Gerd Philippaerts

Gerd Philippaerts

'Obstacles don’t have to stop you. If you run into a wall, don’t turn around and give up. Figure out how to climb it, go through it or work around it.'

Michael Jordan, professioneel basketbalspeler

Studies en professionele carrière

Gerd studeerde economie en financiën aan de UA. In 1994 startte hij zijn financiële carrière bij de Generale Bank (nu BNP Paribas) met een uitgebreide stage. Nadien werd hij er fondsbeheerder. Hij volgde een opleiding als asset allocator en beheerde een Wereldfonds en het Europese Small Cap Fund. Zo groeide zijn voorliefde voor de biotechsector en stond hij uiteindelijk mee aan de wieg van het Biotech Fund. Dat beheerde hij vanuit Parijs en Boston.

In 2006 maakte Gerd de overstap naar ING Investment Management (nu NN). Hij beheerde er de Health Care fondsen.

In 2011 ging hij aan de slag als strategisch adviseur voor ondernemingen in de gezondheidszorg en de informaticasector. Zijn focus lag daarbij op de financiering en/of verkoop van die ondernemingen.

Nadien leidde hij als Fund Management Company Director de oprichting van het SDG Frontier Fund mee in goede banen. Dat fonds van de overheidsinvesteringsmaatschappij BIO spitst zich toe op duurzame investeringen in kleine privéondernemingen in Afrika en Azië.

Sinds maart 2021 werkt Gerd bij Argenta. 

Waarom Argenta?

Gerd wilde maar al te graag de duurzame keuzes van een fondsenbeheerder mee uitdragen. Dat we bij Argenta duurzaamheid vooropstellen bij álles wat we doen, was voor hem de bevestiging dat het goed zat.

Naast het werk

Gerd houdt van sport en vooral basketbal. Er zit vandaag een beetje sleet op zijn eigen basketbalkunsten, maar wedstrijden bekijken lukt nog altijd even goed. Hij laat zich graag meedrijven op filmmuziek en andere muziekgenres. Ook dierengedrag en de psychologie van de mens fascineren Gerd. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij een hond heeft.