Matthieu De Coster

Matthieu De Coster

‘Ik investeer, dus ik ben.’

Studies en professionele carrière

Matthieu (bouwjaar 1986) studeerde in 2009 af als handelsingenieur in Gent, deed er een master in informatica bij en specialiseerde zich in data-analyse en datamodellering. Beleggen doet hij al van jongs af aan, maar door zijn studies begon hij zijn beslissingen methodisch te onderbouwen. Hij haalt veel voldoening uit het modelleren van de lawine aan bedrijfsdata in zinvolle inzichten en voorspellingen.

De beursbewegingen zijn niets anders dan een onvoorspelbaar laagje bovenop de fundamenten die een stuk voorspelbaarder zijn. Een grondige economische analyse en bedrijfsanalyse leggen die fundemanten bloot. Er zijn al genoeg mensen die zich bezighouden met technische analyse, psychologische analyse en flitshandel. Daarom wil Matthieu zich focussen op de onderliggende kwaliteit van de bedrijven.

Matthieu startte in 2012 bij Argenta als productbeheerder, lanceerde er het thematisch beleggen, en groeide door tot beheerder van de beleggingsfondsen. Hij begeleidde ook thesisstudenten die rond kwaliteitsbedrijven werkten.

Waarom Argenta?

De no-nonsenseaanpak van Argenta sprak Matthieu aan. Argenta wil ook groeien op het vlak van beleggingen. Daardoor kreeg Matthieu vanaf dag één een grote verantwoordelijkheid. Het team van fondsbeheerders is nog altijd wendbaar bij Argenta, waardoor het snel de beste strategische beslissingen en beheerbeslissingen kan nemen voor beleggers.

Naast het werk

Matthieu is een sportieve veelvraat. Hij ruilde zijn korte fietscarrière de laatste jaren in voor triatlon, trailrun en padel met de vrienden. Daarnaast is hij geïnteresseerd in vreemde talen en dat helpt hem in de beleggingswereld. Zo kan hij bijvoorbeeld de Italiaanse regeringsvorming of een Zweeds biotechbedrijf iets sneller en dieper analyseren nu. En nu China economisch steeds belangrijker wordt, groeit ook zijn interesse in de Chinese taal.