Lamia Ziadi

Operationeel beheerder bij Argenta Asset Management Luxemburg

Lamia Ziadi

Less is more.”

Ludwig Mies van der Rohe, architect.

Academisch en professioneel parcours

Lamia (°1976) behaalde een bachelor- en een masterdiploma in economisch en sociaal bestuur aan de Universiteit van Nancy (1998 en 1999). Daarna behaalde ze nog een masterdiploma in management aan het Institut d'Administration des Entreprises in Nancy (2001).

Ze begon haar carrière in 2005 bij Argenta Asset Management (voorheen Argenta Bank Luxemburg) als boekhouder van fondsen en werkte later als verantwoordelijke voor het portefeuillebeheer. Daardoor heeft ze een perfecte kennis van alle stromen en risico's die gepaard gaan met het beheer van fondsen. Na een periode bij de dienst Risk Management keerde ze in 2016 terug naar de beheerafdeling. Daar werkt ze nauw samen met haar collega-beheerders. Lamia houdt zich bezig met de operationele kant van het beheer (uitvoering van transacties, controle op de naleving van de wettelijke regels en het prospectus, lijst van uitsluitingen op het vlak van duurzaamheid, liquiditeit van de posities enzovoort).

Waarom de Argenta Groep?

Van meet af aan was Lamia onder de indruk van de vooruitstrevende visie van Argenta op ethiek en duurzaamheid, die perfect aansluit bij haar waarden. Ook het familiale karakter van de bank, dat onveranderd is gebleven sinds de oprichting, valt bij haar erg in de smaak. Met veel plezier komt ze elke dag werken bij Argenta Asset Management, een verantwoordelijke onderneming op mensenmaat met een hecht, dynamisch en vakkundig team.

Naast het werk

Lamia heeft een voorliefde voor plantkunde en ecologie. Naast de planten die ze in haar 'indoorjungle' verwent, heeft ze sinds enkele jaren haar eigen moestuin en wil ze graag permacultuur uitproberen.

Maar ze is ook geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, want ze doet aan taekwondo!