Sebastiaan Grenné

Sebastiaan Grenné

‘Investing isn’t about beating others at their game. It’s about controlling yourself at your own game.’

Benjamin Graham, The Intelligent Investor

Studies en professionele carrière

Sebastiaan is geboren in 1985 en studeerde in 2008 af als master in de toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Hij studeerde een semester aan Canisius College in Buffalo in de Verenigde Staten. Het is daar, door het vak portfoliomanagement, dat hij de microbe van het fondsenbeheer te pakken kreeg en besefte welke richting hij uit wilde met zijn carrière.

In de zomer van 2008 begon hij te werken als fondsbeheerder bij Degroof. Net op tijd om de grote financiële crisis van 2008 van dichtbij mee te maken. Hij mocht dus meteen al aandelenfondsen beheren in extreme marktomstandigheden. Daardoor heeft hij vandaag nog altijd veel aandacht voor de risico’s in de fondsen die hij beheert. In 2012 stapte Sebastiaan bij Degroof over van het beheer van aandelenfondsen naar wereldwijde gemengde fondsen.

In februari 2018 begon hij bij Argenta te werken. Bij Argenta is hij medeverantwoordelijk voor het beheer van de kernfondsen en verschillende aandelenfondsen. 

Waarom Argenta?

Een van de belangrijkste redenen waarom Sebastiaan bij Argenta kwam werken, zijn de normen en waarden van Argenta. Zo gaat Argenta voor eenvoudige oplossingen en stelt het de klant centraal. Waarden die ook in het fondsenbeheer centraal staan voor Sebastiaan. Zijn uitdaging was dan ook om het fondsenbeheer verder uit te bouwen door middel van een eenvoudig en duidelijk fondsengamma.

Naast het werk

Sebastiaan is een grote whiskyliefhebber: proeven, ruiken, leren, lezen, … Velen zien whisky ook als een investering. Theoretisch klopt dat zeker, de gekochte flessen stijgen vaak aanzienlijk in waarde. Maar in de praktijk kiest Sebastiaan er eerder voor om de flessen die hij koopt te degusteren. Wat niet betekent dat ze waardeloos worden, want het genot van de degustatie is veel meer waard dan de investering.