Giel Maris

Giel Maris

‘Stocks for the long run’

Jeremy Siegel, professor en schrijver van het boek ‘Stocks for the long run’

Studies en professionele carrière

Giel is geboren op 19 april 1994 en rondde in 2017 de opleiding Handelsingenieur af aan de Universiteit van Hasselt, met als specialisatie financiën. De titel van zijn thesis was ‘Quality-minus-Junk model for the selection of stocks: guarantee for outperformance?’. Ze ging over het huidige aandelenselectiemodel van Argenta. Hij legde ook de eerste twee CFA-niveaus (Chartered Financial Analyst) met succes af en bereid zich nu voor op het laatste niveau. Dat is een prestigieuze kwalificatie op het vlak van portefeuillebeheer.

Hij startte zijn professionele carrière in september 2017 bij Argenta als productmanager beleggen en legde zich voornamelijk toe op alle MiFID-gerelateerde zaken zoals de beleggingsadviestool van Argenta. In Januari 2020 werd hij fondsbeheerder. In die functie kan hij zijn passie voor de financiële markten voluit beleven. 

Waarom Argenta?

Argenta is een gezonde bank in volle groei waar ruimte is voor creativiteit. Een bank die dicht bij de mensen staat, en dat voel je ook op de werkvloer. Argenta koos ervoor om meer te focussen op beleggingen en dat sprak Giel aan. Zo kon hij van zijn passie zijn beroep maken. Daarnaast kan Giel zich helemaal vinden in het aspect duurzaamheid, waar Argenta veel aandacht aan besteedt. 

Naast het werk

Giel heeft een boontje voor de financiële markten, maar sport ook veel. Hij speelt voetbal op competitieniveau en in zijn vrije tijd gaat hij graag een balletje kloppen op het tennisveld of lopen in de natuur. Giel is bovendien erg leergierig. Zo probeert hij verschillende technische programmeertalen onder de knie te krijgen en leest hij gerenommeerde financiële en economische boeken zoals die van Edward Yardeni (‘Predicting the markets’ en ‘FED watching for fun and profit’).