Fiscaal voordelig sparen

Optimaliseer je belastingvoordeel.

Maak een afspraak

Bekijk samen met je kantoorhouder welk belastingvoordeel je kunt genieten.
Vul het formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met jou op te nemen en je beter van dienst te zijn. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.

Be­paal zelf je mo­ge­lijk be­las­ting­voor­deel.

1.020 euro gespaard = 306 euro belastingvoordeel

1.310 euro gespaard = 327,50 euro belastingvoordeel

Kies zelf je fiscaal maximumbedrag

Als pensioenspaarder kies je tussen twee formules om fiscaal voordelig te sparen. Hoe meer je spaart, hoe meer kapitaal je opbouwt voor je pensioen.

  Formule 1 Formule 2
Gespaard bedrag Tot 1.020 euro 1 Tot 1.310 euro 1
Mogelijk belastingvoordeel
  • 30 % van het gespaarde bedrag
  • 306 euro als je 1.020 euro spaart
  • 25 % van het gespaarde bedrag
  • 327,50 euro als je 1.310 euro spaart

In deze formule spaar je best minimaal 1.224 euro. Als je minder dan 1.224 euro spaart, is je belastingvoordeel kleiner dan wanneer je in het stelsel van 1.020 euro spaart.

Het maximumbedrag dat je kunt sparen wordt bij het begin van een nieuw jaar telkens opnieuw vastgelegd op het standaard fiscaal maximum (formule 1). Ook als je het jaar voordien voor het verhoogde maximum koos. Als je het verhoogde maximumbedrag wilt sparen, moet je dat dus ieder jaar opnieuw bevestigen.

Tip

Heb je de financiële ademruimte om 1.310 euro te sparen? Dan raden we aan om voor het verhoogde fiscaal maximum te kiezen. Zo bouw je een grotere spaarpot op en krijg je een hoger fiscaal voordeel. Heb je nog meer ruimte? Overweeg dan langetermijnsparen.