Nieuws

 • De Argenta-app in een nieuw jasje

  Het menu in de Argenta-app staat voortaan onderaan op het scherm. En het blijft daar altijd staan. Op elke pagina. Zo navigeer je nog sneller door de app.

 • 69 % van de 12- tot 13-jarigen krijgt zakgeld in vlaanderen

  Argenta voerde dit voorjaar een consumentenonderzoek uit rond het omgaan met geld en het zelfstandig bankieren door kinderen en jongeren. 621 ouders van kinderen tussen 2 en 19 jaar deden mee aan het onderzoek, zowel Argenta-klanten als niet-klanten.

 • 77 % van de ouders spaart voor de kinderen

  Argenta onderzocht het spaargedrag van ouders voor hun kinderen. Daaruit bleek dat maar liefst 77 % van de ouders geld opzijzet voor de kinderen. Gemiddeld gaat het om 821 euro per kind per jaar.

 • Internetbankieren in een nieuw jasje

  We hebben het internetbankieren in een nieuw, moderner jasje gestoken.

 • Update je persoonsgegevens via onze bankautomaten

  Als bank zijn we wettelijk verplicht om jouw persoonsgegevens te bewaren. Die moeten volledig en correct zijn. Daarom is het belangrijk dat je ontbrekende of gewijzigde gegevens zo snel mogelijk doorgeeft. Dat kan via het loket, maar vanaf nu ook via onze bankautomaten.

 • Opgelet voor fenomeen ‘muilezels’ of ‘geldezels’

  Fraudeurs zijn voortdurend op zoek naar personen die als tussenschakel kunnen dienen om gestolen geld door te sluizen.

 • Tijdelijke sluiting van een aantal Argenta-bankautomaten

  Je hebt het waarschijnlijk al vernomen in de media. De afgelopen maanden gebeurden er een aantal plofkraken op Argenta-bankautomaten. Daarom zijn we genoodzaakt een aantal bankautomaten buiten dienst te stellen. We installeren zo snel mogelijk nieuwe, specifiek beveiligde bankautomaten. Tot dan kun je aan een aantal bankautomaten geen geld afhalen.

 • Argenta bouwt klantgedreven en duurzaam aan de toekomst

  Vandaag stelde het directiecomité van Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv zijn jaarresultaten voor. Argenta behaalde in 2018 ondanks de aanhoudende lagerenteomgeving en belangrijke investeringen in IT-infrastructuur, digitalisering en adviesverlening een bevredigend resultaat. Argenta stelt zijn klanten centraal en zet zich actief in voor een duurzame toekomst.

 • Argenta en PSD2

  De banksector staat voor een ingrijpende verandering: de Europese betaalrichtlijn PSD II komt eraan. We leggen je graag uit wat PSD II precies is en wat het voor jou zal betekenen.

 • Argenta maakt voor 2018 winstdeling bekend

  Heb je een Argenta Life Plan, Argenta-Flexx, Kapitaal Plus, Leven Plus of Jeugdspaarplan? Dan hebben we mogelijk goed nieuws voor jou: Argenta keert voor 2018 winstdeling uit!

 • De duurzame lat ligt hoog

  Duurzaamheid staat centraal in alles wat we bij Argenta doen. De volgende jaren leggen we de duurzame lat nog wat hoger. Zo willen we tegen 2030 volledig CO2-neutraal zijn. En steunen we het initiatief Sign for my Future.

 • Nieuw: overschrijven binnen 5 seconden via Argenta-app

  Argenta springt mee op de trein van de ‘instantoverschrijvingen’, die bovendien gratis zijn voor al zijn appgebruikers. Je schrijft een bedrag over en binnen 5 seconden ziet de begunstigde het al op zijn rekening staan. Deze nieuwe manier van overschrijven wordt stap voor stap uitgerold voor alle Argenta-klanten.

 • Tariefverlaging renovatielening en korting op de brandverzekering

  Batibouw staat weer voor de deur. Heb jij plannen om te verbouwen? Dan helpen we je daar graag bij. Op 11 februari daalde het tarief van de renovatielening van 2,95 % naar 2,50 %. Het tarief van de ecologische renovatielening daalde van 1,95 % naar 1,50 %. Bovendien geven we vanaf 18 februari een tijdelijke korting van 20 % op de premie van onze brandverzekeringen Verzekerd Wonen en Verzekerd Wonen+.

 • Argenta opnieuw in de prijzen bij de Stemming Bank van het Jaar 2019

  Bankshopper organiseerde de verkiezing Bank van het jaar 2019. Onze klanten en medewerkers stemden Argenta tot winnaar in de categorieën 'Zichtrekening van het jaar 2019’ en ‘Spaarrekening van het jaar 2019’ en gaven ons de zilveren medaille in de categorieën ‘Bank van het Jaar 2019’ en ‘Hypotheek van het Jaar 2019’.

 • Argenta wint Bank Award Algemene Tevredenheid

  Argenta was net als vorig jaar genomineerd voor de Spaargids.be Bank Awards. Op basis van een enquête polst Spaargids daarbij naar de tevredenheid van klanten over hun bank.

 • Aanrekening 0,15 euro recht op geschriften

  Bij de intrestafrekening van 1 januari 2019 werd er op je zichtrekening een bedrag van 0,15 euro aangerekend. Het gaat hier om het recht op geschriften. Dat is een wettelijk verschuldigde taks die wordt aangerekend bij elke interestberekening op een zichtrekening, ongeacht of je positieve, negatieve of geen interesten hebt.