1. Je kiest voor een­voud

Van onze selectie van beleggingen...

Zelf een beleggingsportefeuille samenstellen is niet makkelijk. Er zijn honderdduizenden verschillende aandelen en obligaties, verspreid over tal van landen en sectoren, en elk met hun eigen specifieke kenmerken.

Daarom helpen wij je een handje.

Samen met een team van experten volgen wij de internationale beurzen op de voet. Elke dag analyseren ze de beurscijfers. Ze lichten bedrijven door en maken prognoses voor de toekomst. Uit al die data filteren ze de meest kwalitatieve aandelen en obligaties. En ze selecteren daarbij zowel actieve als passieve fondsen.

… naar jouw selectie van beleggingen.

Vervolgens gaan we met jou rond de tafel zitten om die selectie te verfijnen. Op basis van je verwachtingen bepalen we doelen en per doel maken we een beleggersprofiel op. Zo kun je voor je pensioen dat nog ver weg is een eerder dynamisch beleggersprofiel hebben. Maar voor je kleinkind heb je misschien eerder een neutraal beleggersprofiel omdat je voorzichtiger wilt sparen. Je kunt verschillende doelen en dus beleggersprofielen combineren.

Elke belegger vindt andere aspecten belangrijk. Daarom kun je binnen jouw selectie van beleggingen ook accenten toevoegen. Maar daarover vertellen we je later meer.

Spreiding van het risico

Met een fonds leg je niet alle eieren in hetzelfde mandje, maar investeer je in verschillende sectoren, thema’s, regio’s, …

Kennis van experten

Onze experten zijn niet alleen ervaren, ze hebben ook toegang tot enorm veel informatie en kennen de verschillende markten op hun duimpje.

Het kost minder tijd

Laat het kiezen van de juiste aandelen, obligaties en fondsen en het opvolgen van jouw selectie van beleggingen over aan onze professionals. Zo win je heel wat tijd.

Schaalvoordelen

We brengen de centen van veel verschillende beleggers samen in één groot fonds. Zo kunnen we vaak lagere tarieven en kosten bedingen. En daar profiteer jij mee van.

Wat is mijn selectie van beleggingen?

Wanneer we het hebben over ‘jouw selectie van beleggingen’, hebben we het over een kernfonds. Met één fonds beleg je in verschillende, zorgvuldig geselecteerde aandelen en obligaties over heel de wereld. Deze kernfondsen worden actief beheerd door Argenta Asset Management SA.

Meer informatie

Geïnteresseerd in beleggen?

Met het beleggingsplan van Argenta beleg je vanaf 25 euro per maand. Zo bouw je op jouw tempo een kapitaal op. En als je wilt kan dat zelfs helemaal automatisch. Zo hoef je er zelf niet aan te denken.