Argenta PSD2 API Platform

Argenta heeft een hypermodern API-platform geïnstalleerd, waar erkende Third Party Providers (TPP’s) onze gespecialiseerde Application Programming Interfaces (API’s) kunnen gebruiken om innovatieve oplossingen te bouwen. 

Onze API’s zijn ontworpen met een focus op gebruiksgemak. Zo kun jij je als ontwikkelaar concentreren op het creëren van een optimale gebruikerservaring voor de klant.

Veilig

Het API-platform van Argenta is ontwikkeld en getest volgens strikte veiligheidsnormen. Alleen erkende TPP’s kunnen onze API’s gebruiken. Zo garanderen wij dat onze klanten zich ook in het nieuwe openbankinglandschap veilig kunnen voelen bij Argenta. Tegelijkertijd kunnen zij volop profiteren van alle innovatieve services die hierin gebouwd worden door ontwikkelaars zoals jij.

Developer Portal

Argenta biedt een Developer Portal, waarop al onze API’s duidelijk gedocumenteerd staan. Hier kun je applicaties aanmaken en beheren. Het portaal bevat ook een overzichtelijke implementatiegids om je te helpen wanneer je onze API’s gebruikt.

Sandbox

Wij bieden een uitgebreide sandboxomgeving met ruime testdatasets en gesimuleerde tekenmethodes om je applicatie te ontwikkelen en te testen. Ons support team staat altijd klaar om je te helpen om je applicatie gebruiksklaar te krijgen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons support team via InfoPSD2@argenta.be.

Continue Ontwikkeling

Net zoals de openbankingmarkt in volle evolutie is, optimaliseren wij constant onze API’s en voegen we nieuwe API’s toe. Zo zorgen wij ervoor dat ons API-platform een ideale partner is voor jou als ontwikkelaar om innovatieve oplossingen op te bouwen en meerwaarde te creëren voor de klant.

API's

 • Account Information Service (AIS)

  De ‘Account Information Service’ is een API waarmee erkende Account Information Service Providers (AISP’s) met de toestemming van de klant rekeninginformatie kunnen opvragen van alle toegestane Argenta-zichtrekeningen.

 • Payment Initiation Service (PIS)

  De ‘Payment Initiation Service’ is een API waarmee erkende Payment Initiation Service Providers (PISP’s) in naam van de klant een SEPA-overschrijving kunnen initiëren op Argenta-zichtrekeningen.

 • Confirmation of Funds (CoF)

  Dankzij deze API kun je met toestemming van de klant informeren of een bepaalde rekening voldoende saldo bevat om een transactie uit te voeren.

 • Authorization

  Met deze API kan een TPP de Argenta-tekenmethodes voor Strong Customer Authentication (SCA) gebruiken en tokens verkrijgen voor de toegang tot de andere API’s volgens de OAuth2 standaard.