Vincent Coppée

Vincent Coppée

‘Goed investeren vereist een perfect evenwicht tussen de overtuiging om je ideeën te volgen en de flexibiliteit om je fouten te erkennen.’

Michael Steinhardt, oud-beheerder van Amerikaanse fondsen

Studies en professionele carrière

Vincent werd geboren in 1969. Hij studeerde in 1992 af in de richting Economische wetenschappen aan de universiteit van Namen en vervolledigde die studie met een diploma in europese studies aan de Katholieke Universiteit van Leuven in 1993.

Hij begon zijn carrière in 1994 bij de Generale Bank (later Fortis Bank) als beleggingsadviseur. Later werd hij verantwoordelijk voor het portefeuillebeheer bij MeesPierson, de divisie private banking van de bank. Hij werkte nadien kort bij HSBC Dewaay en vervolgde zijn carrière tien jaar lang bij Petercam. Hij was er verantwoordelijk voor de afdeling Investment Desk en nam deel aan de strategische raad, de beheersraad en de raad voor de lancering van duurzame investeringen. Vincent vervolgde zijn carrière bij CBP Quilvest en startte in mei 2019 bij Argenta.

Waarom Argenta?

De groeidynamiek van de bank en de kwaliteit van de medewerkers spraken Vincent heel erg aan. Argenta is een bank voor mensen en dicht bij mensen. Ook de sterke focus op duurzaamheid, zowel in de investeringspolitiek als bij de bank in het algemeen, speelden een rol in zijn keuze voor Argenta. Bovendien is het beheerteam waarin hij werkt bijzonder competent, dynamisch en solidair.

Naast het werk

Vincent is gepassioneerd door geschiedenis, en vooral het politieke en strategische aspect ervan. Hij vindt het verbazingwekkend en interessant hoe de mens de neiging heeft om telkens opnieuw hetzelfde gedrag en dezelfde redeneringen te herhalen doorheen de tijd, ook al veranderen de omstandigheden. Die vaststelling komt weleens van pas wanneer hij het gedrag op de markten bestudeert.