Met welke veiligheidskenmerken krijg je korting?

Je krijgt 10 % korting op de premie Burgelijke Aansprakelijkheid als je auto is uitgerust met minstens twee van de volgende veiligheidskenmerken.

Dodehoeksignalisatie

Via een camera of radar word je bestuurder verwittigd als er een voertuig in de dode hoek rijdt.. Zo kan hij veilig van rijstrook veranderen. De meeste systemen hebben waarschuwingslampjes bij of op de zijspiegels.

Komen in aanmerking: BSW (Blind Spot Warning), Blind Spot system en andere gelijkaardige systemen

Automatisch noodstopsysteem (AEB)

Dit systeem zorgt ervoor dat de auto automatisch vertraagt of eventueel zelfs een noodstop uitvoert om een aanrijding te voorkomen. Sommige systemen detecteren ook voetgangers, fietsers en dieren.

Komen in aanmerking: AEB (Automatic Emergency Braking), AEB Pedestrian, AEB Cyclist en andere gelijkaardige systemen

Adaptive cruise control

Dit is een snelheidsregelaar die de snelheid van de wagen automatisch aanpast aan die van de voorganger. Met behulp van een afstandsradar detecteert het systeem de auto voor jou en zorgt het ervoor dat je en zorgt hij ervoor dat u automatisch afstand houdt.

Komen in aanmerking: ACC (Adaptive Cruise Control), ADA (Active Driving Assistance) en andere gelijkaardige systemen

Rijstrookondersteuning

Als je afwijkt van je rijstrook zonder je richtingaanwijzer te gebruiken, waarschuwt dit systeem jou. Sommige systemen corrigeren je zelfs automatisch (Lane Departure Assist).

Komen in aanmerking: LKA (Lane Keeping Assist), Lane Support, Lane Departure Warning System, Lane Departure Assist en andere gelijkaardige systemen

Ver­moeid­heids­her­ken­ner

Dit systeem meet je alertheid en vermoeidheid op basis van je rijgedrag en de knipperfrequentie van je ogen. Het systeem waarschuwt je en raadt eventueel een rustpauze aan.

Komen in aanmerking: Attention Assist, DDR (Driver Drowsiness Recognition/Detection) en andere gelijkaardige systemen

Opgelet!

Niet alle veiligheidskenmerken die op de markt zijn komen in aanmerking voor de korting van 10 %.
Deze komen niet in aanmerking: eCall noodroepsysteem, elektronisch stabiliteitsprogramma, ABS-remsysteem, veiligheidsgordels, airbags, handenvrij bellen, bediening aan het stuur, bandendrukcontrolesysteem, cruise control, navigatiesysteem, vertrekhulp op hellingen, snelheidsbegrenzer, verkeersbordherkenning, parkeerhulp.

Disclaimer