silver-pakket kun je technische, juridische en psychologische bijstand aanvragen als het misloopt. Dit verzekeringspakket vind je ook in het Gold-pakket2.

1 Meer informatie over de voorwaarden, uitsluitingen en beperkingen van het verzekeringspakket vind je in de algemene voorwaarden van de verzekering met polisnummer 2.050.148, onderschreven door Argenta Spaarbank nv, bij Inter Partner Assistance, erkend door de Nationale Bank van België onder het nummer 0487.

Bijstand online veiligheid

Wordt je identiteit gestolen of je reputatie aangetast op het internet? Of overkomt het iemand van je gezin? Dan zijn er drie vormen van bijstand waarop je een beroep kunt doen:

  • Je kunt een expert laten aanstellen die je bijstaat:
  • Hij onderzoekt je case en maakt een rapport op met aanbevelingen.
  • Hij spoort de websitebeheerder op die jouw gestolen gegevens heeft en verwerkt of die verantwoordelijk is voor het bewuste bericht.
  • Hij doet het nodige om de links en de gekende kopieën ervan te verwijderen en bezorgt je daarover een rapport.
  • Je kunt via de verzekeraar een beroep doen op psychologische ondersteuning met een maximum van drie raadplegingen per jaar.
  • Je kunt 24/7 bellen naar een hulplijn voor informatie, met een maximum van drie oproepen per jaar. Zo kun je onder andere juridische informatie krijgen.

Online-aankoopverzekering

Kocht je een product online en werd het niet of beschadigd geleverd? Als je bestelling na een klacht bij de handelaar niet (of niet conform) geleverd wordt, dan kan het bedrag van het niet-geleverde of niet-conform-geleverde product via de Online-aankoopverzekering terugbetaald worden.

Voorbeelden van online fraude

  • Iemand bewerkt foto’s van je tienerdochter op een ongepaste manier en post ze op sociale media, met alle gevolgen van dien. De foto’s zijn met een nepaccount gepost, waardoor je geen idee hebt wie erachter zit.
  • Je ontvangt plots berichten van familie, vrienden en kennissen dat ze verbaasd zijn over wat ze lezen op een socialmediaplatform. Blijkbaar heb je aangekondigd dat je ontslag hebt genomen. Iemand heeft je inloggegevens misbruikt om in jouw naam valse berichten te verspreiden en zo je online reputatie te schaden.            

Ik werd gestalkt op mijn Facebookpagina. Dankzij de verzekering in mijn Silver-pakket kon ik een technisch expert inschakelen om de stalking te stoppen. Ik kon ook drie sessies volgen bij een psycholoog.

– Nele Eeklo

Ik kocht online producten, maar niet alles werd geleverd. Mijn klacht bij de handelaar viel in dovemansoren maar dankzij de Online-aankoopverzekering kreeg ik mijn geld terug.

– Paul Wommelgem

Verzekering gekoppeld aan het Silver-​pakket

E-reputatieschade

Bijstand online veiligheid

Ben je slachtoffer van laster, beledigingen of werden je privégegevens onwettig openbaar gemaakt via tekst, afbeeldingen of video’s op een blog, forum, sociaal netwerk of website? Dan kun je een beroep doen op deze verzekering.

Identiteitsdiefstal

Bijstand online veiligheid

Word je identiteit misbruikt door een derde voor het uitvoeren van een frauduleuze handeling die schade toebrengt? Dan kan deze verzekering tussenkomen.

Fraudeleus gebruik van betaalmiddelen

Bijstand online veiligheid

Werden cheques op jouw naam (met uitzondering van reischeques), debet- en kredietkaarten of elektronisch geld ongeoorloofd gebruikt op het internet? Dan kan deze verzekering tussenkomen.

Aankopen op het internet

Online-aankoopverzekering

Deze verzekering geldt voor nieuwe roerende goederen met een waarde tussen 50 en 5.000 euro (inclusief btw) die je aankoopt bij een e-handelaar (met officiële vestiging in EU) en die niet of niet-conform geleverd worden.

De exacte omschrijving van de voorwaarden, uitsluitingen en beperkingen vind je terug in de algemene voorwaarden.

Hoe een beroep doen op deze verzekering?

Wil je een vergoeding of schadeloosstelling aanvragen voor een van de verzekeringen die zijn inbegrepen bij het Silver-pakket?

2 Meer informatie over de voorwaarden, uitsluitingen en beperkingen van het verzekeringspakket, vind je in de algemene voorwaarden van de verzekering met polisnummer 2.060.149, onderschreven door Argenta Spaarbank nv, bij Inter Partner Assistance, erkend door de Nationale Bank van België onder het nummer 0487.