({{model.notifications.length}}):

{{ userAgent }}

Manageable area
Reordering, deleting and adding items
is allowed on regular pages

Veilig betalen - 3d secure

Met uw Argenta bankkaarten kan u voortaan snel, eenvoudig en veilig betalen op internet. En u bepaalt zelf of u de aankoop met uw debetkaart of uw kredietkaart wenst te doen.

Veilig betalen op internet

Hoeveel kost een internetbetaling met 3D secure mij?

De internetbetaling met 3D Secure is gratis.

Wanneer vindt de afrekening van mijn aankoop op internet plaats?

Uw aankoop bij een online handelaar verschilt niet van een aankoop bij een gewone handelaar. Betaalt u via Maestro, dan zal uw rekening meteen gedebiteerd worden voor het bedrag van de aankoop. Betaalt u via uw kredietkaart, dan zal de betaling mee worden opgenomen op de uitgavenstaat van dezelfde maand.

Wat zijn MasterCard SecureCode en Verified by Visa?

MasterCard SecureCode en Verified by Visa zijn diensten ontwikkeld door MasterCard en Visa om ervoor te zorgen dat u online in alle veiligheid met uw kredietkaart kunt betalen. In plaats van enkel uw kredietkaartnummer en de vervaldag te vermelden bij een internetaankoop met uw kredietkaart moet u zich bovendien identificeren als rechtmatige houder van de kaart. Dat noemt men 3D Secure. Om de betaling te verifiëren moet u in het bezit zijn van een Digipass.

Hoe kan ik van 3D secure gebruik maken?

U hebt al een debetkaart of kredietkaart en maakt al gebruik van Argenta Internetbankieren? Dan kunt u onmiddellijk aan de slag. 
Beschikt u nog niet over een debetkaart of kredietkaart van Argenta, dan kunt u die bij uw kantoorhouder aanvragen. 
Beschikt u nog niet over een Digipass van Argenta, dan kunt u die ook via uw kantoor aanvragen. Uw kantoorhouder licht u dan graag de voordelen van ons gratis Internetbankieren toe.

Is mijn debetkaart meteen bruikbaar voor een veilige betaling op internet via de Maestrofunctie?

Voordat u uw kaart kunt gebruiken voor een betaling op internet, moet u de kaart activeren door een verrichting in een winkelpunt of op een geldautomaat uit te voeren.

Ik probeer op internet te betalen via de Maestrofunctie op mijn debetkaart, maar dat lukt niet.

Als de internethandelaar het Maestrologo vertoont en u de de betaling niet kunt uitvoeren, dan komt dat misschien omdat uw kaart nog niet werd geactiveerd. U activeert uw kaart voor 3D secure door eerst een verrichting in een winkelpunt of op een geldautomaat uit te voeren.

Hoe weet ik of een site veilig is?

Voor betalingen met Visa en MasterCard, verzekert u zich ervan dat de logo's MasterCard SecureCode of Verified by Visa op de site voorkomen. Meestal vindt u die op de betaalpagina van de online handelaar. 
Voor betalingen via uw debetkaart, kijkt u of het Maestrologo op de site vermeld wordt.


Hoe beschermt 3D secure mij?

De beveiliging geldt zowel voor de handelaar als voor de kaarthouder. 
De kaarthouder is zeker dat de gegevens van zijn kaart beschermd zijn en dat de betaling enkel kan doorgaan nadat hij zich heeft geïdentificeerd als rechtmatige houder van de kaart. Doet hij dat niet dan zal de betaling worden geweigerd.

Is deze manier van betalen met identificatie verplicht op sites met het logo van Maestro, MasterCard SecureCode of Verified by Visa?

Ja, het is juist het verplichte karakter dat de veiligheid van dit systeem waarborgt.

Kan mijn partner zijn of haar kaart gebruiken en tekenen met mijn Digipass?

Ja. De Digipass controleert de code van de debetkaart of kredietkaart die in de Digipass wordt gestoken. Bent u de rechtmatige kaarthouder en kent u de code, dan kunt u dus gerust de Digipass gebruiken van uw partner om de transactie veilig te laten verlopen.