Vei­lig Argenta Internetbankieren gebruiken

Even veilig als in je vertrouwde kantoor

Wanneer je online bankiert, is het belangrijk dat je dat op een veilige manier doet. Het internetbankieren van Argenta is uitgebreid beveiligd, maar je kunt zelf ook heel wat doen om veilig online te bankieren. 

Hoe zorgt Argenta er­voor dat je vei­lig on­li­ne ban­kiert?

Gebruik van https

Bij Argenta bankier je online in een beveiligde omgeving. Je gegevens zijn beschermd tegen inbraakpogingen dankzij een uitgebreid systeem van filters, scanningtools, firewalls en andere beveiligingsmaatregelen.

Homebank.argenta.be is een beveiligde site. Zo'n site herken je aan:

 • De structuur van het webadres: het begint met 'https' met de 's' van 'secure'
 • Het slotje in de adresbalk van je browser

De uitwisseling van informatie tussen je computer en de bank gebeurt gecodeerd (via het Secure Socket Layer-protocol). Zo blijven je gegevens vertrouwelijk.

Persoonlijke toegang (response code)

Je krijgt altijd een persoonlijke toegang tot je bankgegevens via een unieke sleutel die wordt gevormd door de combinatie van een unieke nummercode die telkens opnieuw wordt aangemaakt, je kaartnummer en je geheime code.

Gebruik van digipas

Met je digipas bankier je in alle veiligheid. De digipas van Argenta genereert telkens een elektronische handtekening die maar één keer en gedurende één minuut geldig is. Na vijf mislukte inlogpogingen wordt je abonnement veiligheidshalve geblokkeerd.

Gebruik van itsme®

Met itsme® log via een veilige manier in op Internetbankieren door gebruik te maken van je smartphone. Je hebt hierbij de itsme app geïnstalleerd en je profiel is gekoppeld aan je gsm nummer. Na het ingeven van je gsm nummer heb je 3 minuten de tijd om op je smartphone je unieke code in te geven. Hierna wordt je automatisch aangemeld op Argenta Internetbankieren op je laptop.

Extra veiligheid 

Re­gel­ma­ti­ge up­da­te van onze sys­te­men

Onze website wordt geregeld aangepast aan de nieuwste standaarden op het vlak van comfort en veiligheid. Dat gebeurt volledig automatisch. En je wordt altijd geïnformeerd als we iets aanpassen of nieuwe functies toevoegen.

Automatisch afsluiten van sessie na inactiviteit

Argenta sluit je sessie automatisch af als er 5 minuten niets gebeurt in de sessie. Je moet dan opnieuw inloggen.

Hoe zorg je er zelf voor dat je vei­lig on­li­ne ban­kiert?

Het is belangrijk dat je je computer, smartphone en tablet goed beveiligt en dat je je digipas veilig gebruikt. Zo geef je hackers geen kans. Hieronder vind je enkele tips.

Je computer beveiligen

 • Installeer software-updates zodra ze beschikbaar zijn.
 • Zorg ervoor dat je draadloos netwerk (wifi) beveiligd is.
 • Installeer geen illegale of onbekende software.
 • Vergrendel je computer wanneer je hem niet gebruikt. Zo voorkom je dat iemand moeiteloos toegang krijgt tot je persoonlijke gegevens en toepassingen.
 • Is je computer verloren of gestolen? Laat dan je internetbankieren blokkeren. Neem daarvoor zo snel mogelijk contact op met je Argenta-kantoorhouder of onze klantendienst.
 • Gebruik altijd het besturingssysteem of de internetbrowser die we aanraden voor het internetbankieren.

Je smartphone of tablet beveiligen

 • Vergrendel je smartphone of tablet. Zo voorkom je dat iemand moeiteloos toegang krijgt tot je persoonlijke gegevens en toepassingen. 
 • Installeer alleen applicaties via de officiële appstores van Apple, Google of Windows.
 • Gebruik geen van rooted of jailbroken mobiele toestellen. Deze omzeilen de beveiliging van je mobiel besturingssysteem.
 • Gebruik altijd de meest recente versie van onze apps. Hetzelfde geldt voor het besturingssysteem van je toestel.
 • Log onmiddellijk uit als je klaar bent met het gebruiken van de Argenta-app of als je je mobiel toestel onbeheerd ergens achterlaat.

Je digipas veilig gebruiken

 • Hou de codes die je met je Argenta-digipas genereert en de pincode van je debetkaart geheim. Ze geven immers toegang tot je rekeningen. Argenta zal je nooit vragen om die codes door te geven, ook niet per e-mail, sms of telefoon.  
 • Lees altijd aandachtig de boodschappen op het scherm van je digipas. Zo weet je altijd welke transacties je precies uitvoert.
 • Wees waakzaam wanneer de manier waarop je je aanmeldt of betalingen tekent in het internetbankieren anders is dan gewoonlijk. Krijg je bijvoorbeeld onverwacht de vraag om met je kaartlezer een code te genereren en in te voeren? Stop dan onmiddellijk.

Relevante links