Re­ke­ning­uit­trek­sel­prin­ters ver­dwij­nen binnenkort

Vanaf 28 april 2023 kun je geen rekeninguittreksels meer afdrukken in je Argenta-kantoor. De rekeninguittrekselprinters worden dan weggehaald. Ze zijn verouderd, worden steeds minder gebruikt en het is duurzamer om je uittreksels digitaal te raadplegen. Gebruik je vandaag de rekeninguittrekselprinter om jouw uittreksels af te drukken? Dan krijg je begin 2023  een bericht met alle nodige informatie:

 • Hoe je je rekeninguittreksels na 28 april kunt ontvangen.
 • Hoe je jouw keuze doorgeeft.

Wist je dit: Het is niet nodig om je rekeninguittreksels op papier te bewaren. Een digitaal uittreksel heeft dezelfde wettelijke bewijswaarde als een uittreksel op papier.

Be­kijk je uit­trek­sels in Argenta In­ter­net­ban­kie­ren

 • Meld je aan op Argenta Internetbankieren via itsme® of met je debetkaart en digipas.
 • Klik daarna op 'Mijn rekeninguittreksels' in het menu links.
 • Je kunt ze nu opzoeken, bekijken en downloaden. 

Hoe vraag je je rekeninguittreksels op?

Uittreksels van na 30 november 2015 tot vandaag kun je eender wanneer gratis zelf opvragen en bekijken via Argenta Internetbankieren. Argenta bewaart je rekeninguittreksels tien jaar. Een uittreksel kun je bij je Argenta-kantoor tegen betaling opvragen.

Screenshot rekeninguittreksels in Argenta Internetbankieren

Nog geen toe­gang tot Argenta In­ter­net­ban­kie­ren?

Tip:

 • Gebruik je Argenta Internetbankieren zelf niet, maar iemand anders met toegang tot je rekening wel? Ook die persoon kan via zijn eigen toegang tot Argenta Internetbankieren je rekeninguittreksels voor jou downloaden en eventueel afdrukken.

Ont­vang je uit­trek­sels via de post

Je kunt je uittreksels wekelijks of maandelijks via de post ontvangen. Heeft geen enkele titularis van de rekening toegang tot Argenta Internetbankieren en de Argenta-app? Met een Silver- of Gold-pakket kun je jouw rekeninguittreksels maandelijks gratis via de post ontvangen vanaf 28 april 2023. 
  Heb jij of geen enkele medetitularis toegang tot Argenta Internetbankieren of de Argenta-app? Heb jij of een medetitularis wel toegang tot Argenta Internetbankieren of de Argenta-app?
Green, Pro of geen pakket Je betaalt* per enveloppe 1 euro + het standaardtarief van een postzegel om je uittreksels via de post te laten versturen.
Silver- of Gold-pakket

Vanaf 28 april 2023 kun je je rekeninguittreksels gratis elke maand via de post ontvangen.

Wil je ze wekelijks ontvangen? Dan betaal* je per eneveloppe 1 euro + het standaardtarief van een postzegel.

Je betaalt* per enveloppe 1 euro + het standaardtarief van een postzegel om je uittreksels via de post te laten versturen.
 • Green, Pro of geen pakket: je betaalt* per enveloppe 1 euro + het standaardtarief van een postzegel om je uittreksels via de post te laten versturen. 
 • Silver- of Gold-pakket én geen toegang tot Argenta Internetbankieren of de Argenta-app:
  • Vanaf 28 april 2023 kun je je rekeninguittreksels gratis elke maand via de post ontvangen. Wil je ze wekelijks ontvangen? Dan betaal* je per enveloppe 1 euro + het standaardtatief van een postzegel
 • Silver- of Gold-pakket én toegang tot Argenta-Internetbankieren of de Argenta-app:
  • Je betaalt* per enveloppe 1 euro + het standaardtarief van een postzegel om je uittreksels via de post te laten versturen.

*Het vermelde bedrag is de verzendkost die gold op het moment van publicatie van deze pagina (16 december 2022). De kosten worden bij elke interestafrekening mee afgerekend.

Tip: koos je in het verleden 'rekeninguittrekselprinter' als verzendwijze en schakel je over naar 'post'? Dan worden al je nieuwe uittreksels van na je laatste bezoek aan de rekeninguittrekselprinter via de post naar jou opgestuurd. Vanaf 28 april 2023 zijn de rekeninguittrekselprinters niet meer actief dus raden we je aan om in april 2023 nog een laatste keer je uittreksels te printen in je kantoor.

Raad­pleeg je saldo in de Argenta-​app of aan een Argenta-bankautomaat

 • Meld je aan in de app en bekijk een gedetailleerd overzicht van al je verrichtingen en je saldo op je smartphone of tablet. Waar en wanneer het voor jou past. 
 • Vanaf het voorjaar van 2023 kun je je saldo ook bekijken op alle Argenta-bankautomaten.