Hoe activeer ik de contactloze betaalfunctie?

Ontving je een nieuwe debetkaart? Dan is de contactloze betaalfunctie standaard ingeschakeld op deze kaart. Je moet wel eerst nog een verrichting doen waarbij je de kaart in een terminal steekt en de betaling bevestigt met je pincode. Daarna kun je de kaart ook contactloos gebruiken. Zo kan niemand anders de kaart misbruiken zonder de pincode vóór jouw eerste verrichting. 

Hoe werkt de contactloze betaalfunctie?

  • Om contactloos te betalen hou je de kaart dicht bij de betaalterminal. Je pincode heb je niet nodig als het om een klein bedrag gaat:
    • Tot 50 euro per verrichting zonder pincode
    • Tot een totaalbedrag van 100 euro aan opeenvolgende verrichtingen zonder pincode
    • Voor verrichtingen boven 50 euro moet je je pincode invoeren als extra beveiliging
  • Je kunt altijd contactloos betalen als de contactloze betaalfunctie geactiveerd is. Is het bedrag groter dan 50 euro of heb je de daglimiet bereikt? Dan moet je wel je pincode invoeren, maar ook dan hoef je de kaart niet in de terminal te steken.
  • Je kunt de contactloze functie uitschakelen via de Argenta-app. Zo kan niemand jouw kaart misbruiken als je ze verliest. Maar je kunt dan zelf ook geen verrichtingen doen aan betaalterminals zonder gleuf en klavier (bijvoorbeeld sommige betaalterminals in parkings). Wil je de functie terug gebruiken? Dan kun je ze via de Argenta-app weer inschakelen.

Met de kaarten van Argenta kun je contactloos betalen. Je herkent deze betaalfunctie aan het   symbool.

Heb jij nog een kaart zonder contactloze betaalfunctie? Bij de vernieuwing van je kaart krijg je automatisch een kaart waarmee je wel contactloos kunt betalen.