Xander Michielsen

Xander Michielsen

‘Compound interest is the eighth wonder of the world. He who understands it, earns it. He who doesn’t, pays it.

Albert Einstein

Studies en professionele carrière

Xander behaalde een master in finance & risk management aan de Katholieke Universiteit Leuven. Nadien specialiseerde hij zich en koos voor de internationale opleiding Master in Finance aan de Antwerp Management School. Dat is een intensief traject waarin de kwantitatieve kant van de financiële markten uitgebreid wordt behandeld, evenals de noodzakelijke kennis, analytische en praktische vaardigheden om managementbeslissingen te nemen. Vandaag is hij gastdocent in diezelfde opleiding.

Verder legde Xander succesvol het driejarig CFA-programma (CFA = Chartered Financial Analyst) af. Dat is een prestigieuze kwalificatie op het vlak van portefeuillebeheer. In 2019 sloot hij zich aan bij de CFA-community. Het CFA Institute verbindt wereldwijd professionals die actief zijn op de financiële markten. 

Xander startte zijn carrière bij Argenta in 2015. Hij werkt mee aan de organisatie van het fondsenbeheer. Hij is medebeheerder van de kernfondsen, de thematische en geografische fondsen. Zijn focus ligt daarbij vooral op het vergrijzingsthema. 

Waarom Argenta?

Argenta is een familiebank en dat merk je aan de bedrijfscultuur. Xander vindt het belangrijk om impact te hebben en hecht veel belang aan de waarden en normen die Argenta uitdraagt. Het belangrijkste is dat de klant altijd op de eerste plaats komt en dat investeringsbeslissingen altijd in het belang van de klant genomen worden. Zo streeft Xander mee naar een duurzamere en transparantere financiële sector, ook binnen het fondsenbeheer. 

Naast het werk

Xander was van jongs af aan gebeten door de financiële markten en het beurswezen. Het inkomen dat hij uit vakantiejobs haalde, belegde hij steevast. Als student won hij zelfs de nationale beleggerscompetitie. Daarnaast is Xander ook scoutsleider geweest en is hij een bedreven beoefenaar van capoeira, een Braziliaanse krijgskunst.