Welke veiligheidskenmerken neemt Argenta in aanmerking?

Je krijgt 10 % korting op de premie Burgelijke Aansprakelijkheid als je auto is uitgerust met minstens twee van volgende veiligheidskenmerken.

Parkeerhulp

Door middel van geluid of visuele signalisatie wordt schade vermeden bij het parkeren of tijdens manouvres. Sommige systemen kunnen een vrije parkeerplaats zoeken of autonoom manouvres uitvoeren.

Komen in aanmerking: parkeersensoren, parkeerradar, hindernissendetector, vooruitrijcamera of achteruitrijcamera, automatisch inparkeren, systeem dat de grootte van een parkeerplaats meet en andere gelijkaardige systemen.  

Dode hoeksignalisatie

Via een camera of radar wordt de bestuurder verwittigd als er zich een voertuig in de dode hoek bevindt. Zo kan hij veilig van rijstrook veranderen.

Komen in aanmerking: dode hoeksignalisatie blind spot system, blind spot warning en andere gelijkaardige systemen. 

Remhulp

Dit systeem zorgt ervoor dat de auto automatisch vertraagt of eventueel zelfs een noodstop uitvoert om een aanrijding te voorkomen. Sommige systemen detecteren ook voetgangers, fietsers en dieren. 

Komen in aanmerking: automatic emergency braking, automatisch noodstopsysteem, brake assist, en andere gelijkaardige systemen. 

Adaptive cruise control

Dit is een snelheidsregelaar die de snelheid van de wagen automatisch aanpast aan die van de voorganger. Met behulp van een afstandsradar detecteert hij de auto voor u en zorgt hij ervoor dat dat u automatisch afstand houdt. 

Komen in aanmerking: adaptive cruise control, adoptive of advanced cruise control, file assistent en andere gelijkaardige systemen. 

Rijstrookondersteuning

Als u afwijkt van uw rijstrook waarschuwt dit systeem u. Sommige systemen corrigeren u zelfs automatisch

Komen in aanmerking: lane support, lane assistent, lane departure warning en andere gelijkaardige systemen.

Ver­moeid­heids­her­ken­ner

Dit systeem meet uw alertheid en vermoeidheid op basis van uw rijgedrag en de knipperfrequentie van uw ogen. Het systeem waarschuwt u en raadt eventueel een rustpauze aan. 

Komen in aanmerking: attention assist, driver drowsiness detection, drowsiness alert en andere gelijkaardige systemen.

Opgelet!

Niet alle veiligheidskenmerken die op de markt zijn komen in aanmerking voor de korting van 10 %.
Deze komen niet in aanmerking: eCall noodroepsysteem, elektronisch stabibliteitsprogramma, ABS-remsysteem, veiligheidsgordels, airbags, handenvrij bellen, bediening aan het stuur, bandendrukcontrolesysteem, cruisecontrol, navigatiesysteem, vertrekhulp op hellingen, snelheidsbegrenzer, verkeersbordherkenning.

Disclaimer