Vei­lig on­li­ne ban­kie­ren

Wanneer je online bankiert, is het belangrijk dat je dat op een veilige manier doet. Het internetbankieren en de app van Argenta zijn uitgebreid beveiligd, maar je bent ook zelf verantwoordelijk voor de manier waarop je ze gebruikt.

Hoe zorgt Argenta er­voor dat je vei­lig on­li­ne ban­kiert?

Argenta In­ter­net­ban­kie­ren

Gebruik van https

Bij Argenta bankier je online in een beveiligde omgeving. Jouw gegevens worden binnen de bank beschermd tegen inbraakpogingen dankzij een complex systeem van filters, scanningtools, firewalls en tal van andere beveiligingsmaatregelen.

Homebank.argenta.be is een beveiligde site. Zo’n site herken je aan:

  • de structuur van het webadres: het webadres begint met ‘https’ met de ‘s’ van secure;
  • het slotje in de adresbalk van je browser.

De uitwisseling van informatie tussen jouw computer en de bank gebeurt gecodeerd (via het Secure Socket Layer-protocol). Zo blijven je gegevens vertrouwelijk.

Persoonlijke toegang (response code)

Je krijgt altijd een persoonlijke toegang tot jouw bankgegevens via een unieke sleutel die wordt gevormd door de combinatie van een telkens opnieuw aangemaakte nummercode, jouw kaartnummer en jouw geheime code.

Gebruik van digipas

Met je digipas bankier je in alle veiligheid. De digipas van Argenta genereert telkens een elektronische handtekening die maar één keer en voor een beperkte tijd geldig is. Na vijf mislukte inlogpogingen wordt je abonnement veiligheidshalve geblokkeerd.

Gebruik van de itsme-app

Naast de digipass kan je ook gebruik maken van de itsme app om in te loggen op je Internetbankieren account. Je hebt hiervoor enkel je smartphone en de itsme app op deze smartphone nodig. Als je kiest om aan te melden op deze manier zal je de itsme app openen en daar je unieke code van 5 cijfers moeten ingeven. Hierna ben je beveiligd ingelogd op Internetbankieren.

Regelmatige update van onze systemen

Onze website www.argenta.be wordt geregeld aangepast aan de nieuwste standaarden op het vlak van comfort en veiligheid. Dat gebeurt volledig automatisch. En je wordt altijd geïnformeerd als we iets wijzigen of als we nieuwe functies toevoegen.

Sessie automatisch afsluiten na inactiviteit

Argenta breekt jouw sessie automatisch af wanneer die 15 minuten ongebruikt blijft. Je moet dan opnieuw inloggen.

Argenta-app

  • Wij beveiligen jouw gegevens met de modernste encryptiesystemen. Daardoor kun je veilig bankieren zonder dat er iets met je gegevens gebeurt.
  • Als je 3 minuten niet actief bent, wordt je verbinding automatisch verbroken.
  • Als je 5 keer na elkaar een foutieve pincode ingeeft, dan wordt je profiel gedeactiveerd. Je moet je dan opnieuw met je digipas registreren.
  • Er is een maximumbedrag van toepassing voor al je verrichtingen. Je kunt dat bedrag zelf aanpassen.
  • Hoge bedragen kun je alleen overschrijven door te bevestigen met je digipas.
  • Als er ongewone of verdachte transacties plaatsvinden, worden die automatisch aan ons gesignaleerd.
  • Je persoonlijke gegevens en bankgegevens worden niet op je toestel bewaard. 

Hoe zorg je er zelf voor dat je veilig online bankiert?

Denk je dat je slachtoffer bent van phishing?

Relevante links