De 5 handigste gratis apps voor op reis

Laatst bijgewerkt: 21-10-2021 | 2 minuten

Eindelijk vakantie! Bestemming: check. Vliegtickets: check. Reisroute: dubbelcheck. Helemaal klaar om te vertrekken en te relaxen. Maar wat als je ter plaatse een hapje wilt gaan eten? Of wilt nakijken of er nog genoeg geld op je rekening staat voor een souvenir? En een plattegrond van de stad die je gaat bezoeken is ook altijd handig. Deze vijf apps garanderen een zorgeloze reis. Al wat je nodig hebt, is een volle batterij.

  1. TripAdvisor
  2. Maps.me
  3. Google Translate & DuoLingo
  4. Moovit
  5. Argenta-app
1. TripAdvisor: vind snel een restaurant in de buurt

Gromt je maag? Dan heb je meestal niet veel zin om nog de hele stad te doorkruisen op zoek naar een gezellig restaurantje. In de TripAdvisor-app zie je meteen welke restaurants in je buurt de beste reviews krijgen. Je zoekt op type maaltijd (ontbijt, lunch of diner) of keuken (Italiaans, Aziatisch of lekker lokaal). Ook filteren op prijs of meteen reserveren kan in de app.

Download hem gratis via Google Play of de App Store.

2. Maps.me: vind overal makkelijk je weg

Een reisgids is niet altijd handig. Je moet hem overal meezeulen. En je ziet er meteen uit als een toerist. Met de Maps.me-app vind je overal je weg, ook offline. Het is zowat de populairste kaartenapp ter wereld, met meer dan 100 miljoen gebruikers. Geen wonder, want je downloadt gratis de kaarten van 345 (ei)landen, mét de belangrijkste ‘points of interest’ (POI’s) zoals tankstations, geldautomaten, musea en zelfs skipistes.

Download hem gratis via Google Play.

3. Google Translate en DuoLingo: doorbreek alle taalbarrières

Als je ‘goeiedag’, ‘tot ziens’, ‘bedankt’, ‘ja’ en ‘nee’ kunt zeggen in de lokale taal maak je meteen een betere indruk. Typ eender welk woord in Google Translate en vertaal het meteen in 103 talen. Krijg je op restaurant een onbegrijpelijk menu voor je neus? Gebruik dan de ‘instant translation’-functie.

Ben jij een sociaal beestje dat graag met iedereen een praatje slaat? Dan is DuoLingo iets voor jou. Een vriendelijke uil maakt je wegwijs in elke nieuwe taal en geeft je enthousiast complimenten als je het goed doet.

  • Download Google Translate gratis via Google Play of de App Store.
  • Ook DuoLingo download je gratis via Google Play en de App Store. Upgraden naar de plus-versie in de app doe je vanaf 6,99 euro per maand.
4. Moovit: reis vlot met het openbaar vervoer

Liever geen geld uitgeven aan taxi’s? Kies voor het openbaar vervoer. Wist je dat er een app bestaat voor openbaar vervoer in meer dan 1500 steden? Moovit! De app werkt in realtime. Zo voorkom je dat je op een bus of tram staat te wachten die niet komt. Daarnaast vertelt Moovit je ook het aantal haltes tot je eindbestemming.

Download hem gratis via Google Play of de App Store.

5. Argenta-​app: check overal en op eender welk moment je saldo

Het einde van je vakantie nadert … tijd om nog wat last-minute souvenirs in te slaan. En om nog één keer goed te gaan feesten. Maar: hoe ver reikt je budget nog? Worden het oorbellen van een straatventer en bier van de lokale supermarkt? Of die handgemaakte handtas voor je beste vriendin en een rondje cocktails voor de maten? In de Argenta-app check je snel je saldo. En regel je meteen ook de overschrijving voor je hotelkamer die je vriendin heeft voorgeschoten.

Download hem gratis in Google Play of de App Store.

Argenta-app